Το δόγμα του σοκ, Η άνοδος του καπιταλισμού της καταστροφής
Πολιτικά Βιβλία

Το δόγμα του σοκ, Η άνοδος του καπιταλισμού της καταστροφής Κωδικός: 287049

"Το δόγμα του σοκ" είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που μας βοηθούν να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική...

Δες όλη την περιγραφή

"Το δόγμα του σοκ" είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που μας βοηθούν να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Κλάιν με τέλεια διυλισμένη...

Δες όλη την περιγραφή
18,00
ΠαράδοσηΔευ, 12 Αυγ - Τετ, 14 Αυγ
+5,00 €μεταφορικά

από 17,99 €

Περιγραφή

"Το δόγμα του σοκ" είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που μας βοηθούν να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εναλλακτική ιστορία της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών του Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική. Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.

Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, ικανό να προκαλέσει τσουνάμι ντροπής -αλλά και πολιτικής δράσης, για να σταματήσει επιτέλους η θεραπεία-σοκ.

Χαρακτηριστικά

Υπότιτλος
Η άνοδος του καπιταλισμού της καταστροφής
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
718
Έτος έκδοσης
2010
Διαστάσεις
24x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  • Mar_ia
    5
    3 στους 4 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Δυνατό και πράγματι σοκαριστικό βιβλίο. Ολοκληρωμένο περιεχόμενο, αφήγηση που κυλάει με σωστό ρυθμό και σχεδόν ακαδημαϊκού επιπέδου γραφή με πληθώρα αξιόπιστων αναφορών (βιβλιογραφία μεγέθους ~100 σελίδες)

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Κατανόηση θεματολογίας
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα διάβαζα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Stefanos Stath
    1
    3 στους 16 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Το «Δόγμα του σοκ» περιέχει σχεδόν όλα τα logical fallacies που μπορούν να απαντηθούν σε ανάπτυξη επιχειρημάτων: εκλαμβάνει ως δεδομένα διάφορα πράγματα που ούτε είναι κοινός αποδεδειγμένα ή τεκμηριωμένα ούτε γίνεται κάτι τέτοιο εντός του βιβλίου, ανταπαντά στα επιχειρήματα επιφανών οικονομολόγων (βραβεία Νόμπελ), μέσω της άμεσης προσβολής στα πρόσωπα (ad hominem), καταφεύγει (υπερβολικά συχνά) σε ψευδή διλήμματα, στην πλάνη των άκρων, σε υπεραπλουστεύσεις και ευσεβείς πόθους. Διαβάζοντας, καταλήγω ότι το υλικό και οι στόχοι της την υπερβαίνουν, ότι της λείπουν τα εργαλεία και το υπόβαθρο για να φέρει εις πέρας την αποστολή αυτού του βιβλίου.

    Η Naomi Klein βλέπει και ακούει επιλεκτικά, αγνοώντας την ευρύτερη εικόνα, την πραγματικότητα του κόσμου σαν ένα δυναμικό σύστημα, τις σύνθετες σχέσεις μεταξύ αιτίων και αποτελεσμάτων. Και για να καταλήξει στα επιθυμητά συμπεράσματα παίρνει συνεντεύξεις από ανωνύμους, αντλεί πληροφορίες από σκοτεινές πηγές και εμπιστεύεται φήμες και υποψίες.

    Η εμπορική επιτυχία του βιβλίου οφείλεται στον χειριστικό συναισθηματισμό (όπως είναι εκείνος του Michael Moore), σ’ εκείνο το είδος απλοϊκής δημοσιογραφίας της καταστροφής που αφαιρεί από τον άνθρωπο την ατομική του ευθύνη και ύστερα μοιρολογεί για πόσο ανήμπορος είναι μπροστά στην εξουσία.

    "διαβάζεται, στην καλύτερη περίπτωση, σαν συνωμοσιολογικό μυθιστόρημα και, στη χειρότερη, σαν στομφώδες παραλήρημα"

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν σχετικά ενδιαφέρον
    • Δε θα διάβαζα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα
    • Δε θα το πρότεινα για ανάγνωση
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Mariac
    5
    4 στους 5 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    μοναδικό, εξαιρετικό βιβλίο! προϊον έρευνας, χωρίς μυθοπλασίες και εικασίες! μια γροθιά στο στομάχι του ΔΝΤ της παγκόσμιας τράπεζας και των θεωριών της σχολής του σικάγο! Μακάρι να είχε την δυνατότητα να το διαβάσει ολόκληρος ο καταπιεσμένος λαός του κόσμου και ο κόσμος τότε θα άλλαζε!

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • 5
    6 στους 7 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Από τα καλύτερα βιβλία όλων των εποχών. Επιπέδου 1984, επιπέδου πως λειτουργεί ο κόσμος του Τσόμσκι

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Κατανόηση θεματολογίας
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα διάβαζα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

67 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες