Μεσνεβί, Μυστικές διαδρομές στα άδυτα της ψυχής και του νου
Βιβλία Θρησκείας & Μεταφυσικής

Μεσνεβί, Μυστικές διαδρομές στα άδυτα της ψυχής και του νου Κωδικός: 187119

To "Μεσνεβί" είναι το αριστούργημα του Τζελαλεττίν Ρουμί. Αποτελείται από έξι βιβλία που γράφτηκαν σε σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια. Δεν μπορεί να αναλυθεί σαν ποιητικό έργο λόγω της ειδικής πλοκής των...

Δες όλη την περιγραφή

To "Μεσνεβί" είναι το αριστούργημα του Τζελαλεττίν Ρουμί. Αποτελείται από έξι βιβλία που γράφτηκαν σε σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια. Δεν μπορεί να αναλυθεί σαν ποιητικό έργο λόγω της ειδικής πλοκής των ιδεών, της μορφής και της παρουσίασής του. Περιέχει αστείες ιστορίες, μύθους, συνομιλίες, αναφορές σε προηγούμενους δασκάλους, διάφορες παραβολές, ερμηνείες...

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Jalaluddin Rumi
  • Εκδότης: Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2001
  • Αριθμός σελίδων: 638
  • Κωδικός ISBN-13: 9789600802146
  • Διαστάσεις: 24×17
Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο στο Skroutz Τελευταία ενημέρωση: 2 ημέρες πριν

Περιγραφή

To "Μεσνεβί" είναι το αριστούργημα του Τζελαλεττίν Ρουμί. Αποτελείται από έξι βιβλία που γράφτηκαν σε σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια. Δεν μπορεί να αναλυθεί σαν ποιητικό έργο λόγω της ειδικής πλοκής των ιδεών, της μορφής και της παρουσίασής του. Περιέχει αστείες ιστορίες, μύθους, συνομιλίες, αναφορές σε προηγούμενους δασκάλους, διάφορες παραβολές, ερμηνείες κορανικών κειμένων, μεταφυσικές έννοιες και ηθικές παραινέσεις.
Το "Μεσνεβί" αποτελεί μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική μορφή μέσω της οποίας ο Ρουμί ασκεί το νου, τη σκέψη και το διαλογισμό. Είναι ο καθρέφτης που κρατά ο αναγνώστης για να δει μέσα σε αυτόν την δύναμη της γλώσσας του κειμένου είναι τέτοια που προκαλεί μια παράξενη εξύψωση της συνείδησης του αναγνώστη.
Στο "Μεσνεβί" συνυπάρχουν όλες οι γνωστές μονοθεϊστικές θρησκείες, ο Ιησούς, ο Μωϋσής και ο Μωάμεθ. Σε πολλά σημεία έχει κανείς την αίσθηση ότι διαβάζει τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, και αντιλαμβάνεται τα βαθύτερα και δυσνόητα νοήματα της ελληνικής φιλοσοφίας χάρη στην εκλαϊκευμένη αφήγηση του μεγάλου ποιητή.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Μεταφυσική - Εσωτερισμός - Αποκρυφισμός
Υπότιτλος
Μυστικές διαδρομές στα άδυτα της ψυχής και του νου
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
638
Έτος έκδοσης
2001
Διαστάσεις
24x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

3 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη

Είδες πρόσφατα

Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες