Οδηγός Αγοράς για Κρέμα Σώματος

Οδηγός Αγοράς για Κρέμα Σώματος

Μια κρέμα σώματος μπορεί να κάνει τη διαφορά! 

Στην πλειονότητα, οι κρέμες σώματος ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα καθώς περιέχουν ενυδατικά συστατικά, και σίγουρα όλο το σώμα μας χρειάζεται φροντίδα και ενυδάτωση. Πόσες φορές μετά από ένα ζεστό μπάνιο έχεις νιώσει την αίσθηση “τραβήγματος” στο δέρμα αλλά και ξηρότητα; Είναι ακριβώς η στιγμή που χρειάζεσαι αυτήν την πολυπόθητη κρέμα για το σώμα σου, αυτή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες φυσικά! Και γιατί είναι σημαντικό; Ορίστε γιατί…

  • Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα

  • Κάνει το δέρμα να λάμπει 

  • Μυρίζει υπέροχα

Τι υφή να διαλέξω;

Ανάλογα το δέρμα και τις ανάγκες του, μπορείς να βρεις και τι σου ταιριάζει περισσότερο. Πάμε να δούμε τις υφές και τις διαφορές τους!

Κρέμα

Η κρέμα σώματος έχει πλούσια σύνθεση, και είναι πιο λιπαρή από μια λοσιόν. Ενυδατώνει καλύτερα σε βάθος την επιδερμίδα και δημιουργεί ένα προστατευτικό λιπαρό φιλμ, γι’αυτό χρειάζεται λίγο χρόνο μέχρι να απορροφηθεί αμέσως. Είναι ιδανική για πολύ ξηρές επιδερμίδες καθώς προσφέρει εντατική ενυδάτωση και θρέψη.

Λοσιόν ή γαλάκτωμα

Η ενυδατική λοσιόν ή γαλάκτωμα, μοιάζει πολύ με την κρέμα με τη διαφορά ότι έχει πιο ελαφριά υφή. Απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα, απορροφάται γρηγορότερα από την κρέμα και αφήνει μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας. Είναι ιδανική για κανονικές, λιπαρές, ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες.

Balm

Ως balm εννοούμε το βάλσαμο. Στην ουσία είναι κρέμες σώματος με διαφορετική σύνθεση, που περιέχουν άφθονα φυτικά έλαια και χρήσιμες βιταμίνες που μπορούν να προσφέρουν ενίσχυση στην υγεία του δέρματος. Επιπλέον, τα balms περιέχουν γενναία ποσότητα κεριού μέλισσας, περισσότερη από τα body butter και είναι ιδανικές για πολύ ξηρές επιδερμίδες καθώς προσφέρουν εντατική ενυδάτωση.

Butter

Tο Butter ή βούτυρο σώματος, είναι ένα μείγμα φυσικών βουτύρων και ελαίων, όπως το βούτυρο κακάο ή το βούτυρο καριτέ. Η σύνθεσή του περιέχει κερί μέλισσας, λιγότερο από τα balms και είναι πιο παχύρευστο και πιο συμπυκνωμένο από την κρέμα σώματος. Το body butter είναι συχνά καλύτερο για ξηρό, σκασμένο ή ευαίσθητο δέρμα.

Gel

Το gel σώματος, έχει ακόμη πιο λεπτή υφή από το γαλάκτωμα και είναι πιο δροσιστικό. Απορροφάται πολύ γρήγορα και αφήνει την αίσθηση φρεσκάδας. Συνήθως στη σύνθεσή τους έχουν αλόη που είναι καταπραϋντική ή υαλουρονικό που είναι ενυδατικό. Το συστήνουμε για κανονικά δέρματα.

Mousse

Η mousse υφή είναι και πιο λεπτή και πιο απαλή. Έχει πιο λεπτή υφή από την κρέμα, απορροφάται εύκολα, περιέχει ενυδατικά συστατικά και συστήνεται για κανονικά και ευαίσθητα δέρματα.

Οδηγός Αγοράς για Κρέμα Σώματος

Ποιο συστατικό μου ταιριάζει;

Ανάλογα τις ανάγκες του δέρματος, μπορείς να προτιμήσεις κρέμες με συστατικά που μπορούν να ταιριάξουν στην επιδερμίδα σου καλύτερα και να δεις άμεσα τη διαφορά που θες. Τα πιο δημοφιλή είναι τα παρακάτω:

  • Ουρία: Ένα συστατικό που υπάρχει ήδη στον οργανισμό μας και αποτελεί ένα φυσικό υποπροϊόν του μεταβολισμού των πρωτεϊνών στο συκώτι μας. Η συνθετική ουρία, κατασκευάζεται για χρήση σε προϊόντα καλλυντικών που αφορούν την περιποίηση δέρματος. Έχει την ιδιότητα να απορροφά υγρασία από το περιβάλλον και να τη συγκρατεί, κάνοντας το δέρμα πιο απαλό και λείο. Μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσεις για τη θεραπεία ξηρών σημείων του δέρματος, όπως για παράδειγμα φτέρνες, κάλους, σκασμένα χέρια.

  • Αλόη: Ένα από τα φυτά που σύστασή του σε νερό είναι εώς και 96%. Εξαιρετικά ευεργετική για το δέρμα, καθώς περιέχει μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες Α, C και Ε. Έχει ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες, ανακουφίζει και καταπραϋνει το δέρμα, και επαναφέρει την ελαστικότητα.

  • Γάλα Γαϊδούρας: Ναι, το γνωστό που χρησιμοποιούσε και η Κλεοπάτρα για το μπάνιο της, αλλά και ο Ιπποκράτης για τη θεραπεία ασθενειών! Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, D, E και A, λιπαρά οξέα και μαγνήσιο. Είναι γεμάτο σε θρεπτικές και αναζωογονητικές ιδιότητες για το δέρμα. Μαλακώνει και ενυδατώνει το δέρμα και χαρίζει θρέψη σε βάθος.

  • Υαλουρονικό: Άλλο ένα συστατικό που υπάρχει στον οργανισμό μας, το οποίο είναι από τις κυριότερες γλυκοζαμινογλυκάνες του δέρματος. Είναι ένα υγροσκοπικό συστατικό το οποίο μπορεί να κατακρατήσει μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα, βοηθάει στην ενίσχυση της φυσικής υγρασίας του δέρματος, διατηρώντας το δέρμα υγιές και λαμπερό.
    Extra Tip! Φρόντισε το δέρμα σου να είναι σχετικά νωπό για να εφαρμόσεις την κρέμα με το υαλουρονικό που έχεις επιλέξει, καθώς δεσμεύει την υγρασία, ειδάλλως θα έχεις τα αντίθετο αποτέλεσμα, κάτι το οποίο δεν θέλουμε με τίποτα!

    Αξίζει να θυμάσαι πως…

    • Η επιλογή μιας κρέμας σώματος εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, όπως ο τύπος της επιδερμίδας, οι ανάγκες της επιδερμίδας ανάλογα την εποχή και την ηλικία. 

    • Οι πιο βαριές και λιπαρές υφές βοηθούν στην ενυδάτωση σε σημεία όπως οι αγκώνες και τα πόδια που το δέρμα είναι πιο ξηρό.

    • Το καλοκαίρι προτείνουμε πιο ελαφριές υφές όπως gel και γαλάκτωμα σώματος, ενώ το χειμώνα χρησιμοποιούμε τις πιο βαριές υφές όπως butter ή κρέμα.

    • Αν υπάρχει κάποιο θέμα με το δέρμα σου, η επίσκεψη σε δερματολόγο είναι η μόνη σίγουρη και ασφαλής πρόταση.

    Tips για να είσαι pro!

    • Άπλωσε γενναιόδωρη ποσότητα για να δεις το δέρμα σου ενυδατωμένο, αλλά μην αδειάσεις την συσκευασία!

    • Βάλε ποσότητα σε όλη την επιφάνεια του σώματός σου, μην ξεχνάς τα χέρια, τους αγκώνες και τις φτέρνες.

    • Εφάρμοσε την κρέμα ή ό,τι επιλέξεις σε υφή, αμέσως μόλις βγεις από το ντους και θα δεις διαφορά άμεσα στο δέρμα σου.

    Σχετικά Άρθρα

    Πες «αντίο» (αν θέλεις) στην όψη φλοιού πορτοκαλιού και στην κυτταρίτιδα, με αυτά τα απλά tips!
    Οι 5 καλύτερες κρέμες κατά της κυτταρίτιδας που έχω δοκιμάσει
    Οι 5 καλύτερες συσφιγκτικές κρέμες σώματος
    Τα χέρια μας είναι «δύναμη», μάθε πώς να τα φροντίσεις σωστά!