Ψυχανάλυση και ορθόδοξη θεολογία, Περί επιθυμίας, καθολικότητας και εσχατολογίας
Βιβλία Θρησκείας & Μεταφυσικής

Ψυχανάλυση και ορθόδοξη θεολογία, Περί επιθυμίας, καθολικότητας και εσχατολογίας Κωδικός: 161654

Το μικρό αυτό βιβλίο περιλαμβάνει μια τριάδα πειραματικών, θα έλεγα, κειμένων, τα οποία στοχεύουν σε μια θεολογική οντολογική πλαισίωση μιας κριτικής υποδοχής της ψυχανάλυσης, υποδοχή η οποία...

Δες όλη την περιγραφή

Το μικρό αυτό βιβλίο περιλαμβάνει μια τριάδα πειραματικών, θα έλεγα, κειμένων, τα οποία στοχεύουν σε μια θεολογική οντολογική πλαισίωση μιας κριτικής υποδοχής της ψυχανάλυσης, υποδοχή η οποία αυτοτοποθετείται στην προοπτική που ο συγγραφέας θεωρεί ως ουσιώδη: την προσφορά εννοιολογικού χώρου δηλαδή, ο οποίος θα επέτρεπε μια θεολογική, εν καιρώ, φιλοξενία της...

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Νικόλαος Λουδοβίκος
  • Εκδότης: Αρμός
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2006
  • Αριθμός σελίδων: 115
  • Κωδικός ISBN-13: 9789605272838
  • Διαστάσεις: 21×14
5,70
ΠαράδοσηΤρί, 13 Αυγ - Παρ, 16 Αυγ
+5,00 €μεταφορικά

από 5,20 €

Περιγραφή

Το μικρό αυτό βιβλίο περιλαμβάνει μια τριάδα πειραματικών, θα έλεγα, κειμένων, τα οποία στοχεύουν σε μια θεολογική οντολογική πλαισίωση μιας κριτικής υποδοχής της ψυχανάλυσης, υποδοχή η οποία αυτοτοποθετείται στην προοπτική που ο συγγραφέας θεωρεί ως ουσιώδη: την προσφορά εννοιολογικού χώρου δηλαδή, ο οποίος θα επέτρεπε μια θεολογική, εν καιρώ, φιλοξενία της ψυχολογίας του βάθους. 

Η Επιθυμία, η Καθολικότητα και η Εσχατολογία συναποτελούν έτσι μια τριάδα εννοιών με βαθιά καταρχήν θεολογική καταβολή, είναι οι στύλοι της θεολογικής οντολογίας, οι οποίοι την καθιστούν αληθινά θεμελιώδη, αλλά εν ταυτώ, σ’ ένα δεύτερο επίπεδο, αποτελούν και θεμελιώδεις οντολογικούς ψυχαναλυτικούς στόχους - η κατάδειξη του γεγονότος αυτού προάγει μια θεολογικήν ερμηνευτική της ψυχανάλυσης η οποία δεν αφήνει αυτήν την τελευταία διόλου αδιάφορη, αφού της προσδίδει νέους, ευρύτερους ορίζοντες. Για τους θεολογικά ανυποψίαστους ψυχαναλυτές και ψυχοθεραπευτές αυτό θ’ αποτελέσει μιάν επιστημονική επιπλέον έκπληξη - ο οντολογικός χώρος στον οποίο φιλοξενούνται είναι "par excellence" θεολογικός! 

Για τους θεολόγους, ο τρόπος κατανόησης του ψυχαναλυτικού γεγονότος θα πλησιάσει πολύ περισσότερο προς την ουσία της βαθύτερης εμπειρίας τους. Ο κοινός προβληματισμός, σ’ αυτό το βάθος, είναι σήμερα απολύτως αναγκαίος.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Θρησκεία - Θεολογία
Υπότιτλος
Περί επιθυμίας, καθολικότητας και εσχατολογίας
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
115
Έτος έκδοσης
2006
Διαστάσεις
21x14 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 1
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

10 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες