Ψάχνεις ρομαντικά βιβλία; Ανακάλυψε τρεις wholesome ιστορίες αγάπης!

Ψάχνεις ρομαντικά βιβλία; Ανακάλυψε τρεις wholesome ιστορίες αγάπης!

Ρομαντικές βιβλιοπροτάσεις

Νομίζω που και που όλοι θέλουμε ένα γλυκό και ανάλαφρο βιβλιαράκι, να χουχουλιαστούμε μαζί του στον καναπέ και να χαλαρώσουμε.

Εγώ συγκεκριμένα, ψάχνω τέτοια αναγνώσματα αφού έχω τελειώσει κάτι βαρύ, για να μην ψυχοπλακωθώ ώστε να μου ανέβει η διάθεση. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τρεις προτασούλες βιβλίων, που είναι σαν να βλέπετε ρομαντική κομεντί στην τηλεόραση:

(1) Οι Συγκάτοικοι της Beth O’Leary, από τις Εκδόσεις Πατάκη

Οι Συγκάτοικοι

Η Τίφφυ και ο Λίον µοιράζονται το ίδιο διαµέρισµα και το ίδιο κρεβάτι.
Η Τίφφυ και ο Λίον δεν έχουν συναντηθεί ποτέ...
Όλοι γύρω τους το βρίσκουν τρελό, είναι παρ’ όλ’ αυτά µια πολύ καλή λύση. H Τίφφυ πρέπει επειγόντως να βρει ένα φτηνό σπίτι και περνάει όλη τη µέρα στο γραφείο. Ο Λίον δουλεύει τη νύχτα και χρειάζεται τα χρήµατα.

Όµως, λόγω της ύπαρξης παρανοϊκών πρώην συντρόφων, απαιτητικών πελατών στη δουλειά, αδίκως φυλακισµένων αδερφών και εξαιτίας του ότι δεν έχουν, φυσικά, συναντηθεί ποτέ, µε έκπληξη θα ανακαλύψουν ότι το πραγµατικό σπίτι το βρίσκεις µόνο όταν πάψεις να τηρείς τους κανόνες...

Δύο πρωταγωνιστές, δύο οπτικές γωνίες. Η Τίφφυ και ο Λίον μένουν στο ίδιο διαμέρισμα, μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, όμως δεν έχουν συναντηθεί ποτέ

Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν εντελώς αντίθετα προγράμματα δουλειάς, και έτσι η συγκατοίκηση αυτή φάνηκε ιδανική. Η μόνη τους επικοινωνία ήταν μέσω post-its κάτι το οποίο με διασκέδαζε στην ανάγνωση και θεωρώ ήταν μια πρωτότυπη ιδέα. 

Ωστόσο όπως φαντάζεστε, κάποια στιγμή οι συνθήκες ήρθαν έτσι, και συναντήθηκαν συνειδητοποιώντας ότι είχαν χάσει τόσο πολύ χρόνο τηρώντας τους κανόνες.

Μπορώ με σιγουριά να πω πως απόλαυσα την ανάγνωση του βιβλίου αυτού, και μου άρεσε πολύ που βλέπαμε δύο διαφορετικές πλευρές κάθε φορά. Η ιστορία κύλαγε πολύ όμορφα, πολλές φορές με έκανε να γελάω αλλά και να λέω ένα «αωω» από μέσα μου.

(2) Άνθρωποι που αγαπούν τα βιβλία της Emily Henry, από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Άνθρωποι που Αγαπούν τα Βιβλία

Ένα καλοκαίρι. Δύο ορκισμένοι αντίπαλοι. Και μια ανατροπή που δεν είχαν φανταστεί.

Η ζωή της Νόρα Στίβενς είναι τα βιβλία. Καθώς έχει διαβάσει πολλά, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι η κλασική ηρωίδα που συναντάμε στα μυθιστορήματα. Δεν είναι απρόσμενα θαρραλέα, ούτε το κορίτσι που όλοι ονειρεύονται να έχουν, και σίγουρα δεν είναι γλυκιά, αθώα και ρομαντική. Στην πραγματικότητα οι μόνοι άνθρωποι που τη βλέπουν σαν ηρωίδα είναι οι συγγραφείς πελάτες της, για τους οποίους κλείνει απίστευτες συμφωνίες, και η μικρή της αδελφή Λίμπι, που της έχει αδυναμία. Για χάρη της συμφωνεί να περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στο Σάνσαϊν Φολς, στη Βόρεια Καρολίνα.

Η Λίμπι έχει όνειρα για αυτό το ταξίδι. Κυρίως πιστεύει ότι η Νόρα πρέπει να αρχίσει να συμπεριφέρεται λίγο πιο ανέμελα… πιο ρομαντικά. Όμως, αντί για πικνίκ στην εξοχή ή τυχαίες συναντήσεις με κάποιο γοητευτικό επαρχιακό γιατρό ή έστω κάποιο φλερτ με τον μπάρμαν της τοπικής παμπ, η Νόρα συνέχεια συναντά τον Τσάρλι Λάστρα, έναν βιβλιομανή, φιλόδοξο και κάπως ιδιόρρυθμο επιμελητή βιβλίων. Με μια πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι είναι μια όμορφη συγκυρία. Μόνο που αυτοί οι δύο έχουν συναντηθεί πολλές φορές και στο παρελθόν, χωρίς να υπάρξει καμία σπίθα ανάμεσά τους.

Βλέπετε, η Νόρα δεν είναι η ιδανική μυθιστορηματική ηρωίδα και ο Τσάρλι σίγουρα δεν είναι ο κλασικός ήρωας που συναντάμε στα βιβλία. Αλλά, καθώς πέφτουν συνέχεια ο ένας πάνω στον άλλο –χάρη σε μια σειρά από τυχαίες συγκυρίες–, ανακαλύπτουν ότι καμιά φορά η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας δεν είναι τίποτε άλλο από μια καλοφτιαγμένη ιστορία.

«Ακόμα και όταν βρίσκεσαι στην τελευταία σελίδα ενός βιβλίου και πιστεύεις ότι γνωρίζεις τα πάντα… η ιστορία μπορεί να βρει τον τρόπο να σε εκπλήξει».

Συνήθως στα ρομαντικά μυθιστορήματα βλέπουμε έναν άντρα που τα έχει με μια συναισθηματικά απρόσιτη, εργασιομανή, κούκλα κοπέλα, και λόγω κάποιας συγκυρίας πηγαίνει στην εξοχή, οπού γνωρίζει το γλυκό κορίτσι της διπλανής πόρτας & συνειδητοποιεί τι έχανε τόσο καιρό. Η Νόρα λοιπόν ανήκει στην πρώτη κατηγορία κοπέλας. Εργασιομανής; Τσεκ. Όμορφη; Τσεκ. Συναισθηματικά απρόσιτη; Τσεκ. Και η λίστα συνεχίζει.

Η ζωή της είναι τα βιβλία. Είναι ατζέντισα, λατρεύει τη δουλειά της όμως ακόμα περισσότερο λατρεύει την αδελφή της την Λίμπι. Έτσι όταν εκείνη της ζητάει να κάνουν μαζί ένα διάλειμμα για διακοπές στο Σάνσαιν Φολς, δεν μπορεί να της αρνηθεί. Ωστόσο εκεί, θα πέφτει συνέχεια πάνω στον Τσάρλι, έναν [κούκλο φαντάζομαι] επιμελητή βιβλίων που σε καμία περίπτωση δεν της είναι συμπαθής [αυτά μας αρέσουν]. Δεν το συνεχίζω, ξέρετε πως καταλήγουν αυτά!

Αρχικά βρήκα πολύ ωραίο που η ηρωίδα δεν είναι η «τυπική» κοπέλα που συναντάμε στα ρομαντικά μυθιστορήματα, είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε και κάτι διαφορετικό. Επίσης, αν και αναλαφρο βιβλίο, μίλαγε για την απώλεια, την οικογένεια, τις επιλογές στη ζωή κλπ κάτι που για εμένα το αναβαθμίζει & του δίνει βάθος. Εννοείται απόλαυσα το λοβ στόρυ καθώς οτιδήποτε περιλαμβάνει ήρωες που την λένε ο ένας στον άλλον συνέχεια με ειρωνία & χιούμορ είναι η αδυναμία μου!

Τώρα στα πιο πρακτικά, το βιβλίο είχε μικρά κεφαλαιάκια και δεν κούραζε καθόλου. Ήταν από εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις πως βλέπεις ταινία, οπότε σε χαλαρώνει.

Ότι πρέπει για χουχούλιασμα. Ένα βιβλίο για τα βιβλία, τι άλλο θέλετε;;

(3) Νεκροί Ρομαντικοί της Ashley Poston, από τις Εκδόσεις Ψυχογίος

Οι Νεκροί Ρομαντικοί

Η Φλόρενς είναι «συγγραφέας φάντασμα», καθώς γράφει βιβλία για λογαριασμό μιας διάσημης υπερήλικης συγγραφέως ιστοριών αγάπης, αν και η ίδια δεν πιστεύει πλέον στην σε αυτή. Η ζωή της πάει ήδη από το κακό στο χειρότερο, με το κερασάκι στην τούρτα να είναι πως ο νέος της *ψηλός και αδιανόητα ωραίος* επιμελητής δεν της δίνει παράταση για την παράδοση του βιβλίου της. Τέλειο; Α και κάτι άλλο βασικό της ιστορίας: Η Φλόρενς βλέπει φαντάσματα! Αν αυτό δεν το βρίσκετε πρωτότυπο τότε δε ξέρω τι να πω. Εντελώς ξαφνικά γυρνάει στο πατρικό της λοιπόν, για την κηδεία του πατέρα της, όταν χτυπάει το κουδούνι. Και ποιος είναι; Ο νέος επιμελητής. Ως φάντασμα! Καλά θα πάει αυτό…

Βρήκα πολύ έξυπνη την ιδέα της συγγραφέως να φτιάξει μια πρωταγωνίστρια που ερωτεύεται ένα φάντασμα. Δεν έχει τύχει να διαβάσω κάτι παρόμοιο και μου φάνηκε πολύ πρωτότυπο! Γενικά το βιβλίο σου μετέδιδε ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα.

Κύλαγε όμορφα, είχε δόσεις χιούμορ, έξυπνους διαλόγους, αναφορές σε βιβλία και συγγραφείς, ήταν λιγάκι μακάβριο αλλά ταυτόχρονο γεμάτο αισιοδοξία και σίγουρα σου κράταγε το ενδιαφέρον. Πιστεύω θα γινόταν και πολύ καλή ταινιούλα, να το διαβάσετε.

Εξάλλου, αγαπάμε πρωτότυπα βιβλία!

Σχετικά Άρθρα

Rebecca Yarros: Η συγγραφέας - φαινόμενο του BookTok & το βιβλίο που θα γίνει σειρά
Το πράσινο σημειωματάριο της Clare Pooley!
Τα must haves ενός βιβλιόφιλου!
Book Review: Τα εκατό χρόνια της Λέννι & της Μάργκο, Marianne Cronin!