Πώς να φορέσεις το μπλέιζερ: 5 προτάσεις για μοναδικά blazer outfits!

Πώς να φορέσεις το μπλέιζερ: 5 προτάσεις για μοναδικά blazer outfits!

Το μπλέιζερ είναι αδιαμφισβήτητα από τα πιο βασικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Με έντονες αντρικές αναφορές αποτελεί ρούχο passe-partout που μπορεί να φορεθεί με την ίδια άνεση στο γραφείο, στις βόλτες στην πόλη, σε μια επίσημη βραδινή έξοδο. Είναι αυτό που λέμε… a girl's best friend! 

Τα σενάρια για την ονομασία τους είναι αρκετά και δεν θα μπούμε σε αυτό το debate. Το σίγουρο είναι ότι έχουν άμεση σχέση με τη θάλασσα και το ναυτικό στιλ και ότι για πολλά χρόνια είχαν ταυτιστεί με τα ναυτικά πληρώματα κι αργότερα με τις στολές  κορυφαίων πανεπιστημίων όπως το Yale και το Harvard. 

Τα τελευταία πολλά χρόνια όμως, έχουν καθιερωθεί ως ένα διαχρονικό γυναικείο κομμάτι που κάθε φορά που εμφανίζονται σε κοινή θέα κλέβουν τις εντυπώσεις. 

Ακολουθούν λοιπόν, πέντε προτάσεις για ολοκληρωμένα look με βασικό πρωταγωνιστή το blazer για να εμπνευστείς και να το υιοθετήσεις κι εσύ εύκολα στην καθημερινότητά σου. 

  • Ralph Lauren Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Λευκό

    Ralph Lauren Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Λευκό

    0
    0
    από 167,40 €
  • Jack & Jones Μακρύ Γυναικείο Σακάκι Seedpearl

    Jack & Jones Μακρύ Γυναικείο Σακάκι Seedpearl

    1
    5
    1
    από 29,99 €
  • Ralph Lauren Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Navy Μπλε

    Ralph Lauren Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Navy Μπλε

    1
    5
    1
    από 167,40 €
  • Ralph Lauren Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Μαύρο

    Ralph Lauren Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Μαύρο

    0
    0
    από 278,90 €
  • Ralph Lauren Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Μπλε

    Ralph Lauren Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Μπλε

    0
    0
    από 278,89 €
  • Jack & Jones Κοντό Γυναικείο Σακάκι Seed Pearl

    Jack & Jones Κοντό Γυναικείο Σακάκι Seed Pearl

    1
    4
    1
    34,99 €
  • Attrattivo Κοντό Γυναικείο Σακάκι Λευκό

    Attrattivo Κοντό Γυναικείο Σακάκι Λευκό

    0
    0
    39,99 €
  • Guess Γυναικείο Σακάκι Λευκό

    Guess Γυναικείο Σακάκι Λευκό

    0
    0
    από 60,00 €
  • Passager Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Μπλε

    Passager Γυναικείο Μεσάτο Σακάκι Μπλε

    0
    0
    107,90 € 71,95 €
  • Karl Lagerfeld Γυναικείο Σακάκι Black

    Karl Lagerfeld Γυναικείο Σακάκι Black

    0
    0
    από 140,10 €

#1. Με κολάν και loafers

Αυτή είναι μια πρόταση που μπορεί να σε βγάλει εύκολα από το στιλιστικό δίλημμα: “τι να φορέσω σήμερα”! Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς το αγαπημένο σου μπλέιζερ, ένα κολάν, ένα ζευγάρι loafers και από πάνω οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Ένα πουκάμισο σε πιο φαρδιά γραμμή, μια oversized μαρινιέρα, ένα χαλαρό ζιβάγκο; Όλα δείχνουν εξίσου σωστά και με άποψη. Για το επίπεδο άνεσης δε χρειάζεται να επεκταθούμε, το υποψιάζεσαι!

#2. Με τζιν και λευκό t-shirt

Μπορεί να ακούγεται ως ένας κλασικός συνδυασμός που ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας, όμως αν φροντίσεις τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά μπορείς να το απογειώσεις. Για παράδειγμα, αν το τζιν είναι ελαφρώς καμπάνα και το συνδυάσεις με ένα ζευγάρι μποτάκια με τετραγωνισμένο τακούνι θα έχει εντελώς άλλη όψη από το να το συνδυάσεις με ένα mommy’s fit τζιν παντελόνι και μπαλαρίνες. Θηλυκή και δυναμική προσέγγιση το πρώτο outfit, κομψό και διαχρονικό το δεύτερο. Με λίγα λόγια άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη να παρασυρθεί από τη διάθεση σου.

#3. Με baggy παντελόνι και αθλητικά

Αυτός ο συνδυασμός ίσως να περιγράφει τις εμφανίσεις της Hailey Bieber τώρα που το ξανασκέφτομαι. Αλλά κι εμείς κρύβουμε ένα τέτοιο κορίτσι μέσα μας. Ιδανική πρόταση για τα ΣΚ και τις πιο χαλαρές περιστάσεις. Για να αποκτήσει ωραία σιλουέτα το σύνολο, το μόνο που προσέχεις είναι το μπλουζάκι που θα φορέσεις μέσα από το μπλέιζερ. Θα πρέπει να επιλέξεις ένα top σε πιο εφαρμοστή γραμμή για να έρθει σε τέλεια ισορροπία με το κάτω μέρος που είναι πιο φαρδύ. Μετά θα είσαι έτοιμη να απολαύσεις το αποτέλεσμα.

#4. Με φόρεμα και μπότες

Το μπλέιζερ δεν κάνει προτιμήσεις ανάμεσα σε κοντά και πιο μακριά φορέματα, στενές γραμμές ή πιο φαρδιές, γιατί πολύ απλά ταιριάζει με κάθε ύφος. Για να διαφοροποιήσεις το τελικό αποτέλεσμα απλά δίνεις έμφαση στις μπότες με τις οποίες θα ολοκληρώσεις το σύνολο. Αν επιλέξεις μπότες ιππασίας ή μποτάκια φλατ με κορδόνια ή τρακτερωτή σόλα θα αποκτήσει μια πιο πρωινή και casual αίσθηση. Αντιθέτως, ένα ζευγάρι μπότες με ψηλό τακούνι και θηλυκή γραμμή θα μπορεί άνετα να σε ακολουθήσει σε πιο βραδινά κι “απαιτητικά” καλέσματα.

#5. Με δερμάτινο παντελόνι και ζιβάγκο

Στο IG το έχουμε δει να κυκλοφορεί πολύ αυτό το look και δικαίως. Οι γαλλίδες φίλες μας έχουν βρει τη μαγική συνταγή να φοράνε το αγαπημένο τους μπλέιζερ με δερμάτινο παντελόνι, ζιβάγκο και μπαλαρίνες ή loafers σερβίροντάς μας έτσι το τέλειο Parisian chic στιλ που όλες αγαπάμε. Ένα combo που μόλις συνδυαστεί με ψηλά τακούνια αλλάζει εντελώς όψη και γίνεται effortless θηλυκό και γίνεται αυτομάτως η αγαπημένη σου χειμερινή εμφάνιση. Η επιλογή είναι στο χέρι σου.

Extra tips:

  • Πώς να διαλέξεις το σωστό μέγεθος blazer;

Δώσε έμφαση στην εφαρμογή του μπλέιζερ. Μπορεί τα oversized να είναι στη μόδα αλλά δε θέλει υπερβολή. Ένα νούμερο μεγαλύτερο από το συνηθισμένο, μήκος στα μανίκια που φτάνει έως τη μέση του αντίχειρα - όταν έχεις τα χέρια σου στην ευθεία και χαλαρά κοντά στα πλευρά - άνεση που σου επιτρέπει να κάνει όλες τις κινήσεις, ακόμη κι αν επιλέξεις να φορέσεις φούτερ ή πουλόβερ από μέσα αποτελούν την τέλεια βάση.

  • Ποιό είναι το σωστό μήκος μπλέιζερ;

Για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις και προεξέχει το top που φοράς μέσα από το μπλέιζερ φρόντισε το μήκος του να καλύπτει μέρος των γοφών. Έτσι, θα μείνεις ήσυχη ότι δεν θα πάει κάτι στραβά και θα είσαι ελεύθερη να φορέσεις ό,τι θέλεις!

  • Σκέψου κλασικά

Αν πρόκειται να αποκτήσεις τώρα το πρώτο σου μπλέιζερ σκέψου κλασικά/συντηρητικά στην επιλογή που θα κάνεις. Επίλεξε ένα σε minimal γραμμή, με καλή ποιότητα, σε ουδέτερη απόχρωση (μαύρο, σκούρο γκρι ή navy blue) και απόφυγε οτιδήποτε πιο “εκκεντρικό”. Είναι ωραίο η γκαρνταρόμπα σου να έχει διαχρονικά κομμάτια και να μπορείς να φοράς ξανά και ξανά με πολλά και διαφορετικά σε ύφος outfit.

Σχετικά Άρθρα

Πώς να συνδυάσω το κιμονό μου στο νησί
Πώς να φορέσεις τη μαρινιέρα: 10 chic συνδυασμοί για τη νέα σεζόν
Denim Maxi Skirts: το πιο hot denim κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου!
Σετ καλοκαιρινά ρούχα: η απόλυτη τάση του καλοκαιριού
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες