Εισαγωγή στην Τζούντιθ Μπάτλερ
Επιστημονικά Βιβλία

Εισαγωγή στην Τζούντιθ ΜπάτλερΚωδικός: 15312309

Με την έκδοση του "Αναταραχή φύλου" το 1990, η Τζούντιθ Μπάτλερ ριζοσπαστικοποιεί την κατανόησή μας για τις ταυτότητες και τον τρόπο με τον οποίο αυτές κατασκευάζονται. Ωστόσο, η πυκνότητα της γραφής...

Δες όλη την περιγραφή

Με την έκδοση του "Αναταραχή φύλου" το 1990, η Τζούντιθ Μπάτλερ ριζοσπαστικοποιεί την κατανόησή μας για τις ταυτότητες και τον τρόπο με τον οποίο αυτές κατασκευάζονται. Ωστόσο, η πυκνότητα της γραφής της καθώς και οι ποικίλες και ετερογενείς θεωρητικές αναφορές που συναντούνται στα βιβλία της καθιστούν αρκετά δύσκολη την κατανόηση των θεωριών της. Το παρόν...

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Sara Salih
  • Εκδότης: Oposito
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2018
  • Αριθμός σελίδων: 272
  • Κωδικός ISBN-13: 9786188342941
  • Διαστάσεις: 21×14
16,20
ΠαράδοσηΤρί, 01 Οκτ - Πέμ, 03 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 15,26 €

Περιγραφή

Με την έκδοση του "Αναταραχή φύλου" το 1990, η Τζούντιθ Μπάτλερ ριζοσπαστικοποιεί την κατανόησή μας για τις ταυτότητες και τον τρόπο με τον οποίο αυτές κατασκευάζονται. Ωστόσο, η πυκνότητα της γραφής της καθώς και οι ποικίλες και ετερογενείς θεωρητικές αναφορές που συναντούνται στα βιβλία της καθιστούν αρκετά δύσκολη την κατανόηση των θεωριών της. Το παρόν βιβλίο εξετάζει με προσοχή την κριτική σκέψη της Μπάτλερ και αναλαμβάνει να αποσαφηνίσει κομβικές έννοιες όπως:

- το υποκείμενο
- το κοινωνικό φύλο
- το βιολογικό φύλο
- τη γλώσσα
- τον ψυχισμό

Παρακολουθώντας χρονολογικά το έργο της Μπάτλερ μέσα από σημαντικά κείμενά της και εντός του ευρύτερου θεωρητικού πλαισίου, η Sara Salih γράφει την ιδανική εισαγωγή για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το έργο αυτής της σημαντικής θεωρητικού του φεμινισμού.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Κοινωνιολογία
Γλώσσα
Ελληνικά
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
272
Έτος έκδοσης
2018
Διαστάσεις
21x14 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

2 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη