Θετικά:
Πανεύκολη στην συναρμολόγηση και στην αποσυναρμολόγηση για καθαρισμό σε όλα της τα μέρη.
Έχει μεταλλικό αποσπώμενο ταψάκι κάτω από την αντίσταση που καθαρίζεται εύκολα.
Η επιφάνεια της αντίστασης καλύπτει όλη την σχάρα και έχει μικρά κενά. Αυτό σημαίνει πως ότι μπει επάνω στην σχάρα θα ψηθεί ομοιόμορφα.
Ο θερμοστάτης δουλεύει σωστά αν και είναι πολύ νωρίς για να κριθεί καθώς την χρησιμοποιώ σχεδόν ένα μήνα.
Η τιμή της.
Η εγγύηση 2 ετών που την συνοδεύει.
Αρνητικά:
Έχει πολύ μικρό καλώδιο, περίπου 0,50 μ, οπότε η πρίζα πρέπει να είναι πολύ κοντά στην συσκευή.
Ουδέτερα:
Η κατασκευή είναι πλαστική και στην διάρκεια του χρόνου ίσως παρουσιάσει θέματα.
Η επιφάνεια της σχάρας χωράει μέχρι και δυο μεγάλες μπριζόλες ή ένα μεγάλο ψάρι.
Tips ψησίματος:
Για το ψήσιμο κρέατος, βάλτε τις μπριζόλες αφού πρώτα έχετε περάσει την σχάρα με ένα λεμόνι χωρίς να το στύψετε και έχετε προθερμάνει την επιφάνεια στους 2.000
Μην ρίχνετε αλάτι, μπαχαρικά, λάδια κλπ την ώρα του ψησίματος.
Ψήστε για 1 λεπτό την κάθε πλευρά.
Συνεχίστε για τα επόμενα 6 λεπτά γυρίζοντας κάθε πλευρά ανά 3 λεπτά.
Κατεβάστε την θερμοκρασία στην ένδειξη 5 ή 4 και αφήστε κάθε πλευρά να ψηθεί για 1-1,5 λεπτό.
Με την παραπάνω μέθοδο (ένδειξη 5) επιτυγχάνουμε πολύ καλά ψημένες μπριζόλες με μια πολύ ελαφριά απόχρωση στο εσωτερικό που όσο κατεβάζουμε την θερμοκρασία (τον θερμοστάτη) τόσο και θα γίνεται πιο rear.
Οι μπριζόλες θα είναι καλά ψημένες εξωτερικά και το κυριότερο ζουμερές και όχι αφυδατωμένες.
Για δυο φέτες ψαριού πχ ξιφίας, σολωμού, θα ψήσετε την κάθε πλευρά από 4-5 λεπτά.
Για ένα μεγάλο ψάρι πχ έναν σαργό 1 κιλού θα ψήσετε την κάθε πλευρά 5-6 λεπτά.
Στα κρέατα (μπριζόλες) και στον σολωμό μαρινάρετε με ένα καπάκι την κάθε πλευρά από βαλσάμικο με ρόδι και αφήστε εκτός ψυγείου για μισή ώρα.
Ότι βγει από την σχάρα πρέπει να μείνει για 3 λεπτά στο πιάτο και στην συνέχεια να προστεθούν αλάτια, μπαχαρικά, λαδολέμονο, κλπ. όπου πάλι πρέπει να μείνουν όλα τα συστατικά μαζί για άλλα 2 λεπτά.