Μαχαίρια

Bunmei Μαχαίρι Usuba 1802/225Κωδικός: 18187432

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Μαχαίρι Usuba
  • Υλικό: Ανοξείδωτο Ατσάλι
  • Μήκος λεπίδας: 18 cm
Δες όλη την περιγραφή
245,52
ΠαράδοσηΤετ, 02 Οκτ - Τρί, 08 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Επιλεγμένο κατάστημα

Αναφορά προϊόντος

από 245,52 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 245,52 €

  2. 258,72 €

Περιγραφή

Μαχαίρι Usuba

Το σχήμα λεπίδας Usuba είναι ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό μαχαίρι λαχανικών, επομένως χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για αυτό το σκοπό. Παρά το γεγονός ότι το σχήμα του θυμίζει τσεκούρι, δεν είναι κατάλληλο για την κοπή κόκαλων.

Υλικό λεπίδας

Η λεπίδα είναι κατασκευασμένη από μονοκόμματο κομμάτι χειρουργικού ατσαλιού που περιέχει χρώμιο-μόλυβδο-βανάδιο (X50 Cr MoV 15).

Το X50 Cr MoV 15 είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ατσάλι που χρησιμοποιείται σε πολλά μαχαίρια κουζίνας και η σύνθεση του περιλαμβάνει περίπου 0,5% άνθρακα (X50), που προσφέρει σκληρότητα στην αιχμή του μαχαιριού, και περίπου 15% χρώμιο (Cr), που προσδίδει ανθεκτικότητα στη διάβρωση.

Επιπλέον περιέχει σε μικρό ποσοστό μόλυβδο (Mo) και βανάδιο (V), τα οποία προσφέρουν βελτιωμένη αντοχή στη φθορά και τη διατήρηση της αιχμηρότητας του μαχαιριού.

Ο βαθμός σκληρότητα της λεπίδας είναι 56-57 (±1) HRC (ένα μαχαίρι με σκληρότητα πάνω από 56 HRC θεωρείται καλό).

Λαβή

Η λαβή είναι κατασκευασμένη από Ιαπωνική Μανόλια, κάτι που κάνει τη λαβή ανθεκτική και αντιολισθητική για την επίτευξη της μέγιστης χρηστικότητας και πρακτικότητας.

Επιφάνεια κοπής

Προτείνεται οι κοπές να γίνονται πάνω σε ξύλινες ή πλαστικές επιφάνειες κοπής. Οι γυάλινες, οι πέτρινες και οι μαρμάρινες επιφάνειες κοπής είναι ακατάλληλες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στις λάμες των μαχαιριών.

Καθαρισμός

Πλύνετε το μαχαίρι με ζεστό νερό πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Μετά από κάθε χρήση, βεβαιωθείτε ότι πλένετε το μαχαίρι χωρίς καθυστέρηση (με ένα απλό απορρυπαντικό) και στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί. Ειδικά αν έχετε κόψει όξινες τροφές, πρέπει να πλένετε το μαχαίρι αμέσως μετά τη χρήση.

Για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει πάντα να σκουπίζετε το μαχαίρι μακριά από το σώμα σας και μακριά από την ακμή του, με πανί ή πετσέτα.

Δεν ενδείκνυται το πλύσιμο του στο πλυντήριο πιάτων αλλά στο χέρι, έτσι ώστε να προστατέψετε το υλικό του και να διατηρήσετε την αιχμηρότητά του για καιρό.

Ακόνισμα

Όσο κοφτερό κι αν είναι ένα μαχαίρι στην αρχή, μετά από κάποια χρήση χρειάζεται ακόνισμα κάτι που μπορείτε να επιτύχετε με ακονιστήρι, πέτρα ακονίσματος ή μασάτι.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν το μαχαίρι σας κόβει καλά με μια εύκολη δοκιμή χρησιμοποιώντας το μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί. Ένα κοφτερό μαχαίρι μπορεί εύκολα και καθαρά να κόψει ένα φύλλο χαρτί. Αντίθετα ένα μαχαίρι που χρειάζεται ακόνισμα θα δυσκολευτεί πολύ και το κόψιμο του θα είναι άτσαλο.

Επίσης, ενδείκνυται να ακονίζετε τα μαχαίρια σας σε κάποιον επαγγελματία περιστασιακά, για την επιδιόρθωση πιθανής φθοράς στην ακμή της λάμας και για την διατήρηση της αιχμηρότητας.

Κατασκευαστής

Bunmei (Μαχαίρια)

Χαρακτηριστικά

Είδος
Nakiri
Υλικό
Ανοξείδωτο
με Αντικολλητική Επίστρωση
Όχι
Τεμάχια
1 τμχ
Διάσταση
18 cm
Επαγγελματική Σειρά
Ναι

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

1 χρήστης έχει το προϊόν και μπορεί να σε βοηθήσει

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη