ΝΟΜΟΙ ΒΙΒΛΙΟ Β
Επιστημονικά Βιβλία

ΝΟΜΟΙ ΒΙΒΛΙΟ ΒΚωδικός: 24729655

Η ανά χείρας μελέτη έρχεται, ως συνέχεια εκείνης την οποία εδημοσιεύσαμε το 2017, η οποία έφερε τον τίτλο "Πλάτων: Νόμοι-Βιβλίο Α'. Προς μία θεολογική ανάγνωση της Πολιτικής".

Δες όλη την περιγραφή

Η ανά χείρας μελέτη έρχεται, ως συνέχεια εκείνης την οποία εδημοσιεύσαμε το 2017, η οποία έφερε τον τίτλο "Πλάτων: Νόμοι-Βιβλίο Α'. Προς μία θεολογική ανάγνωση της Πολιτικής".

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Πλάτων
  • Εκδότης: Ζήτρος
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Κωδικός ISBN-13: 9789606490323
21,00
ΠαράδοσηΠαρ, 20 Σεπ - Τρί, 24 Σεπ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 21,00 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 21,00 €

  2. 22,20 €

  3. 22,50 €

  4. 22,26 €

Περιγραφή

Η ανά χείρας μελέτη έρχεται, ως συνέχεια εκείνης την οποία εδημοσιεύσαμε το 2017, η οποία έφερε τον τίτλο "Πλάτων: Νόμοι-Βιβλίο Α'. Προς μία θεολογική ανάγνωση της Πολιτικής". Στο εδώ πόνημά μας επεξεργαζόμεθα το δεύτερο βιβλίο των Νόμων, το οποίο επιγράφουμε με τον τίτλο "Πλάτων: Νόμοι-Βιβλίο Β'. Οι καλλιτεχνικές και οι αισθητικές θεμελιώσεις της Πολιτικής". Ενώ κατά την μετάβαση από το πρώτο στο δεύτερο βιβλίο θεωρούσαμε ότι θα λειτουργούσαμε υπό την αρχή της θεματολογικής συνέχειας, καθ' οδόν συναντήσαμε εκπλήξεις. Ο Πλάτων στο δεύτερο βιβλίο των "Νόμων" εμφανίζεται ως ένας συναρπαστικός διεμβολιστής της σκέψης, ως ένας επαναστατικός ανατροπέας των θεωρουμένων ως βεβαιοτήτων και τελικά ως κριτής του εαυτού του.

Αναντιλέκτως, είναι το ίδιο πρόσωπο με τις γοητεύουσες διαλεκτικές περιοδολογήσεις του, αλλά με επιλογές οι οποίες αναδεικνύουν την διαδρομή του πνεύματος υπό την οπτική της μη κεκορεσμένης καθώς και ατενίζουσας τις ανατροπές ως την πεμπτουσία της πνευματικότητας. Ενώ όλοι θα ανέμεναν να αναδείξει, μετά από τις διαυγαστικές θεολογικές αναγωγές του πρώτου βιβλίου, το αντικειμενικό πολιτειακό μέτρο του δικαίου, τον παρακολουθούμε να θέλγεται από τους ερεθισμούς που προκαλεί στην ανθρώπινη διανόηση η καλλιτεχνική ανησυχία και η αναζήτηση των αισθητικών διελεύσεων.

Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη. Και ενώ όντως διατηρεί τις βασικές σταθερές του περί Ηθικής και Πολιτικής, εντούτοις τις εγγράφει σε ένα μετα-ηθικό και σε ένα μετα-πολιτικό αντιστοίχως πεδίο. Χωρίς αμφιβολία, εκτιμούμε ότι συγγράφοντας το δεύτερο βιβλίο ευρίσκετο ενώπιον εκρηκτικών διλημμάτων και συμπιεστικών διακυβευμάτων.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Κοινωνιολογία
Γλώσσα
Ισπανικά
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη