Τα καλύτερα tablet για παιδιά & πως να επιλέξεις το κατάλληλο

Τα καλύτερα tablet για παιδιά & πως να επιλέξεις το κατάλληλο

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που η φράση "ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι" έρχεται μεταμφιεσμένη με τη μορφή σοφού δασκάλου χτυπώντας την εξώπορτα του σπιτιού σου με ένα σαρδόνιο χαμόγελο. 

Γιατί; 

Γιατί νόμιζα πως σαν γονιός θα ξέφευγα από την ευκολία της τεχνολογίας αλλά μπροστά στην πράξη, η θεωρία ωχριά. Αφού σταμάτησα να πολεμάω το τέρας, αποφάσισα να συμφιλιωθώ μαζί του, εφαρμόζοντας όσο αυτό είναι δυνατό, το "παν μέτρον άριστον". 

Τι λένε οι ειδικοί

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, παιδιά έως 18 μηνών δεν πρέπει να έρχονται καθόλου σε επαφή με οθόνες. Από 2 έως 5 ετών η παραμονή στην οθόνη δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία ώρα καθημερινά και φυσικά, με επίβλεψη. Από την ηλικία των 6 και μετά, δίνεται προσοχή στον γονικό έλεγχο και στην οριοθέτηση του χρόνου και του χώρου που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή. 

Τα καλύτερα tablet για παιδιά & πως να επιλέξεις το κατάλληλο

Οφέλη

Εφόσον μπουν τα κατάλληλα όρια όπως ανέφερα παραπάνω, θα μπορούμε να μιλήσουμε για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση των Tablets.

Μερικά από αυτά:

  • Ενίσχυση των γλωσσικών δεξιοτήτων

Ερευνητικά ευρήματα υποδεικνύουν την θετική επίδραση των tablet στις γλωσσικές δεξιότητες των παιδιών. Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές σχεδιασμένες για τη βελτίωση της πρώιμης προφορικής και γραπτής γλωσσικής ικανότητας, καθώς και της κατανόησης στην ανάγνωση. 

  • Εκπαίδευση

Ένα tablet προσφέρει στα παιδιά πολλές εκπαιδευτικές ταινίες και βιβλία, παρέχοντας τους έναν διασκεδαστικό τρόπο μάθησης. Επιπλέον, υπάρχει μια πληθώρα παιχνιδιών παζλ διαθέσιμων, τα οποία βελτιώνουν τις ικανότητες σκέψης των παιδιών και συμβάλλουν στην κατανόηση διάφορων θεμάτων.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά, όπως οι έφηβοι, ένα tablet μπορεί να τα βοηθήσει στην προετοιμασία παρουσιάσεων, στην ολοκλήρωση των εργασιών τους και στην αποθήκευση των βιβλίων τους σε ένα μόνο gadget.

Με τόσες πολλές διασκεδαστικές εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη μάθηση πιο ελκυστική και ευχάριστη, οι γονείς μπορούν να αφήσουν τα παιδιά να μάθουν ανεξάρτητα, γνωρίζοντας ότι το μυαλό τους συγκεντρώνει μια τεράστια γκάμα εκπαιδευτικών δεξιοτήτων που θα ωφελήσουν τη μάθησή τους τώρα και στο μέλλον.

  • Επαφή με την τεχνολογία

Τα tablet αποτελούν ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην τεχνολογία, μια δεξιότητα που είναι πολύτιμη σήμερα και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο σημαντική στο μέλλον. Η τεχνολογία προβλέπεται ότι θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης τα επόμενα χρόνια, και επομένως είναι σημαντικό για τα παιδιά να αποκτήσουν εξοικείωση με αυτήν από μικρή ηλικία.

Σε πολλά σχολεία του εξωτερικού, τα tablet χρησιμοποιούνται ήδη, με περίπου τα τρία τέταρτα από αυτά να ενσωματώνουν εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά, είτε στην τάξη, είτε από απόσταση, όταν δεν είναι δυνατή η φυσική παρουσία τους στο σχολείο. Αυτό για παράδειγμα, μπορεί ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενδιαφέροντος για την εκμάθηση προγραμματισμού.

Με βάση τα παραπάνω, πάμε να δούμε ορισμένες προτάσεις Tablet για παιδιά.

