Τα καλύτερα βιβλία τρόμου Ελλήνων συγγραφέων

Τα καλύτερα βιβλία τρόμου Ελλήνων συγγραφέων

Έφτασε ο Οκτώβρης ο οποίος φιλοξενεί την πιο τρομακτική γιορτή του χρόνου. Φυσικά αναφέρομαι στο Halloween, που τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται και στην Ελλάδα.

Ένα βιβλίο τρόμου αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να μπεις στο mood της εποχής. Και δεν λέω καλά είναι και τα βιβλία των ξένων συγγραφέων, με πρώτο και καλύτερο τον βασιλιά Stephen King, αλλά υπάρχουν και αντίστοιχα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που σίγουρα θα σου κρατήσουν το ενδιαφέρον και θα σε κάνουν να φοβηθείς. Παρακάτω θα βρεις μία λίστα που αξίζουν μία ευκαιρία.

"Αυτά που Κρύβουν οι Σκιές" του Κωνσταντίνου Ανυφαντή

Πρόκειται για μία συλλογή με 21 ανατριχιαστικές ιστορίες, οι οποίες βασίζονται ελληνική λαογραφία και στους αστικούς μύθους. Οι ιστορίες είναι περιεκτικές και δομημένες με τέτοιο τρόπο που θα προκαλέσουν δέος και φόβο.

Αυτά που Κρύβουν οι Σκιές

Αυτά που Κρύβουν οι Σκιές

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ένας απλός καθρέφτης, εκτός από σύµβολο οµορφιάς, είναι και πύλη για τον Άλλο Κόσµο;

Θα διέσχιζες βράδυ ένα αποµακρυσµένο σταυροδρόµι, χωρίς να νιώθεις τον φόβο να κυριεύει την ψυχή σου; Κι αν µια όµορφη γυναίκα σου ζητούσε να την πάρεις µαζί σου, θα σταµατούσες;

Από χωριά χαροκαµένα που περνάς, θα σταµατήσεις να ακούσεις τον θρήνο των χαµένων ψυχών και του άδικου αίµατος ή θα φύγεις γοργά;

Και αν η στράτα σου σε φέρει σε γεφύρια αιµατοβαµµένα, θα τα διαβείς ή όχι;

Οι Σκιές επιστρέφουν για να στοιχειώσουν µε 21 ιστορίες, µέσα από αστικούς µύθους και θρύλους του τόπου µας. Στοιχήµατα σε µνήµατα ξεχασµένα, αρχοντικά στοιχειωµένα µε θάνατο, αλλόκοτες µαυροφορεµένες µορφές, νεκροί καταραµένοι κι άλιωτοι και άλλα τόσα θα "παρελάσουν" µέσα από τις γκρίζες σελίδες του βιβλίου.

Η φωτιά στο τζάκι µπορεί να έσβησε, τα λόγια της γιαγιάς ίσως να σώπασαν, µα οι ιστορίες των Σκιών πλανιούνται στο σκοτάδι.

"Άγιοι τίποτα" του Κωνσταντίνου Κέλλη

Μια νέα γυναίκα επιστρέφει στην Ελλάδα για να φροντίσει την ετοιμοθάνατη μητέρα της, τον τελευταίο οικογενειακό δεσμό που της έχει απομείνει. Μια σειρά από αλλόκοτα γεγονότα θα την στείλει -με όχημα ένα άδειο τρένο- σε ένα ξεχασμένο τόποΞεχασμένο αλλά όχι απαραίτητα ακατοίκητο.

Άγιοι τίποτα

Άγιοι Τίποτα
2
5
2
από 9,79 €

Σ' ένα παλιό αρχοντικό της Ξάνθης, η Ηλιάνα Αχτάρη φροντίζει την ετοιμοθάνατη μάνα της.
Σε μια καφετέρια της Κομοτηνής, ο Στέφανος Αργυρίου νιώθει την ένταση ενός ανεκπλήρωτου έρωτα.

Δύο άνθρωποι διαφορετικοί που θα συναντηθούν στο βαγόνι ενός άδειου τραίνου και θα βυθιστούν σ' έναν εφιάλτη που μυρίζει λιβάνι, χιόνι και αίμα.

Ένα αλλόκοσμο μέρος τους καλεί, ψηλά στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας. Ένα μέρος αρχαίο, όπου τα κεριά καίνε μπροστά από Αγίους δίχως ονόματα και πρόσωπα. Ένα μέρος όπου ο Θάνατος περιδιαβαίνει με ανοιχτά σαγόνια.

Η ελληνική επαρχία γίνεται ο καμβάς για ένα μυθιστόρημα λαογραφικού τρόμου και φαντασίας που θα σας συναρπάσει. Μια ιστορία απώλειας και αγάπης, ένα βιβλίο για το θάνατο και τη ζωή μαζί, από τον συγγραφέα των μπεστ σέλερ "Η σκιά στο σπίτι" και "Νεκρή γραμμή".

