Elex PC Game
PC Games

Elex PC GameΚωδικός: 12519367

Προηγμένο στην τεχνολογία, πολιτισμένο και με πληθυσμό δισεκατομμυρίων, το Magalan ήταν ένας πλανήτης που κοιτούσε στο μέλλον. Τότε χτύπησε ο μετεωρίτης. Όσοι επέζησαν είναι τώρα παγιδευμένοι σε μια

Δες όλη την περιγραφή

Προηγμένο στην τεχνολογία, πολιτισμένο και με πληθυσμό δισεκατομμυρίων, το Magalan ήταν ένας πλανήτης που κοιτούσε στο μέλλον. Τότε χτύπησε ο μετεωρίτης. Όσοι επέζησαν είναι τώρα παγιδευμένοι σε μια μάχη για να επιβιώσουν, έναν αγώνα για να αποφασίσουν τη μοίρα ενός πλανήτη.

Δες όλη την περιγραφή
11,22
ΠαράδοσηΤετ, 30 Οκτ - Τρί, 19 Νοε
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 11,22 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 26,99 €

  2. 9,81 €

  3. 11,22 €

  4. 19,80 €

Περιγραφή

Προηγμένο στην τεχνολογία, πολιτισμένο και με πληθυσμό δισεκατομμυρίων, το Magalan ήταν ένας πλανήτης που κοιτούσε στο μέλλον. Τότε χτύπησε ο μετεωρίτης. Όσοι επέζησαν είναι τώρα παγιδευμένοι σε μια μάχη για να επιβιώσουν, έναν αγώνα για να αποφασίσουν τη μοίρα ενός πλανήτη.

Στο επίκεντρο αυτού του αγώνα βρίσκεται το στοιχείο «Elex». Ένας πολύτιμος, περιορισμένος πόρος που έφτασε με τον μετεωρίτη, το Elex μπορεί να τροφοδοτήσει μηχανές, να ανοίξει την πόρτα στη μαγεία ή να σμιλέψει ξανά τη ζωή σε νέες, διαφορετικές μορφές. Ποια από αυτές τις επιλογές όμως θα πρέπει να είναι το μέλλον του Magalan;

Μπορεί η τεχνολογία ή η μαγεία να σώσει αυτόν τον κόσμο; Ή μήπως αυτή η νέα δύναμη θα καταστρέψει όλους όσους έχουν μείνει ζωντανοί ανάμεσα στα ερείπια; Το ELEX είναι ένα παιχνίδι δράσης, ρόλων ανοιχτού κόσμου για υπολογιστές και κονσόλες, που αναπτύχθηκε από την Piranha Bytes, δημιουργούς της βραβευμένης γοτθικής σειράς και διαδραματίζεται σε ένα ολοκαίνουργιο, μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν Science-Fantasy όπου η μαγεία συναντά τους μηχανικούς.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Role Playing
Έτος Κυκλοφορίας
2017
Ημερομηνία Κυκλοφορίας
17/10/2017
Όριο Ηλικίας (PEGI)
16
Νέα Κυκλοφορία
Όχι
Έκδοση
Standard
Software Format
Physical

