Μαχαίρια

Tojiro MV Μαχαίρι Deba από Ανοξείδωτο Ατσάλι 18cm F-1055Κωδικός: 15142297

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Μαχαίρι Deba
  • Υλικό: Ανοξείδωτο Ατσάλι
  • Μήκος λεπίδας: 18 cm
  • Συνολικό Μήκος: 33.5 cm
  • Βάρος: 330 gr
Δες όλη την περιγραφή
144,00
ΠαράδοσηΠέμ, 03 Οκτ - Δευ, 07 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Επιλεγμένο κατάστημα

Απόθεμα 1 τεμάχιο

Αναφορά προϊόντος

από 144,00 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. Επίσημος μεταπωλητής
    144,00 €

  2. Επίσημος μεταπωλητής
    144,00 €

Περιγραφή

Μαχαίρι Deba

Το μαχαίρι Deba είναι το βαρύ, παχύ γιαπωνέζικο μαχαίρι που χρησιμοποιείται κυρίως για το κόψιμο και φιλετάρισμα ολόκληρων ψαριών. Το βάρος του βοηθάει να διαπερνάει η λάμα πιο εύκολα το κεφάλι και τα χοντρά κόκκαλα, ενώ με τη λεπτή μύτη του γίνεται πιο εύκολα το φιλετάρισμα της σάρκας του ψαριού από τα κόκκαλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κρέατα ή πουλερικά, αλλά δεν συνίσταται για το κόψιμο μεγάλων κόκκαλων.

Υλικό λεπίδας

Το κράμα μετάλλου σε αυτό το μαχαίρι αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι εμπλουτισμένο με μολυβδαίνιο και βανάδιο, μια πρόσμειξη που αυξάνει τη σκληρότητα του μετάλλου, την αντοχή του και την αντίσταση σε διαβρώσεις

Αν και παραδοσιακά τα γιαπωνέζικα μαχαίρια φτιάχνονται από χάλυβα υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα που όμως απαιτεί καθημερινή φροντίδα και προσοχή, η νέα αυτή γενιά γιαπωνέζικου μετάλλου και οι τεχνικές της Tojiro δημιουργούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό σκληρότητας και αντοχής. Λεπίδα κοφτερή και διάρκεια τροχίσματος, χωρίς απαιτητική καθημερινή φροντίδα. Το ιδανικό μέταλλο για να κάνετε το πρώτο σας βήμα στο χώρο των παραδοσιακών γιαπωνέζικων μαχαιριών, καθώς και για ξέγνοιαστή πρακτική καθημερινή χρήση.

Ο βαθμός σκληρότητα της είναι 56 (±1) HRC (ένα μαχαίρι με σκληρότητα πάνω από 56 HRC θεωρείται καλό).

Άνετη ξύλινη λαβή

Η λαβή του Japanese MV δίνει το αίσθημα του ζεστού και άνετου κρατήματος που χαρίζει το ξύλο. Είναι κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρη χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την κοφτερή του λεπίδα σε όποια ακριβώς κατεύθυνση θέλετε. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφικτά μαζί της μεσα στο κολάρο με ρητίνη.

Επιφάνεια κοπής

Προτείνεται οι κοπές να γίνονται πάνω σε ξύλινες ή πλαστικές επιφάνειες κοπής. Οι γυάλινες, οι πέτρινες και οι μαρμάρινες επιφάνειες κοπής είναι ακατάλληλες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στις λάμες των μαχαιριών.

Καθαρισμός

Πλύνετε το μαχαίρι με ζεστό νερό πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Μετά από κάθε χρήση, βεβαιωθείτε ότι πλένετε το μαχαίρι χωρίς καθυστέρηση (με ένα απλό απορρυπαντικό) και στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί. Ειδικά αν έχετε κόψει όξινες τροφές, πρέπει να πλένετε το μαχαίρι αμέσως μετά τη χρήση.

Για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει πάντα να σκουπίζετε το μαχαίρι μακριά από το σώμα σας και μακριά από την ακμή του, με πανί ή πετσέτα.

Δεν ενδείκνυται το πλύσιμο του στο πλυντήριο πιάτων αλλά στο χέρι, έτσι ώστε να προστατέψετε το υλικό του και να διατηρήσετε την αιχμηρότητά του για καιρό.

Ακόνισμα

Όσο κοφτερό κι αν είναι ένα μαχαίρι στην αρχή, μετά από κάποια χρήση χρειάζεται ακόνισμα κάτι που μπορείτε να επιτύχετε με ακονιστήρι, πέτρα ακονίσματος ή μασάτι.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν το μαχαίρι σας κόβει καλά με μια εύκολη δοκιμή χρησιμοποιώντας το μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί. Ένα κοφτερό μαχαίρι μπορεί εύκολα και καθαρά να κόψει ένα φύλλο χαρτί. Αντίθετα ένα μαχαίρι που χρειάζεται ακόνισμα θα δυσκολευτεί πολύ και το κόψιμο του θα είναι άτσαλο.

Επίσης, ενδείκνυται να ακονίζετε τα μαχαίρια σας σε κάποιον επαγγελματία περιστασιακά, για την επιδιόρθωση πιθανής φθοράς στην ακμή της λάμας και για την διατήρηση της αιχμηρότητας.

Κατασκευαστής

Tojiro

Χαρακτηριστικά

Είδος
Deba
Υλικό
Ανοξείδωτο
με Αντικολλητική Επίστρωση
Όχι
Τεμάχια
1 τμχ
Διάσταση
18 cm
Επαγγελματική Σειρά
Ναι

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

4 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη