Wok: Σκεύος με κοίλο πυθμένα που μοιάζει με τηγάνι, έχει την ιδιότητα να κατανέμει ισομερώς την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σκεύος. Το φαγητό μαγειρεύεται ομοιόμορφα, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, με ελάχιστη ποσότητα λιπαρής ουσίας.
Σωτέζα: Τηγάνι που διαθέτει ψηλά τοιχώματα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βαθύ τηγάνι, κατσαρόλα και ταψί. Μαγειρεύει στο μάτι της κουζίνας φαγητά που συνήθως γίνονται στον φούρνο.
Αλουμινίου: Ελαφρύ, πρακτικό και δεν σκουριάζει. Αντιδρά με όξινες τροφές και αυξάνει τη θερμότητα πέντε φορές πάνω.
Ανοξείδωτο Ατσάλι: Ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε να μαγειρέψετε τα πάντα, απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να προσθέσετε αρκετό λάδι, γιατί δεν είναι αντικολλητικό.
Μαντέμι: Πορώδες υλικό, ιδανικό για αργό μαγείρεμα σε σταθερή θερμοκρασία.
Χυτό Αλουμίνιο: Έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, ώστε να αποκτήσει σκληρό εξωτερικό στρώμα. Δεν βαθουλώνει και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.
Ατομικό (9-18cm): Τηγάνι κατάλληλο για ένα άτομο. Ιδανικό για μικρή μερίδα φαγητού, όπως ένα αυγό ή ομελέτα.
Μικρό (19-22cm): Τηγάνι κατάλληλο για 1-2 μερίδες φαγητού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές εστίες, για μεγαλύτερο έλεγχο της θερμότητας κατά το μαγείρεμα.
Μεσαίο (23-25cm): Τηγάνι κατάλληλο για 2-3 μερίδες φαγητού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεσαίες εστίες, για μεγαλύτερο έλεγχο της θερμότητας κατά το μαγείρεμα.
Μεγάλο (26-29cm): Τηγάνι κατάλληλο για 2-4 μερίδες φαγητού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεσαίες και μεγάλες εστίες.
Πολύ Μεγάλο (30-50cm): Τηγάνι κατάλληλο για 4-6 μερίδες φαγητού. Δεν είναι ιδανικό για χρήση σε μικρές εστίες, καθώς είναι δύσκολη η ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλο το τηγάνι.