Πώς να φορέσεις τη μαρινιέρα: 10 chic συνδυασμοί για τη νέα σεζόν

Πώς να φορέσεις τη μαρινιέρα: 10 chic συνδυασμοί για τη νέα σεζόν

Τι είναι αυτό που κάνει τις μπλούζες με τις ναυτικές ρίγες να είναι τόσο δημοφιλείς όλο τον χρόνο; Πώς τις φοράμε, με τι τις συνδυάζουμε και ποιές είναι οι μαρινιέρες που αξίζει να αποκτήσουμε αυτή τη σεζόν;

Ακολουθούν ευθύς αμέσως όλες οι σωστές απαντήσεις. 

Η διάσημη μπλούζα με τις οριζόντιες ρίγες σε λευκό και σκούρο μπλε χρώμα, κάθε άλλο παρά εποχικό ρούχο μπορεί να χαρακτηριστεί. Πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες, φοριέται εξίσου εύκολα κι όμορφα και τον υπόλοιπο χρόνο.

Η δημοτικότητα του συγκεκριμένου ρούχου οφείλεται σίγουρα στο γεγονός ότι χαρίζει αυτό το Parisian chic που επιζητούμε στο στιλ μας, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσουμε πολύ. Επίσης, ταιριάζει σε κάθε ηλικία, σε κάθε περίσταση και σε κάθε σωματότυπο. Αν το καλοσκεφτείς κι εσύ, στιλιστικά ποτέ δεν πήγε κάτι στραβά ενώ φορούσες την αγαπημένη σου μαρινιέρα.

Για να υιοθετήσεις κι εσύ με επιτυχία αυτό το διαχρονικό (τελικά) και all-year-round trend ξεχωρίσαμε 10 τρόπους για να ξεκινήσεις από φέτος το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Το μόνο που θα χρειαστείς για να εντάξεις με επιτυχία τις ναυτικές ρίγες στη γκαρνταρόμπα σου, είναι μια βαμβακερή, μακρυμάνικη μαρινιέρα, μια πλεκτή μαρινιέρα και μια μαρινιέρα ζιβάγκο! 

1. Πάνω από τους ώμους

Σκέψου αυτό: μια δροσερή μέρα, ένα μαύρο παντελόνι σε σχετικά φαρδιά γραμμή αλλά με μήκος έως τον αστράγαλο, σανδάλια με κοντό τακούνι ή αθλητικά τύπου Adidas Gazelle, λευκή, μακρυμάνικη μπλούζα, καφέ σουέντ τσάντα και μια μαρινιέρα περασμένη πάνω από τους ώμους. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο; 

2. Με τζιν παντελόνι

Η μαρινιέρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα denim παντελόνια και κανείς δεν μπορεί να μπει εμπόδιο στον “έρωτά” τους καθώς οι συνδυασμοί που προκύπτουν όταν παντρεύονται αυτά τα δύο κομμάτια είναι μοναδικοί. Ένα ψηλοκάβαλο τζιν, ένα λεπτό πουλοβεράκι με ρίγες φορεμένο από μέσα και μερικά διακριτικά χρυσά κοσμήματα θα κάνουν πολλά κεφάλια να γυρίσουν επάνω σου!

3. Με κοστούμι σε αντρική γραμμή

Αν έως τώρα το κοστούμι σε αντρική γραμμή δεν είχε κάποια θέση στην ντουλάπα σου, η μαρινιέρα θα σε βοηθήσει να το ξανασκεφτείς. Ένα κοστούμι σε μαύρη απόχρωση φορεμένο με μια εφαρμοστή μαρινιέρα και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ή μαύρα μποτάκια  με τετραγωνισμένο τακούνι θα σε κάνουν να ανυπομονείς για την επόμενη φορά που θα φορέσεις αυτό το look. Τόσο απλά!

4. Με chino παντελόνια

Τα “κλασικά” παντελόνια γραφείου με ένα χουχουλιάρικο πουλόβερ με ρίγες και ένα ζευγάρι mules ή γοβάκια με άνετο τακούνι απλά μεταμορφώνονται και αποκτούν άλλη  διάσταση!α θέλεις να τα φοράς ξανά και ξανά.

5. Με oversized λευκό πουκάμισο

Ένα φαρδύ πουλόβερ με ρίγες πάνω από ένα μακρύ λευκό πουκάμισο, skinny jeans και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες ή loafers. Αν αυτό δεν είναι το τέλειο στιλ για να το υιοθετείς από το πρωί μέχρι το βράδυ τότε ποιο είναι;

6. Με δερμάτινο σορτς

Αν θέλεις να κάνεις την ανατροπή με τη μαρινιέρα σου, τότε φόρεσε μαρινιέρα ζιβάγκο μαζί με ένα δερμάτινο σορτς σε καφέ ταμπά απόχρωση. Ολοκλήρωσε το look με μπότες ιππασίας ή μπότες με διακριτικό τακούνι και σκουλαρίκια κρίκους στα αυτιά και.. thank us later! ;)

7. Με παντελόνι καμπάνα

Μπορεί να θυμίζει λίγο summer η μαρινιέρα με το παντελόνι καμπάνα, όμως αν επιλέξεις να το συνδυάσεις με ένα biker jacket από πάνω ή με ένα καστόρινο σακάκι με κρόσσια & τίποτα δεν θα θυμίζει καλοκαίρι. Ίσα-ίσα ετοιμάσου να δεις τις φίλες σου να εμπνέονται από αυτό το συναρπαστικό look, τις ψυχρές μέρες που έρχονται!

8. Με λεπτομέρειες σε γήινες αποχρώσεις

Στο μυαλό σου μπορεί τις μαρινιέρες συνήθως να τις σκέφτεσαι μαζί με αποχρώσεις του μπλε, του λευκού και του μαύρου αλλά πειραματίσου λίγο με τις γήινες και τις nude αποχρώσεις και θα μας θυμηθείς. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι τόσο, μα τόσο γλυκό και όμορφο!

9. Με ρίγες σε λευκή και κόκκινη απόχρωση

Στις επιλογές που έχεις με τις μαρινιέρες και τις ρίγες μην ξεχνάς ότι έχεις και άλλες χρωματικές προτάσεις. Με επικρατέστερη φυσικά αυτή με τις λευκές και τις κόκκινες ρίγες. Ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα αυτά τα χρώματα, θα σου δώσουν την εορταστική νότα που ψάχνεις στην καθημερινότητά σου. 

10. Με ένα κόκκινο κραγιόν

Είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσουμε όλες ότι η μαρινιέρα πάει πακέτο με το κόκκινο κραγιόν και ίσως και το γατίσιο eyeliner. Αλλά πραγματικά το κόκκινο κραγιόν συνδυασμένο με τη μαρινιέρα θα σε κάνει να δείχνεις σας να γύρισες μόλις από το Παρίσι. Αν φορέσεις κι έναν μαύρο μπερέ τότε ετοιμάσου να σου απευθύνουν το λόγο στα Γαλλικά! Tres chic!

Διάβασε επίσης:

Σχετικά Άρθρα

Πώς να συνδυάσω το κιμονό μου στο νησί
Denim Maxi Skirts: το πιο hot denim κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου!
Σετ καλοκαιρινά ρούχα: η απόλυτη τάση του καλοκαιριού
Τα καλύτερα κρουαζέ φορέματα για καλοκαίρι!
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες