Επιλεγμένο κατάστημα
Απόθεμα 2 τεμάχια
Ασφάλεια αγορών Skroutz & 2 χρόνια εγγύηση
Όρισε την τοποθεσία παράδοσης για να δεις προϊόντα σύμφωνα με την επιλογή σου.
Επιλεγμένο κατάστημα
Απόθεμα 2 τεμάχια
Ασφάλεια αγορών Skroutz & 2 χρόνια εγγύηση
Πλάκες Ψησίματος
Ποδιές Κουζίνας
Σπάτουλες Μαγειρικής
Πλάκες Ψησίματος
Ψησταριές Υγραερίου
Ψησταριές Υγραερίου
Ψησταριές Υγραερίου
Ψησταριές Υγραερίου
Ψησταριές Υγραερίου
Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής
Οι ψησταριές υγραερίου της Outdoorchef χαρακτηρίζονται από την καινοτομία της στρογγυλής χύτρας. Η Ελβετική εταιρεία έχει αναπτύξει το σύστημα χοάνης Easy Flip με το οποίο γίνεται η απόσβεση του λίπους χωρίς τις ενοχλητικές έντονες αναφλέξεις και το καθάρισμα της ψησταριάς γίνεται ευκολότερο.
Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.
Μόλις ήρθε και είδα πόσο μικρή είναι φοβήθηκα οτι πέταξα τα λεφτά μου. Συν το "έμμεσο/άμεσο" θολό τοπίο που με ανησυχούσε από την αρχή. Με το πρώτο όμως ψήσιμο έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
Η ψησταριά είναι για 2-3 άτομα και αυτά όχι πολυφαγάδες. Αν έχεις χρόνο για 2η φουρνιά, εννοείται πως μπορείς να κάτσεις όλη μέρα να ψήνεις. Εγώ έψησα με μιάς 3 χοιρινές μέτριες προς μεγάλες και ένα λουκάνικο. Χωρέσαν σχεδόν οριακά. Χωρίς το λουκάνικο θα χωρούσε και 4η. Αν έπαιρνα σταβλίσιες θα τους έλεγα να κόψουν τις πανσέτες.
Υπάρχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα στην ψησταριά. Η φωτιά, δεν χτυπάει ποτέ την σχάρα σε όλα τα σημεία, αλλά στο κέντρο και μόνο όταν κάνεις άμεσο ψήσιμο. Όταν κάνεις έμμεσο ψήσιμο, η φλόγα σκεπάζεται ολόκληρη και η θερμοκρασία διαχέεται περιμετρικά και ομοιόμορφα, κάτι σαν φούρνος. Συνεπώς, δεν λειτουργεί με την λογική οτι γεμίζω τη σχάρα κοψίδια και ψήνονται. Εκτός βεβαίως αν προτιμάς μπριζόλες φούρνου, οπότε μπορείς άνετα να τις ψήσεις στο έμμεσο ψήσιμο, όπως ακριβώς δίνουν οδηγίες για χοντρά κομμάτια, ολόκληρα κοτόπουλα κα.
Ξεκίνησα λοιπόν με το άμεσο ψήσιμο που γίνεται στο κέντρο της σχάρας. Εκεί χωράει μία ή δυο και αυτές όχι ολόκληρες. Θες γύρω στα 15-20 λεπτά για να πάρουν χρώμα 4 μπριτζόλες. Η θέρμανση ήταν ανέλπιστα δυνατή. Δεν έχω εμπειρία τι γίνεται με τις κλασικές υγραερίου.
Μόλις τέλειωνα, μετακινούσα την κάθε μπριζόλα προς την περιφέρεια, όπου είχε ελάχιστη πύρα, και συνέχιζα με την επόμενη. Όταν έγιναν όλες, χαμήλωσα τη φωτιά στο 2 από το 3 που ήταν και τις άφησα να ψηθούν με κλειστό καπάκι περιφεριακά της σχάρας ώστε δεν χρειάστηκε να αναποδογυρίσω τον κώνο.
Βεβαίως μπορεί κάποιος να αναποδογυρίσει τον κώνο αυτή τη στιγμή (γίνεται μόνο με πυράντοχα γάντια), οπότε όλη η επιφάνεια της σχάρας διατίθεται για έμμεσο ψήσιμο. Άρα θα μπορούσε να χωρέσει στο τελείωμα ακόμα περισσότερες.
Πιο νόστιμη και από κάρβουνο. Ωραίο χρώμα απ' έξω, ζουμερή μέσα. Επιπλέον, επειδή στο τελείωμα, δεν χρειάζεται να τις αναποδογυρίζεις, ότι λίπος έχει βγάλει από πάνω η μπριτζόλα μένει στην επιφάνεια της και την κρατάει πιο ζουμερή.
Εν ολίγοις: στην αρχή έχει όλο το ενδιαφέρον και τη δουλειά και πρέπει να είσαι επί ποδός. Δίνεις χρώμα στις μπριζόλες μία - μία ή ανα δύο στο άμεσο ψήσιμο (δεν χωράει παραπάνω). Μετά τις σιγοψήνεις για 5-10 λεπτά ακόμα στο έμμεσο ψήσιμο, να πάρουν και εσωτερικά τη θερμοκρασία που πρέπει. Εκεί αράζεις.
Εγώ έψησα πρώτη φορά και ήταν δεκάδες φορές καλύτερη από του γαμπρού μου που ψήνει χρόνια στα κάρβουνα και είναι σχεδόν μόνιμα στεγνές.
Έπειτα από ένα χρόνο και επειδή την πήρα μισή τιμή μπορώ να πώ ότι η ψησταριά τα σπάει, δεν σκέφτεσαι τίποτα αλατίζεις, μαρινάρεις, ανάβεις, περιμένεις 4 λεπτά να ανεβάσει θερμοκρασία, χαμηλώνεις ένταση καπακώνεις και αφού κρατήσεις χρόνους δεν ασχολείσαι άλλο και απλά περιμένεις.
Υπόψιν ότι θέλει χρόνο και ψησίματα για να της πάρεις τον αέρα αλλά αξίζει πραγματικά.
Υπολογίστε ότι θέλει σχεδόν τον διπλό χρόνο ψησίματος από τα κάρβουνα αλλά τα κρατάει ζουμερά.
Μετά από 1,5 μήνα κατοχής και αρκετά ψησίματα σε όλα τα είδη (μοσχάρι, χοιρινό, ψάρι, λαχανικά, κοτόπουλο) μπορώ να πω πως μετάνιωσα μόνο για ένα πράγμα. Έπρεπε να πάρω την αμέσως μεγαλύτερη! Αγοράστηκε αρχικά για να αντικαταστήσω ένα ηλεκτρικό bbq οπότε διάλεξα το μικρό μοντέλο. Τελικά ανακάλυψα πως αντικαθιστά με το παραπάνω και το μεγάλο bbq κάρβουνου, συνεπώς έπρεπε να πάρω το μεγαλύτερο για να καταργήσω όλα τα υπόλοιπα. Δηλώνω εντυπωσιασμένος και πραγματικά χαμογελάω όταν σκέφτομαι το αρχικό δίλημμα που είχα για ΒΒ: ηλεκτρικό ή υγραερίου. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη συσκευή σε 7-8 λεπτά έχεις 350 βαθμούς και το μαντέμι αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Σε 10-20 λεπτά έχεις ψήσει σχεδόν τα πάντα. Ευκολία καθαρισμού, σχεδόν μηδενικές αναφλέξεις... Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι η αντοχή στο χρόνο. Εξαιρετικά!
Επιβεβαιωμένη αγορά
Ψήνει τέλεια, καθαρίζεται πολύ εύκολα. Ακριβώς ότι χρειαζομουν!
Επιβεβαιωμένη αγορά
9 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν
Ρώτησε για το προϊόν