Μία ώδη στον Tim Burton εν όψει Halloween (Book Edition)

Μία ώδη στον Tim Burton εν όψει Halloween (Book Edition)

Το Halloween, γνωστό επίσης και ως η Ημέρα των Φαντασμάτων, είναι μια γιορτή στο τέλος του Οκτωβρίου που τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή και στην Ελλάδα! Είναι μία γιορτή με spooky στοιχεία, γεμάτη νεκροκεφαλές, κολοκύθες και φαντάσματα! 

Αυτό το σκοτεινό, γεμάτο μαύρο χιούμορ στοιχείο είναι γνωστό και για τον σκηνοθέτη/παραγωγό Tim Burton, δημιουργό των σκοτεινών κωμωδιών "Beettlejuice" (1988) και "Ο Ψαλιδοχέρης" (1990) καθώς και των animated ταινιών "The Nightmare before Christmas" (1993) και "The Corpse Bride" (2005).

Εν όψει Halloween, ας δούμε επιλογές για έντυπες εκδόσεις με θέμα τον ιδιαίτερο αυτό καλλιτέχνη που μπορούν να μας βυθίσουν στις σκοτεινές πλευρές της τέχνης του!

Ο Μελαγχολικός Θάνατος του Στρειδάκη και Άλλες Ιστορίες

Μία συλλογή με μικρά, μακάβρια ποιήματα στα οποία εξιστορεί τα δεινά των αλλόκοτων ηρώων του με την ιδιαίτερη εικονογράφηση του ίδιου του Burton. Τα ποιήματα και οι απεικονίσεις αυτών, που είναι γεμάτες μαύρο χιούμορ, θα σας κρατήσουν συντροφιά τη βραδιά του Halloween.

Λογοτεχνικά Βιβλία στα Ελληνικά

Ο Μελαγχολικός Θάνατος του Στρειδάκη και Άλλες Ιστορίες

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον Tim Burton και το γοτθικό του σύμπαν που είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα, και μάλιστα σε ένα κοινό που δεν περιορίζεται στα κορίτσια και τα αγόρια με μαύρο ρίμελ γύρω από τα μάτια... Τα μελαγχολικά τοπία και οι σκοτεινοί και ταυτόχρονα τρυφεροί χαρακτήρες που έχει την εξαιρετική ικανότητα να πλάθει σε ταινίες, όπως ο Σκαθαροζούμης, ο Ψαλιδοχέρης, ο Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης και η Νεκρή Νύφη, γίνονται ήρωες και σε αυτή τη σειρά ποιημάτων, που μάλιστα έχει εικονογραφήσει ο ίδιος. Με στίχους γλυκιάς αφέλειας, ο Burton πλάθει παραμύθια για μια σκληρή παιδική ηλικία, βουτώντας τα σε μια δυσοίωνων χρωμάτων παλέτα. Το απρόσμενα ζοφερό πλάσμα που όλοι κρύβουμε μέσα μας απολαμβάνει τον μελαγχολικό συνδυασμό λέξεων και εικόνας και το ταξίδι σε κόσμους θλιμμένους, με ήρωες μικρούς παρείσακτους.

Tim Burton

Για τους λάτρεις της τέχνης, η συλλογή του The Museum of Modern Art (MoMA) είναι εδώ για να ρίξει φως στην καριέρα του Tim Burton και την εξέλιξη αυτού ως καλλιτέχνη και δημιουργό ταινιών, παρουσιάζοντας και έργα για πρώτη φορά από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη.

Βιβλία Τέχνης

Tim Burton
0
0
22,46 €

....Και κάτι έξτρα για το τέλος: 

Αφού διαβάσαμε που διαβάσαμε, γιατί να μην ζωγραφίσουμε και λίγο;

Μπορεί τα βιβλία ζωγραφικής να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, αλλά τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η τάση να χρησιμοποιούνται και από ενήλικες με στόχο τη χαλάρωση, την επιβράδυνση και τη μείωση του στρες. Επομένως, γιατί να μην "χαλαρώσουμε" ζωγραφίζοντας εμβληματικές, τρομακτικές σκηνές από την ταινία "Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης";*

Βιβλία Δραστηριοτήτων

Disney Tim Burton's the Nightmare Before Christmas Colouring Book

*σιγοτραγουδώντας:  

"This is Halloween, this is Halloween,  

Halloween, Halloween,  Halloween, Halloween!  

In this town we call home

Everyone hail to the pumpkin song"

Σχετικά Άρθρα

Richard Osman: Tηλεοπτικός παραγωγός, παρουσιαστής & συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων!
Colleen Hoover: Το συναρπαστικό ταξίδι απο την αυτοέκδοση στην πρωτιά των Best Sellers
Jo Nesbo: Από ποδοσφαιριστής και μουσικός σε  «μετρ» της αστυνομικής λογοτεχνίας!
Αγκάθα Κρίστι: Το στοίχημα που την έκανε «βασίλισσα του εγκλήματος», η ζωή & τα ταξίδια