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  • πρωτα απο ολα τα gothic ηταν τα dark souls τις εποχης τους< και καλα, πολυ δυσκολα, και οχι για ολους.>τωρα για το elex ειναι ενα games που στην αρχη του , θαφτηκε οσο κανενα , και φτασαμε εσιως στο 2021 και στα φορουμ πλεον του εκσωτερικου θεωρείται ενα απο τα πιο hardcore rpg ολων τον εποχων. απο Σπύρο Μπλιάγκο ELEX (ENGLISH REVIEW),Το ELEX ξεδιπλώνεται στον πλανήτη Μαγκαλάν . Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, αυτός ο πλανήτης ήταν ανάλογος με τη δική μας Γη και το επίπεδο πολιτισμού μας, με δισεκατομμύρια ανθρώπους να ζουν στην επιφάνειά του. Αυτή η πρόοδος διακόπηκε από τη σύγκρουση ενός κομήτη, η οποία προκάλεσε μια καταστροφική καταστροφή, άλλαξε την επιφάνεια του πλανήτη και σχεδόν εξάλειψε την ανθρωποτητα.Μέχρι τώρα, θα είναι προφανές στους θαυμαστές των Gothic ότι τα παραδοσιακά μοτίβα της σειράς είναι παρόντα. Από εκεί και πέρα, το σενάριο δίνει έναν καλό λόγο για το μετα-αποκαλυπτικό μείγμα Fantasy Sci-Fi και θέτει τις βάσεις για το θέαμα και την ποικιλία στις περιπέτειές μας.Πέρα από τις ομοιότητες με τις φατρίες και τον ήρωα, η ELEX κληρονομεί επίσης το σύστημα μάχης των προκατόχων της. Με λίγα λόγια, θα το χαρακτήριζα «επίκτητη γεύση», αφού στην αρχή φαίνεται εχθρικό και αποκρουστικό, ειδικά για παίκτες που είναι νέοι στην κληρονομιά του Piranha Bytes και στην ευρύτερη Σχολή Ευρωπαϊκών RPG. Τα κάπως αργά και ταλαντευόμενα κινούμενα σχέδια μάχης συνδυάζονται με την ανάγκη παρατήρησης κινήσεων του εχθρού, προκειμένου να εντοπιστούν χαρακτηριστικά μοτίβα. Χρησιμοποιώντας σωστά τη μπάρα αντοχής, ο χαρακτήρας μας είναι σε θέση να χτυπήσει ένα combo ή να κάνει ένα πλάγιο ρολό, αποφεύγοντας τις χρεώσεις των αντιπάλων του. Στο πρώιμο παιχνίδι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτελεστεί, οπότε οι πρώτες δύο ώρες στο παιχνίδι αποτελούνται κυρίως από την παρακολούθηση μιας οθόνης "The End" με ένα μεταλλαγμένο κοτόπουλο ή έναν αρουραίο που μολύνει το πτώμα μας.
    Αλλά όταν το σύστημα αποφυγής και επίθεσης κατανοηθεί σωστά και συνδυαστεί με το Jetpack ως μηχανισμό μάχης, τότε προσωπικά, μπορώ να βεβαιώσω ότι είχα μια καταπληκτική μάχη, μόλις ξεπέρασα και συνήθισα τα ασυνήθιστα κινούμενα σχέδια. Το Jetpack έχει εφαρμοστεί άψογα τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στην εξερεύνηση. Η αίσθηση του να αιωρείται πάνω από ένα αρπακτικό, να ρίχνει βέλη, στη συνέχεια να προσγειώνεται δίπλα του, να αποφεύγει την επίθεσή του και να εκτελεί το τελευταίο χτύπημα με ένα τσεκούρι είναι απλά μοναδική. Σημειώστε και τη μεγάλη σημασία της σωστής ανάπτυξης του χαρακτήρα μας.Η ιδιαίτερη μαγεία βεβαια του Elex βρίσκεται στον κόσμο και την εξερεύνηση που συμβαίνει οργανικά και αποδίδει από μόνη της λόγω της αίσθησης ικανοποίησης που προσφέρει. Το ELEX μπορεί να μην είναι γυαλισμένο σαν ναυαρχίδα του Bioware, αλλά δεν θα μας υποδεχτούν οι NPCs ακριβώς στην είσοδο μιας πόλης που μόλις μπήκαμε, έτοιμοι να ομολογήσουμε τα πάντα για τον ξυλοδαρμό που υπέστη ο θείος τους με τη ζώνη του σε κάποιο υπόγειο , μόνο για λόγους ένταξης. Η ELEX ακολουθεί έναν πιο λεπτό τρόπο που με έκανε προσωπικά να σκεφτώ το σημείο όπου ο σκοπός δικαιολογεί τα μέσα για αυτό, ή αντιθέσεις όπως η οικολογία έναντι της τεχνολογίας ή ο αγώνας μεταξύ των άκρων του απόλυτου ορθολογισμού έναντι της πνευματικότητας, ζητήματα όπως το να είσαι πρόσφυγας, ξενοφοβία κ.λπ. Αν αυτό είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσετε.
    το ELEX είναι ένα μοναδικό και γοητευτικό παιχνίδι, που κατάφερε να μεταφέρει την εμπειρία εξερεύνησης του παλιού σχολείου, ενώ καλύπτεται από ένα μοντέρνο κέλυφος. Οι οπαδοί των Old Piranha Bytes σίγουρα θα εντοπίσουν όλες τις πτυχές που αγάπησαν στην ιστορική σειρά της εταιρείας, με μια πιο μοντέρνα πινελιά. Για τους υπόλοιπους θαυμαστές του RPG που ίσως έχουν «εκπαιδευτεί» εξορθολογίζοντας να περιμένουν μια πιο τυποποιημένη εμπειρία παιχνιδιού, μπορεί να φαίνεται λίγο εξωγήινο, εχθρικό ακόμη και, ειδικά τις πρώτες ώρες όπου η οθόνη «Τέλος» δεν εμφανίζεται -να σταματήσει. Παρ 'όλα αυτά, η άρνηση της ELEX να υποβληθεί στις συμβάσεις "Modern RPG Gamemaking Guide 101" το καθιστά απρόβλεπτο και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τι είναι αυτό που τον κάνει πίσω από τις κουρτίνες. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σε θέση να μεταφέρει μια μυστικιστική εμπειρία που ήταν κοινή στα RPG πριν από την εποχή του TES IV Oblivion.Εν κατακλειδι,ππορεί να μοιάζει με χαμένο τίτλο από το έτος 2010, αλλά για εκείνους που θέλουν μια καθαρή εμπειρία εξερεύνησης, πραγματικό παιχνίδι ρόλων, ακόμη και με κάποιες ανεπιτήδευτες πτυχές σύμφωνα με τα πρότυπα της προχωρημένης ηλικίας μας, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος. Ανυπομονούσα να γυρίσω σπίτι από τη δουλειά για να χάσω τον εαυτό μου στο Magalan. Ακριβώς όπως όταν ήμουν νέος, παίζοντας το Morrowind. Πλεονεκτήματα
    Μοναδική αίσθηση εξερεύνησης σε έναν τεράστιο, χειροποίητο κόσμο.
    Άψογη χρήση Jetpack τόσο στη μάχη όσο και στην εξερεύνηση.
    Το σύστημα μάχης θα απολαύσουν όσοι αναζητούν μια πιο στρατηγική προσέγγιση.
    Πολλαπλές λύσεις σε αναζητήσεις.
    Τα γραφικά δεν είναι αιχμής αλλά εξακολουθούν να είναι όμορφα, παρόλο που ορισμένα στοιχεία χρησιμοποιούνται επανειλημμένα και ορισμένες υφές είναι μάλλον χαμηλής ποιότητας.
    Παιχνίδι Varying Class, καθαρό παιχνίδι ρόλων.
    Ελευθερία κινήσεων σε ολόκληρο τον χάρτη του .Μειονεκτήματα

