Κύριοι, πάτε για ύπνο, Η τραγωδία της Κύπρου, όπως την έζησε ένας λοχαγός της 31 μοίρας καταδρομών
Βιβλία Ιστορίας

Κύριοι, πάτε για ύπνο, Η τραγωδία της Κύπρου, όπως την έζησε ένας λοχαγός της 31 μοίρας καταδρομώνΚωδικός: 126393

Η 31 Μοίρα Καταδρομών, είχε διακεκριμένη δράση μεταξύ των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974. Στάθηκε αξιοπρεπώς στο πεδίο της μάχης, πολεμώντας όπου διατάχθηκε τον Τούρκο...

Δες όλη την περιγραφή

Η 31 Μοίρα Καταδρομών, είχε διακεκριμένη δράση μεταξύ των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974. Στάθηκε αξιοπρεπώς στο πεδίο της μάχης, πολεμώντας όπου διατάχθηκε τον Τούρκο εισβολέα. Με την δράση τους, οι άνδρες της 31 ΜΚ προσέθεσαν νέες δάφνες στα ελληνικά όπλα. Οδηγούμενοι από αποφασιστικούς και τολμηρούς αξιωματικούς, οι...

Δες όλη την περιγραφή
Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο στο Skroutz Τελευταία ενημέρωση: περίπου ένα μήνα πριν

Περιγραφή

Η 31 Μοίρα Καταδρομών, είχε διακεκριμένη δράση μεταξύ των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974. Στάθηκε αξιοπρεπώς στο πεδίο της μάχης, πολεμώντας όπου διατάχθηκε τον Τούρκο εισβολέα. Με την δράση τους, οι άνδρες της 31 ΜΚ προσέθεσαν νέες δάφνες στα ελληνικά όπλα. Οδηγούμενοι από αποφασιστικούς και τολμηρούς αξιωματικούς, οι Καταδρομείς της 31 ΜΚ έγραψαν την δική τους ιστορία, η οποία παρέμενε άγνωστη επί σειρά ετών.
Ο Λοχαγός Ελευθέριος Σταμάτης, ήταν διοικητής λόχου της 31 ΜΚ. Έζησε τα γεγονότα εκείνου του μοιραίου, για τον Κυπριακό Ελληνισμό, καλοκαιριού, οδηγώντας τους άνδρες του στην μάχη και διοικώντας διά του παραδείγματος. Με αίσθημα ευθύνης, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο βιβλίο του την δράση της 31 ΜΚ, με τον πλέον αξιόπιστο, πλήρη και λεπτομερή τρόπο που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου μέχρι και την οριστική παύση του πυρός, ο συγγραφέας έζησε και μεταφέρει στον αναγνώστη την αγωνία για την εξέλιξη της καταστάσεως, την ένταση της μάχης, την μέθη από την επιτυχή εκτέλεση της αποστολής, τον πόνο για τον χαμό συμπολεμιστών, την πίκρα για την απουσία της μητέρας Ελλάδος από τον αγώνα εναντίον του εχθρού του γένους, την μελαγχολία για τον αδελφοκτόνο αλληλοσπαραγμό που έφερε την καταστροφή της Κύπρου.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Ιστορία της Ασίας
Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
Η τραγωδία της Κύπρου, όπως την έζησε ένας λοχαγός της 31 μοίρας καταδρομών
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
298
Έτος έκδοσης
2007
Διαστάσεις
24x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 1
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν
    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα διάβαζα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

9 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη

Είδες πρόσφατα