"Νύχτα στο Πανδοχείο του Τρόμου" του Κωνσταντίνου Κοτσίφκα

Η 24χρονη Ρέινι δέχεται μια σημαντική επαγγελματική πρόταση από έναν μυστηριώδη άντρα και είναι πρόθυμη να ταξιδέψει μέχρι το Μπρούκλιν, για να τον συναντήσει. Ωστόσο, αυτό το ταξίδι δεν θα αργήσει να πάρει άσχημη τροπή. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο που κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία ενώ η αφήγηση δημιουργεί σκηνικά ταινίας τρόμου.

Νύχτα στο Πανδοχείο του Τρόμου

Νύχτα στο Πανδοχείο του Τρόμου

Όλα αλλάζουν στη ζωή της 24χρονης Ρέινι όταν δέχεται μια σημαντική επαγγελματική πρόταση από έναν μυστηριώδη άντρα. Η ίδια ενθουσιάζεται και είναι πρόθυμη να ταξιδέψει μέχρι το Μπρούκλιν, για να τον συναντήσει. Ωστόσο, αυτό το ταξίδι δεν θα αργήσει να πάρει άσχημη τροπή. Πόσο εύκολη θα είναι για τη Ρέινι η διανυκτέρευση στο πρώτο ερημικό πανδοχείο που θα βρεθεί μπροστά της; Δεν ακούγεται και τόσο άσχημη ιδέα. Τουλάχιστον μέχρι να ανακαλύψει ότι η ίδια και οι υπόλοιποι πελάτες του πανδοχείου είναι πιόνια στο αρρωστημένο παιχνίδι ενός άγνωστου διοργανωτή, ένα παιχνίδι θανάτου. Και κάπως έτσι αρχίζει ο τρόμος... 

Πώς θα αντιδράσει η Ρέινι όταν το σκοτεινό μυστικό του άντρα με τα αρχικά Σ.Ν. βγει στην επιφάνεια; Και, κυρίως, θα καταφέρει να βγει ζωντανή από αυτή την ιστορία παράνοιας και φρίκης;

"Φωνές από την άβυσσο" του Μάριου Δημητριάδη

Το «Φωνές από την άβυσσο» είναι ένα ατμοσφαιρικό μεταφυσικό θρίλερ για αναγνώστες που δεν φοβούνται τα περίεργα και ανορθόδοξα πράγματα που συμβαίνουν.

Φωνές από την άβυσσο

Φωνές από την Άβυσσο

Πόσο σκοτάδι μπορεί να χωρέσει η ψυχή ενός ανθρώπου;

Ο Ανδρέας θα αναγκαστεί να το ανακαλύψει όταν ο εφιάλτης με τον οποίο είχε συμφιλιωθεί τα τελευταία τριάντα χρόνια θα εισβάλει στην πραγματικότητά του. Η ίδια γυναίκα μπροστά σε ένα σπίτι στοίχειωνε χωρίς νόημα τα όνειρά του. Τα λόγια της επαναλαμβάνονταν. Ξανά και ξανά.

Γύρνα, εξιλέωση, το σπίτι μας, εκδίκηση... Παράνοια και φόβος τον κατακλύζουν όταν νιώθει την παρουσία της στον κόσμο του. Η ζωή του χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και ο ίδιος οδηγείται σε αδιέξοδο. Ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρει μια απάντηση για τα ολοζώντανα όνειρα που τον βασανίζουν, ο Ανδρέας θα φτάσει σε ένα απομακρυσμένο χωριό. Ένας τόπος άγνωστος. Ένας τόπος που θα φέρει στην επιφάνεια όσα ήταν καλά κρυμμένα μέσα του. Ένας τόπος τον οποίο εκείνη εξουσιάζει. Η αλήθεια θα αναδυθεί μέσα από τον τρόμο του απόκοσμου... Μέσα από τις φωνές της αβύσσου...

"Το κουδούνι του τρόμου" του Ευγένιου Τριβιζά

Bonus για τους μικρούς (αλλά και πιο μεγάλους) μας φίλους "Το κουδούνι του τρόμου" του αγαπημένου Ευγένιου Τριβιζά.

Πρόκειται για μια υποβλητική περιπέτεια που συνδυάζει την εκρηκτική φαντασία του «μετρ των ανατροπών» με το χιούμορ, τη συγκίνηση, το μυστήριο, την αγωνία και την ελπίδα. Ένα ευρηματικό βιβλίο με έντονα οικολογικά μηνύματα κατά της απληστίας, της εκμετάλλευσης, της αναλγησίας και των άνομων συμφερόντων που απειλούν με καταστροφή τη ζωή του πλανήτη μας. Μια περιπέτεια για αναγνώστες με ατσάλινα νεύρα!

Το κουδούνι του τρόμου

Το κουδούνι του τρόμου

Ποτέ μην πιέσεις το κουδούνι του τρόμου!

Αν το τολμήσεις, θα είναι πια πολύ αργά για σένα!

Σχετικά Άρθρα

Τα 5 καλύτερα βιβλία τρόμου του Stephen King
8 + 1 σειρές Manga που αξίζει να διαβάσεις!
Βιβλία που μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
Αξίζουν τα βιβλία του BOOKTOK;