Μια Queer νεοελληνική ιστορία, Τα τεκμήρια (1900-2020)
Βιβλία Τέχνης

Μια Queer νεοελληνική ιστορία, Τα τεκμήρια (1900-2020)Κωδικός: 25597378

Το βιβλίο –προϊόν συστηματικής έρευνας σε πρωτογενείς πηγές– έχει τον χαρακτήρα βιβλιογραφικού κριτικού οδηγού και χαρτογραφεί/τεκμηριώνει τις αποτυπώσεις του ομοερωτισμού στον χώρο της Τέχνης...

Δες όλη την περιγραφή

Το βιβλίο –προϊόν συστηματικής έρευνας σε πρωτογενείς πηγές– έχει τον χαρακτήρα βιβλιογραφικού κριτικού οδηγού και χαρτογραφεί/τεκμηριώνει τις αποτυπώσεις του ομοερωτισμού στον χώρο της Τέχνης (γράμματα, θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, εικαστικά, τηλεόραση), κατά τον εικοστό και εικοστό πρώτο αιώνα. Η ανά έτος οργάνωση των στοιχείων περιλαμβάνει, υπό μορφή...

Δες όλη την περιγραφή
17,17
ΠαράδοσηΤρί, 01 Οκτ - Πέμ, 03 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

Κωνσταντίνος Κυριακός

από 14,84 €

Περιγραφή

Το βιβλίο –προϊόν συστηματικής έρευνας σε πρωτογενείς πηγές– έχει τον χαρακτήρα βιβλιογραφικού κριτικού οδηγού και χαρτογραφεί/τεκμηριώνει τις αποτυπώσεις του ομοερωτισμού στον χώρο της Τέχνης (γράμματα, θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, εικαστικά, τηλεόραση), κατά τον εικοστό και εικοστό πρώτο αιώνα. Η ανά έτος οργάνωση των στοιχείων περιλαμβάνει, υπό μορφή χρονολογίου, τις υποενότητες: (1) Κοινωνική και πολιτική ζωή· (2) Κινηματογράφος· (3) Θέατρο· (4) Γράμματα/ποίηση· (5) Γράμματα/πεζογραφία· (6) Γράμματα/μαρτυρίες-μελέτες· (7) Γράμματα/δραματουργία· (8) Μεταφράσεις/ποίηση· (9) Μεταφράσεις/πεζογραφία (άνδρες/γυναίκες)· (10) Μεταφράσεις/μελέτες· (11) Μεταφράσεις/δραματουργία· (12) Εικαστικά· (13) Μουσική· (14) Τηλεόραση. Ειδικά για την ελληνική σκηνή και δραματουργία, τον ελληνικό κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας, παρατίθενται ξεχωριστοί και κατά περιπτώσεις (ελληνικός κινηματογράφος) σχολιασμένοι πίνακες.
Αν και η έμφαση δίνεται στην καλλιτεχνική ζωή, οι αναφορές στην πολιτική, νομική και κοινωνική δράση των ΛΟΑΤΚΙ+ χρησιμεύουν κυρίως ως γενικότερο πλαίσιο. Η καταγραφή και οργάνωση του υλικού στον παρόντα τόμο θέλει να αναδείξει τις gay/lesbian/queer αναπαραστάσεις που υπήρξαν διαθέσιμες στο ελληνικό κοινό, στους ΛΟΑΤΚΙ+ κύκλους, στους κριτικούς και τους σκηνοθέτες-ομόδοξους, ετερόδοξους και μισαλλόδοξους, φιλομοφυλόφιλους ή ομοερωτοφοβικούς, αλλά και να υποδείξει την πρόσληψη «εκ των έσω», από την οπτική γωνία της γκέι και λεσβιακής κοινότητας, όπως αυτή αποτυπώθηκε ανά εποχές.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Θέατρο
Γλώσσα
Ελληνικά
Μορφή
Δερματόδετο
Αριθμός σελίδων
280
Έτος έκδοσης
2020
Διαστάσεις
14x21 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη