Το όνομα Weber είναι εγγύηση ως προς την ποιότητα κατασκευής και εγώ το μόνο που θα μπορούσα να πω πάνω σε αυτό είναι πως το επιβεβαιώνω 100%. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται πίσω από κάθε λεπτομέρεια, σε κάθε βίδα, πόσο μάλλον στα βασικά στοιχεία της ψησταριάς που είναι οι σχάρες, ο κάδος ψησίματος, το καπάκι, τα χερούλια κλπ. Ειλικρινά σου δίνει την εντύπωση ότι με τη σωστή συντήρηση μπορεί να μείνει σαν καινούργια για πάντα.
Ας πάμε τώρα στα του ψησίματος. Μετά από τη συναρμολόγηση (η οποία πρέπει να γίνει σχολαστικά και με άνεση χρόνου), η ψησταριά είναι πανεύκολη και απλούστατη στη χρήση. Δε νομίζω ότι μπορεί να προβληματίσει κανέναν ούτε στο ελάχιστο. Είναι σχεδόν όσο απλά βάζουμε μία συσκευή στη πρίζα και πατάμε μόνο On και Off. Ίσως ακόμα πιο απλό από αυτό (γιατί δεν υπάρχει πρίζα).
Οι τεχνικές ψησίματος (άμεσο/έμμεσο κλπ) δεν αφορούν την ψησταριά και είναι θέμα προσωπικής αναζήτησης και πειραματισμού οπότε το μόνο που θα πω είναι ότι σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ψησίματος με κλειστό καπάκι (BBQ), πρακτικά δίνει όλες τις επιλογές στο χέρι σας. Η αποσπόμενη κεντρική σχάρα αντί της οποία μπορούν να τοποθετηθούν Extra αξεσουάρ όπως μαντεμένιο πιατάκι για π.χ. γύρο ή πλάκα για πίτσα κλπ δίνουν ακόμα περισσότερες επιλογές.
Ταχύτητα ψησίματος: Σε 10-15 λεπτά (ανάλογα και με την εξωτερική θερμοκρασία) έχει πιάσει 300 βαθμούς και είναι έτοιμη για τρύψιμο / καθάρισμα, οπότε max στα 20 λεπτά από το άναμα είστε έτοιμοι να ψήσετε. Επιφάνεια σχάρας ικανοποιητική για ποσότητες 4+ ατόμων, ή ακόμα και για μεγάλα τεμάχια. Πχ ένα ψάρι 1.5-2kg μπορεί να το χωρέσει πάνω από κάθε καυστήρα για άμεσο ψήσιμο (υπενθυμίζω έχει 2 καυστήρες). Ψήνει γρήγορα και διαθέτει αρκετή δύναμη στους καυστήρες ώστε να μπορείτε άνετα όχι μόνο να ψήσετε τις αρχικές ποσότητες αλλά και να συνεχίζετε κατά ρυπάς να βγάζετε και για περισσότερο κόσμο.
Από καθαρισμό θα πω ότι είναι εύκολος ως διαδικασία, αλλά εμένα προσωπικά που είμαι και σχολαστικός θα πάρει αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί. Το ότι όλα καταλήγουν σε ένα πιατάκι αλουμινίου είναι σίγουρα μεγάλη ευκολία και απλοποίηση. Ωστόσο κάποιες γωνίες ή/και τραχιές επιφάνειες κάνουν το καθάρισμα πιο δύσκολο, ενώ τα ανοξείδωτα μέρη (πλαϊνές επιφάνειες, μπροστινό ταμπλό) λερώνονται επίσης εύκολα.
Η τροχήλατη βάση δίνει μεγάλη ευκολία στη μεταφορά και τα στηρίγματα εκατέρωθεν της ψησταριάς είναι πολύ βολικά και εργονομικά (με πιαστράκια για λαβίδες, εργαλεία καθαρισμού κλπ).
Τέλος, θα πω ότι μαζί με την αγορά θα πρέπει να υπολογίσετε κατά την άποψή μου οπωσδήποτε και το κάλυμμα της Weber το οποίο έχει πολύ καλή ποιότητα και θωρακίζει τη ψησταριά από σκόνη, κρύο, βροχή και ζέστη. Μπορεί να το θεωρήσετε λίγο "τσιμπημένο" αλλά όταν το πιάσετε στα χέρια σας και το βάλετε πάνω θα αντιληφθείτε ότι θα ήταν αδιανόητο να αφήνατε την ψησταριά αυτή εκτεθειμένη.
Upd 16/2/2023: Σχεδόν 3 χρόνια μετά την αγορά της, η παραπάνω περιγραφή παραμένει απόλυτα αντιπροσωπευτική