    Αποκοπή, αιωρούμενα όπλα και άλλες παλιές γραφικές «ασθένειες».
    Το Combat System του παιχνιδιού δεν θα ενθουσιάσει όσους αναζητούν τη γρήγορη δράση και ροή που υπάρχει στα περισσότερα σύγχρονα RPG.

    • Γραφικά
    • Gameplay
    • Αντοχή στο χρόνο
    • Multiplayer
    • Single Player
    • Ήχος
    • Απαιτήσεις συστήματος
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • jophiel
    3
    8 στους 8 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη
    Έμπειρος χρήστης

    Το έχει δημιουργήσει μια θρυλική εταιρεία στο χώρο. Σε όλα τα παιχνίδια της έχω αφιερώσει το λιγότερο 150 ώρες στο καθένα και ευχαριστήθηκα κάθε δευτερόλεπτο (εκτός του Risen 2, που ήταν μέτριο) τερματίζοντάς τα με κάθε δυνατό τρόπο και κάθε διαφορετικό τύπο χαρακτήρα.

    Το Elex έχει κάποια όμορφα στοιχεία, τα οποία όμως δε συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ παράλληλα το παιχνίδι δείχνει ότι ήθελε ακόμα δουλειά ώστε να γίνει άρτιο. Έχει αρκετά όμορφα γραφικά και πολύ καλές φωτοσκιάσεις, πολύ ωραίο ήχο και πρωτότυπο συνδυασμό διαφορετικών στοιχείων, που δημιουργούν μια μοναδική ταυτότητα, το οποίο είναι αναμενόμενο από μια εταιρεία τέτοιου κύρους.

    Από την άλλη πλευρά το animation είναι μέτριο, το σενάριο δεν έχει πρωτοτυπία και σε κάποια σημεία δείχνει ημιτελές. Συγκεκριμένα έχει ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου του, το οποίο είναι άδειο (τοποθεσίες χωρίς κάποια αποστολή ή λόγο να τις εξερευνήσεις), ενώ η ποικιλία των διαφορετικών εχθρών είναι πολύ περιορισμένη. Επιπλέον έχει και αρκετά μικρολαθάκια στα μενού του και πολλά skills δεν λειτουργούν καθόλου ή δεν λειτουργούν όπως περιγράφονται. Αυτό πιστεύω ότι θα διορθωθεί με patches και δεν το χρεώνω στα αρνητικά, παρόλο που χαλάει την εμπειρία και μέχρι σήμερα δεν έχουν διορθωθεί (μετά από 1,5 μήνα κυκλοφορίας).

    Οι μάχες δεν είναι πολύ ικανοποιητικές, παρόλο που πρόσθεσαν και το jetpack. Το animation των κινήσεων είναι αρκετά περιορισμένο και η δυσκολία μειώνεται δυσανάλογα με τα επίπεδα (levels) του κεντρικού χαρακτήρα. Οι εχθροί έχουν συγκεκριμένο level, οπότε κάποια στιγμή γίνονται όλοι πολύ εύκολοι, ενώ στην αρχή είναι εξαιρετικά δύσκολοι.

    Του έχω αφιερώσει σχεδόν 300 ώρες και δε μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα όσο θα ήθελα. Η μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργείται αρχικά στον παίχτη είναι πολλά υποσχόμενη, αλλά χάνεται στην πορεία του παιχνιδιού πίσω από τη μετριότητα των υπολοίπων στοιχείων του.

    Δυστυχώς το προτείνω μόνο σε hardcore RPG παίχτες, νοσταλγούς του παρελθόντος και υποστηρικτές της εταιρείας, όπως ο υποφαινόμενος. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

    Συνοπτικά, δεν είναι κακό παιχνίδι, αλλά δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει σε κανένα τομέα και πάσχει στο τεχνικό κομμάτι. Θέλει patches και κάποιο τρόπο να γεμίσει λίγο τον κόσμο του, που είναι πραγματικά μεγάλος, αλλά κατά το 60% περίπου είναι άδειος, δηλαδή δεν έχει κάποιο λόγο ο παίχτης να τον εξερευνήσει... Είναι θλιβερό να γράφω τέτοια κριτική για μία τέτοια εταιρεία, που μας χάρισε πραγματικά πολύ ομορφα παιχνίδια στο παρελθόν...
    Μακάρι στο μέλλον να βγάλει κάτι καλύτερο και να μπορέσει να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη της.

    • Γραφικά
    • Gameplay
    • Ήχος
    • Απαιτήσεις συστήματος
    • Αντοχή στο χρόνο
    • Single Player
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Paok04
    5
    4 στους 5 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Καταπληκτικο παιχνιδι. Στην Ελλαδα σχετικα αγνωστη η piranha bytes που το εφτιαξε. Εχουν και και τα gothic που ηταν αγνωστα στην Ελλαδα καθως και τα risen που ισως ειναι πο γνωστα. Μονο για hardcore Rpg gamers!!! Θα τα τιναζεται καθε 5 λεπτο αν δε προσεχετε στην αρχη μεχρι να αποκτησει κανα level ο χαρακτηρας σας. Πληρη ελευθερια με σημαντικες αποφασεις που επιρεαζουν το παιχνιδι. Απο το πιο Clan θα επιλεξετε να ακωλουθησετε μεχρι πολλα αλλα!!! 5 stars απο εμενα.

    • Γραφικά
    • Gameplay
    • Αντοχή στο χρόνο
    • Single Player
    • Ήχος
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Απαιτήσεις συστήματος
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
    • Gameplay
    • Αντοχή στο χρόνο
    • Single Player
    • Ήχος
    • Σχέση ποιότητας τιμής
    • Απαιτήσεις συστήματος
    • Γραφικά
    • Gameplay
    • Αντοχή στο χρόνο
    • Multiplayer
    • Single Player
    • Ήχος
    • Απαιτήσεις συστήματος
    • Σχέση ποιότητας τιμής

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη