Η μικρασιατική εκστρατεία (1912 - 1922)
Βιβλία Ιστορίας

Η μικρασιατική εκστρατεία (1912 - 1922)Κωδικός: 290903

Ο Β' τόμος καταγράφει την μετάπτωση στην τραγωδία, που οδήγησε στην Καταστροφή της Σμύρνης και την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού μαζί με 1,5 εκ. προσφύγων. Και ο κ. Καργάκος αποδίδει την μετάπτωση...

Δες όλη την περιγραφή

Ο Β' τόμος καταγράφει την μετάπτωση στην τραγωδία, που οδήγησε στην Καταστροφή της Σμύρνης και την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού μαζί με 1,5 εκ. προσφύγων. Και ο κ. Καργάκος αποδίδει την μετάπτωση στον λαϊκισμό και στην αδυναμία της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να κατανοήση ποιές έπρεπε να είναι οι κινήσεις στο διαπλασθέν νέο διεθνές περιβάλλον του 1920 και...

Δες όλη την περιγραφή
13,00
ΠαράδοσηΠαρ, 27 Σεπ - Τρί, 01 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 13,00 €

Περιγραφή

Ο Β' τόμος καταγράφει την μετάπτωση στην τραγωδία, που οδήγησε στην Καταστροφή της Σμύρνης και την αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού μαζί με 1,5 εκ. προσφύγων. Και ο κ. Καργάκος αποδίδει την μετάπτωση στον λαϊκισμό και στην αδυναμία της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να κατανοήση ποιές έπρεπε να είναι οι κινήσεις στο διαπλασθέν νέο διεθνές περιβάλλον του 1920 και εξής.

Η στήριξις του Λόυδ Τζωρζ δεν αποτελούσε και στήριξη της Βρεταννίας όπως ενομίζετο, ενώ η Ρωσία υπό τον Λένιν ενίσχυε τον Κεμάλ και η Γαλλία και η Ιταλία επίσης διότι διέβλεπαν στην νέα Τουρκία μία σημαντική αγορά των προϊόντων των.

Η εργασία του κ. Καργάκου προσθέτει ένα σημαντικό απόκτημα στην περί Μικρασιατικής Εκστρατείας βιβλιογραφία, με νηφάλιο ύφος, διάθεση αντικειμενικότητας και στοχαστική προσέγγιση των τότε παθών, προσφέρει στον αναγνώστη ένα βιβλίο που άριστα είναι δυνατόν να αποτελέση εισαγωγή του μη γνωρίζοντος σε εξακριβωμένα γεγονότα και προσεκτικές κρίσεις. Κάτι που στην ελληνική βιβλιογραφία ούτε εύκολο είναι ούτε σύνηθες.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Ιστορία Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας
Γλώσσα
Ελληνικά
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
464
Έτος έκδοσης
2010
Διαστάσεις
24x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

10 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη