Ποινολογία - σωφρονιστική
Επιστημονικά Βιβλία

Ποινολογία - σωφρονιστική Κωδικός: 14553957

Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο την Ποινολογία και τη Σωφρονιστική. Τα ζητήματα της εγκληματοποίησης, των κυρώσεων και του τρόπου αντιμετώπισης και μεταχείρισης των δραστών έχουν απασχολήσει όλες...

Δες όλη την περιγραφή

Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο την Ποινολογία και τη Σωφρονιστική. Τα ζητήματα της εγκληματοποίησης, των κυρώσεων και του τρόπου αντιμετώπισης και μεταχείρισης των δραστών έχουν απασχολήσει όλες τις οργανωμένες κοινωνίες και αποτελούν αντικείμενο τόσο θεωρητικής ενασχόλησης όσο και πρακτικής εφαρμογής. Σήμερα το σωφρονιστικό σύστημα κατέχει κυρίαρχη θέση...

Δες όλη την περιγραφή
37,80
ΠαράδοσηΤρί, 23 Ιουλ - Πέμ, 25 Ιουλ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

Απόθεμα 20+ τεμάχια

Ανθοζωή Χάιδου

από 37,80 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 37,80 €

  2. 31,45 €

  3. 31,45 €

  4. 37,00 €

  5. 31,45 €

  6. 38,03 €

Περιγραφή

Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο την Ποινολογία και τη Σωφρονιστική. Τα ζητήματα της εγκληματοποίησης, των κυρώσεων και του τρόπου αντιμετώπισης και μεταχείρισης των δραστών έχουν απασχολήσει όλες τις οργανωμένες κοινωνίες και αποτελούν αντικείμενο τόσο θεωρητικής ενασχόλησης όσο και πρακτικής εφαρμογής. Σήμερα το σωφρονιστικό σύστημα κατέχει κυρίαρχη θέση όχι μόνο στον επιστημονικό αλλά και στον πολιτικό λόγο, κυρίως λόγω των οξύτατων αδιεξόδων στα οποία έχει οδηγηθεί ο θεσμός της φυλακής και της διαφαινόμενης τάσης εφαρμογής κατασταλτικών πολιτικών, οι οποίες συχνά οδηγούν σε παραβιάσεις δικαιωμάτων, ακόμη και σε δημοκρατικά κράτη.

Στην αρχή του έργου εξετάζονται οι ποινικές κυρώσεις ("εγκληματοποίηση" των συμπεριφορών, ιστορική εξέλιξη, εξέλιξη στον ελληνικό χώρο), η κοινωνική αντίδραση κατά του εγκληματία και η αντεγκληματική πολιτική, οι νεότερες τάσεις του σωφρονισμού, ο εγκληματίας "ως αντικείμενο μεταχείρισης" και ο θεσμός της φυλακής. Ακολούθως αναλύονται τα σωφρονιστικά συστήματα (κοινοβιακό σύστημα, απομονωτικό ή πενσυλβανικό σύστημα, μικτό ή ωβούρνειο σύστημα, προοδευτικό ή ιρλανδικό σύστημα), η εξέλιξη και το σύστημα οργάνωσης των ελληνικών φυλακών, ο σωφρονισμός των καταδίκων (κλειστό περιβάλλον - συνέπειες εγκλεισμού, ελεύθερο περιβάλλον), η προσωρινή κράτηση, ο έλεγχος του σωφρονιστικού συστήματος, το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, οι εναλλακτικοί τρόποι έκτισης των στερητικών των ελευθερίας ποινών (κοινωφελής εργασία, κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση) και η μετασωφρονιστική αρωγή.

Το έργο ολοκληρώνεται με την παράθεση των συμπερασμάτων της συγγραφέως, πλούσια βιβλιογραφία και παράρτημα νομοθετικών κειμένων.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Δίκαιο - Δικαιώματα
Γλώσσα
Αγγλικά
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
264
Έτος έκδοσης
2018
Διαστάσεις
24x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

1 χρήστης έχει το προϊόν και μπορεί να σε βοηθήσει

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες