Θα μοιραστώ και εγώ με τη σειρά μου την εμπειρία μου.
Όντας λίγο διστακτικός στην αλλαγή από κλασικό μπαρμπεκιου σε αερίου αλλά μιας και πλέον ζούμε σε διαμέρισμα, η λύση ήταν μονόδρομος.
Επέλεξα τη συγκεκριμένη εκτός βάση budget, κυριως βάση αξιολογήσεων και δε νομίζω να έχασα.
Στα θετικά:
- value for money
- Ταχύτητα
- Μηδενική προετοιμασία
- Καθαρή δουλειά (ειδικά για τον ψήστη που είθισται να είναι ο κακομοίρης και ο πιο βρώμικος της παρέας)
- Δεν ψήνεσαι και εσυ μαζί με τα κρέατα
- Δε χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα ειδικά όταν έχεις ποικιλία κρεάτων.
Στα αρνητικά:
- Για να σου κρατήσει πρέπει να την προσέχεις πολύ και θέλει επέμβαση και πατέντα με αλουμινοχαρτα σε αρκετά σημεία για να μην τρελαθείς στο τρίψιμο ώστε να μείνει καθαρή για την επόμενη φορά
- Κακής ποιότητας βίδες. (καλό είναι στο μοντάρισμα να χρησιμοποιηθεί μόνο κλασικό κατσαβίδι χειρός και όχι ηλεκτρικό)
Διαβαζόντας πολλα σχολια για το θεμα καθαρισμού εχω να πω πως, δε το βάζω στο παιχνίδι μιας και το κλασικό χτιστο μπαρμπεκιου δε το καθαρίσαμε ποτέ απλά το μαζευαμε, οπότε μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές καταστάσεις.
Οι συγκεκριμένες ψησταριές θέλουν καλό καθάρισμα (κατ εμε) μετά από κάθε χρήση για να την έχεις νοικοκυρεμεμη την επόμενη φορά. Στη δική μου περίπτωση χρειάστηκε και το πλυντήριο πιάτων να μπει στο παιχνίδι για όλα τα κινούμενα μέρη της θράκας.
Τώρα πόσο θα αντέξει, βλέπουμε αν και νομίζω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος χρήσης και κατά πόσο το προσέχεις. αν του συμπεριφερεσαι όπως του χτιστου δε θα αντέξει πολύ σίγουρα.