Κλασικός: Στεγνώνει από την έκθεσή του στον αέρα, χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο. Πλάθεται εύκολα, ακόμα και από παιδιά. Οι κατασκευές δεν είναι τόσο γερές όσο των πολυμερικών και μπορεί να χαλάσουν από τη ζέστη και το νερό.
Πολυμερικός: Παραμένει ελαστικός μέχρι να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν βγει από την συσκευασία πρέπει να δουλευτεί για να μαλακώσει. Προσφέρει αδιάβροχο και πιο γερό αποτέλεσμα σε σχέση με τον κλασικό. Είναι ιδανικός για κατασκευές που απαιτούν λεπτομέρειες.