- Ωμό στις σαλάτες, αφού αντιμάχεται την πικράδα των πράσινων λαχανικών, το λεπτό άρωμά του ταιριάζει με τα λευκά λαχανικά και ταυτόχρονα προσφέρει ελαφρά τη γεύση του σησαμιού.
- Για να μαρινάρετε λευκά κρέατα (κοτόπουλο, χοιρινό) ή οστρακόδερμα (γαρίδες, καραβίδες, αστακούς, καβούρια).
- Σε ζύμες και σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής όπου συμμετέχουν ξηροί καρποί, αφού προσφέρει την ευχάριστη γεύση του σησαμιού και ενισχύει τα αρώματα των υπολοίπων υλικών.
- Τέλος, αξίζει να το δοκιμάσετε στα τηγανιτά, αφού διαθέτει μοναδική αντοχή, δηλαδή δεν καίγεται και δεν καπνίζει και προσδίδει στο τηγανισμένο προϊόν τραγανή επιδερμίδα και ξεχωριστό άρωμα.
- Τηγανίστε με τον παραδοσιακό τρόπο σε τηγάνι και χρησιμοποιείστε μικρή ποσότητα σησαμελαίου. Η επιφάνεια των τηγανιτών να μην καλύπτεται από λάδι και να είναι όσο πιο στεγνή, χωρίς νερό, γίνεται (ιδιαίτερα οι πατάτες), έτσι ώστε να αποφύγετε το άφρισμα.
Ασφάλεια αγορών Skroutz