Egoboo Kiddoboo 8"

Egoboo Kiddoboo 8" Tablet με WiFi (2GB/32GB) Yellow
  • Γονικός Έλεγχος
  • Προστασία από πτώσεις
  • Προσαρμογή περιεχομένου, χρονικού ορίου & έλεγχος δραστηριότητας
  • Μεγάλη Μπαταρία 5000 mAh
  • Πλήθος προτεινόμενων εφαρμογών
  • Εντοπισμός τοποθεσίας 
  • Από 3 ετών και άνω

Διαθέτοντας εκπαιδευτικό περιεχόμενο με την μορφή εφαρμογών στα ελληνικά για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, προσφέρει:

  • Ένα συναρπαστικό περιβάλλον παιχνιδιού, μέσα από το οποίο τα παιδιά κατακτούν γνώσεις σε πολλαπλά θεματικά πεδία!
  • Τεράστια βιβλιοθήκη παιδικών βίντεο που φιλτράρεται από το YouTube
  • Παιχνίδια & εκπαιδευτικές εφαρμογές
  • Εφαρμογή κάμερας & συλλογή φωτογραφιών
  • Κατάστημα που παρέχει δωρεάν & επί πληρωμή εφαρμογές
  • Εφαρμογές ζωγραφικής και σχεδιασμού

Στόχος των εφαρμογών είναι να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον παιχνιδιού μέσα από το οποίο τα παιδιά παίζοντας, θα κατακτήσουν και θα εμπεδώσουν γνώσεις σε διάφορα θεματικά πεδία.

Samsung Galaxy Tab A7

Samsung Galaxy Tab A7 (2020) 10.4" με WiFi (3GB/32GB) Dark Grey
  • Samsung Kids
  • Γονικός έλεγχος
  • Μεγάλη Μπαταρία 7040mAh
  • Προστασία ματιών

Κρατείστε το παιδί σας απασχολημένο και ασφαλές με το Samsung Kids 

Με διάφορες διασκεδαστικές δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τα παιδιά να μάθουν, το Samsung Kids σας παρουσιάζει ένα ασφαλές περιβάλλον για να μπορέσει το παιδί σας να εξερευνήσει και να συνδεθεί με τον κόσμο. Χρησιμοποιώντας το Γονικό έλεγχο, μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς τα όρια της ώρας του παιχνιδιού, να δώσετε επιλεκτική πρόσβαση σε εφαρμογές και να δείτε τις δραστηριότητές τους με μία ματιά.

Lenovo Tab M10 HD

Lenovo Tab M10 HD (2nd Gen) 10.1" με WiFi (4GB/64GB) Iron Grey
  • Γονικός έλεγχος
  • Google Kids Space/Kids Mode
  • Μεγάλη Μπαταρία 5000mAh
  • Προστασία ματιών

Με περισσότερες από 10.000 εφαρμογές και παιχνίδια εγκεκριμένα από εκπαιδευτικούς, καθώς και εκατοντάδες δωρεάν βιβλία, το Google Kids Space δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν. Με τον δικό τους ατομικό λογαριασμό, εξασφαλίστε την εμπειρία περιήγησης και εκμάθησης των παιδιών σας με γονικούς ελέγχους.

Επίσης, με την ανάπτυξη ειδικών τεχνολογιών φωτισμού, η οθόνη του tablet έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το επιβλαβές μπλε φως για τη μείωση της καταπόνησης στα μάτια. Πιστοποιημένο με προστασία ματιών TÜV Rheinland.


Αντί επιλόγου

Πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά, έλεγξε τα χαρακτηριστικά  της συσκευής έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι διαθέτει ειδικό λογισμικό και λειτουργίες για παιδιά όπως τα παραπάνω Tablet.

Τέλος, δεν θα πω κάτι που αγνοείς. Κατανοώ ότι συχνά, είναι δύσκολο να αντισταθείς στην ευκολία του Tablet. Η καθημερινότητα σου είναι δύσκολη, όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες και θα υπάρξουν και φορές που δεν θα μπορείς να τηρήσεις τα αυστηρά προβλεπόμενα γιατί...ναι, πες το, φώναξε το! "Είμαι και εγώ άνθρωπος!"

Δεν πειράζει όμως, 

Έχοντας στο μυαλό όλων των θετικών που μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί από την τεχνολογία βάζοντας σαφή όρια από την αρχή με μικρές δόσεις εξαιρέσεων, το παιδί θα βγει κερδισμένο, το ίδιο και εσύ! 

Σχετικά Άρθρα

Αυτά είναι τα φετινά iPad Air και iPad Pro
Ψάχνεις tablet; Δες τι πρέπει να προσέξεις!
Τα καλύτερα tablets της αγοράς (2024)
H Poco παρουσίασε στο Ντουμπάι τα Poco F6, Poco F6 Pro και Poco Pad

Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες