Δημοκρατικά τάγματα, Οι "πραιτωριανοί" της Β΄ελληνικής δημοκρατίας 1923-1926
Βιβλία Ιστορίας

Δημοκρατικά τάγματα, Οι "πραιτωριανοί" της Β΄ελληνικής δημοκρατίας 1923-1926Κωδικός: 22995889

Το βιβλίο "Δημοκρατικά Τάγματα - οι "πραιτωριανοί" της Β Ελληνικής Δημοκρατίας" είναι ένα ιστορικό-πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της δυστυχίας και της προσφυγιάς την επόμενη ημέρα της...

Δες όλη την περιγραφή

Το βιβλίο "Δημοκρατικά Τάγματα - οι "πραιτωριανοί" της Β Ελληνικής Δημοκρατίας" είναι ένα ιστορικό-πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της δυστυχίας και της προσφυγιάς την επόμενη ημέρα της Μικρασιατικής καταστροφής. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική ιστοριογραφία η ίδρυση και η εξέλιξη των Δημοκρατικών Ταγμάτων, ο τρόπος στρατολόγησης των...

Δες όλη την περιγραφή
19,00
ΠαράδοσηΤετ, 02 Οκτ - Παρ, 04 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

Ιωάννης Δασκαρόλης

από 19,00 €

Περιγραφή

Το βιβλίο "Δημοκρατικά Τάγματα - οι "πραιτωριανοί" της Β΄ Ελληνικής Δημοκρατίας" είναι ένα ιστορικό-πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της δυστυχίας και της προσφυγιάς την επόμενη ημέρα της Μικρασιατικής καταστροφής. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική ιστοριογραφία η ίδρυση και η εξέλιξη των Δημοκρατικών Ταγμάτων, ο τρόπος στρατολόγησης των οπλιτών τους, το κόστος λειτουργίας τους, η συμμετοχή τους στα διάφορα στρατιωτικά κινήματα της εποχής, στην εισβολή στη Βουλγαρία το 1925 και στην καταδίωξη των δραστών της ληστείας της Πέτρας.

Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάζεται με λεπτομέρειες η ίδρυση των Κυνηγών από τον Κονδύλη και η ένταξή τους στα Δημοκρατικά Τάγματα, ενώ εκτίθενται αντικειμενικά και έγκυρα τα πρωτοφανή γεγονότα της 9ης Σεπτεμβρίου με βάση νέες πληροφορίες από αρχειακό υλικό και τον Τύπο της εποχής. Τέλος, γίνεται μια σύντομη αναφορά στα Τάγματα Ασφαλείας της Κατοχής, που συνδέονται για πρώτη φορά ευθέως με τα μεσοπολεμικά Δημοκρατικά Τάγματα.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Ιστορία Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας
Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
Οι "πραιτωριανοί" της Β΄ελληνικής δημοκρατίας 1923-1926
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
696
Έτος έκδοσης
2020
Διαστάσεις
21x14 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

1 χρήστης έχει το προϊόν και μπορεί να σε βοηθήσει

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη