Ποινικό Δίκαιο, Γενικό Μέρος
Επιστημονικά Βιβλία

Ποινικό Δίκαιο, Γενικό Μέρος Κωδικός: 27075279

Την προκειμένη δεύτερη έκδοση -και συγχρόνως εκτεταμένη ανάπλαση- του "Γενικού Μέρους" του ποινικού δικαίου κατέστησε επιβεβλημένη η θέσπιση του ποινικού κώδικα του 2019. Τα πολυάριθμα -αν και όχι...

Δες όλη την περιγραφή

Την προκειμένη δεύτερη έκδοση -και συγχρόνως εκτεταμένη ανάπλαση- του "Γενικού Μέρους" του ποινικού δικαίου κατέστησε επιβεβλημένη η θέσπιση του ποινικού κώδικα του 2019. Τα πολυάριθμα -αν και όχι πάντοτε προφανή- ζητήματα που συνδέονται με την ερμηνεία και την εφαρμογή του, ανέδειξαν την ανάγκη μιας συμπαγούς και συνεκτικής επεξεργασίας των νέων διατάξεων,...

Δες όλη την περιγραφή
95,00
ΠαράδοσηΤρί, 23 Ιουλ - Δευ, 29 Ιουλ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

από 95,00 €

Περιγραφή

Την προκειμένη δεύτερη έκδοση -και συγχρόνως εκτεταμένη ανάπλαση- του "Γενικού Μέρους" του ποινικού δικαίου κατέστησε επιβεβλημένη η θέσπιση του ποινικού κώδικα του 2019. Τα πολυάριθμα -αν και όχι πάντοτε προφανή- ζητήματα που συνδέονται με την ερμηνεία και την εφαρμογή του, ανέδειξαν την ανάγκη μιας συμπαγούς και συνεκτικής επεξεργασίας των νέων διατάξεων, τόσο αυτοτελώς όσο και σε συσχετισμό με τις διατηρηθείσες από τον προϊσχύσαντα. Η προσπάθεια αυτή επιχειρήθηκε με επίγνωση του ότι ένας ποινικός κώδικας, ως πνευματικό οικοδόμημα με φιλοδοξία μακράς πνοής, οφείλει όχι μόνον να ανταποκρίνεται στις αξίες της κοινωνίας, την πολιτιστική φυσιογνωμία της οποίας συμπροσδιορίζει, αλλά και να ικανοποιεί ορισμένα ελάχιστα προαπαιτούμενα συνοχής και ενδοσυστηματικής συνέπειας, χωρίς να αυτοπεριορίζεται σε διαχειριστικές λογικές εργαλειακού χαρακτήρα ή να βαρύνεται με θεωρητικές εμμονές. Πέραν τούτου, η εκπόνηση μιας συστηματικής επεξεργασίας της σχετικής ύλης είναι απαραίτητη και εν όψει του ενδημούντος χάσματος μεταξύ θεωρίας και πράξης καθώς και της συχνά παρατηρούμενης ερμηνευτικής αδράνειας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα, απόψεις παγιωμένες στη διεθνή επιστήμη να θεωρούνται στη χώρα μας περίπου ως αιρετικές. Διατηρώ την ελπίδα ότι το παρόν πόνημα θα συμβάλει, ώστε η εφαρμογή του ποινικού δικαίου να θεμελιώνεται όχι στη μηχανιστική επανάληψη απλουστευτικών ερμηνειών αλλά στη δημιουργική κατανόηση των σχετικών διατάξεων με βάση τον ορθό λόγο.

Από τη θέση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους κκ. Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, Ιάκωβο Μάμαλη και Δάφνη Σκανδάλη για την πολύτιμη συμβολή τους στη διόρθωση των δοκιμίων και την κατάρτιση των πινάκων, καθώς και την κυρία Διαμάντω Χαλβατζόγλου για την άρτια και επαγγελματική επιμέλεια της φωτοστοιχειοθεσίας.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Δίκαιο - Δικαιώματα
Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
Γενικό μέρος
Μορφή
Σκληρό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
1088
Έτος έκδοσης
2020
Διαστάσεις
17x24 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

7 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες