Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB Υδρόψυξη Επεξεργαστή Τριπλού Ανεμιστήρα 120mm για Socket AM4/AM5/1700/1200/115x
Υδρόψυξη

Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB Υδρόψυξη Επεξεργαστή Τριπλού Ανεμιστήρα 120mm για Socket AM4/AM5/1700/1200/115xΚωδικός: 29647360

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Τριπλού Ανεμιστήρα
  • Διάσταση Ανεμιστήρα: 120 mm
  • RGB Φωτισμός
  • Στροφές Ανεμιστήρα: 1800 rpm
  • Ροή Αέρα: 48,8 cfm
Δες όλη την περιγραφή
Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο στο Skroutz Τελευταία ενημέρωση: 8 ημέρες πριν

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

Περιγραφή

Φωτείστε το setup σας

Η Liquid Freezer II A-RGB συνδυάζει την αποτελεσματική, βραβευμένη PWM αντλία της σειράς Liquid Freezer II με νέους ανεμιστήρες A-RGB βελτιστοποιημένους για στατική πίεση. Αυτό σας δίνει μια εντελώς νέα αισθητική με εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο και εξίσου χαμηλές θερμοκρασίες.

Νέα τεχνολογία PWM Controlled Pump

Η σειρά Liquid Freezer II διαθέτει μια ολοκαίνουρια, ανεπτυγμένη από την ίδια την ARCTIC, αντλία ελεγχόμενη από PWM με βάση το χαλκό, βελτιωμένη αποδοτικότητα, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και αθόρυβη λειτουργία.

Ανεμιστήρας ψύξης των VRM της motherboard

Ένας πρόσθετος ανεμιστήρας 40 mm δίπλα στην αντλία που βοηθάει στην ψύξη των chip VRM της μητρικής. Αυτό αποτρέπει την υπερθέρμανση, ιδίως όταν γίνεται overclock, και επιτρέπει συνεχόμενο full load.

Κατασκευαστής

Arctic

Χαρακτηριστικά

Βασικά Χαρακτηριστικά

Socket
1150/1151/1155/1156, 1200, 2011-3, 2066, 1700, AM4, AM5
Μέγεθος Ψυγείου
Τριπλού Ανεμιστήρα
Διάσταση Ανεμιστήρα
120 mm
Χρώμα
Μαύρο
Φωτισμός
RGB

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Στροφές Ανεμιστήρα
1800 rpm
Ροή Αέρα
48,8 cfm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

Εικόνες αξιολογήσεων

Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
+2Εικόνες

Αξιολογήσεις χρηστών

  • blackben
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Έχει τοποθετηθεί σε Ryzen 9 7900x χωρίς OC
    Κύρια χρήση davinci resolve με βαριά projects 4Κ 200mbs+ και πολλά εφέ φορτωμένα. Σε idle η Cpu είναι στους 45 βαθμούς max
    Στο workflow/timeline η θερμοκρασία πάει στους 55-60 max και στο render φτάνει τους 80-85max

    Αν και μεγαλούτσικο ψυγείο χώρεσε άνετα σε Asus TUF GT502

    • Αποτελεσματική ψύξη
    • Τοποθέτηση
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Μέτριος θόρυβος
    • Όγκος ψυγείου
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • AlexSrg
    5
    0 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Οριακα overkill για 14600KF αμα τον ζορισεις ομως και με ενα οverclock φτανει μεχρι 80 βαθμους μετα απο πολυ ζορι.
    Στη μεση παιχνιδιου να ανοιξεις κιαλλο για παραδειγμα , θα κανει ενα σπαικ στους 80 και μετα θα πεσει παλι , idle ειμαι στους 30 περιπου , καλη επιλογη , για Ι5 την βγαζεις και με 240mm

    • Αποτελεσματική ψύξη
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Τοποθέτηση
    • Μέτριος θόρυβος
    • Όγκος ψυγείου
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • CHIX
    5
    45 στους 47 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Δοκιμή σε Ryzen 5600X που είχα χωρίς OC ή UnderVolt και με ανοιχτό το PBO, σε "κλειστό" κουτί και σε θερμοκρασία δωματίου 26,5-27C και 29C θερμοκρασία στο εσωτερικού του κουτιού - δοκιμές με 2 thermal sensors.
    Σύγκριση με τον ίδιο CPU - και με 3 άλλες AIO που τέσταρα

    Θερμοκρασίες:

    Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB (ΤΡΙΠΛΟ ΨΥΓΕΙΟ)
    IDDLE: 36.1 min
    PRIME 95 και OCCT Extreme bench (30mins STRESS TEST) MAX: 72C
    WARZONE ΜΑΧ 67C High Details Setting

    Thermaltake TH360 ARGB (ΤΡΙΠΛΟ ΨΥΓΕΙΟ)
    IDDLE: 38 min
    PRIME 95 και OCCT Extreme bench (30mins STRESS TEST) MAX: 76C
    WARZONE ΜΑΧ 74C High Details Setting

    CoolerMaster Masterliquid ML240L V2 (ΔΙΠΛΟ ΨΥΓΕΙΟ)
    IDDLE: 39 min
    PRIME 95 και OCCT Extreme bench (30mins STRESS TEST) MAX: 75C
    WARZONE ΜΑΧ 75C High Details Setting

    RAIJINTEK Orcus 360 Core Edition (ΤΡΙΠΛΟ ΨΥΓΕΙΟ)
    IDDLE: 44 min
    PRIME 95 & OCCT Extreme bench (30mins STRESS TEST) MAX: 79C
    WARZONE ΜΑΧ 83C High Details Setting
    __________________________________________________________________________________

    Πλέον την έχω στον 5800x o οποίος CPU είναι πραγματικά θερμάστρα, περισσότερο κι από τον 5900x. Δεν έχω κανένα πρόβλημα κλείνοντας το PBO φυσικά και χωρίς να δω αισθητή πτώση performance.
    (Αν και στον 5800x το UnderVolting είναι μονόδρομος εάν δεν θέλεις να βλέπεις 80c-85c).

    Θα αναλύσω την ποιότητα αυτής της AIO αν και είναι πασίγνωστη.
    To έχω ξαναγράψει - σε ποιότητα, αποδοτικότητα, performance και θόρυβο είναι από τις καλύτερες στην αγορά, μέσα στο TOP5. Σε άλλους τομείς έρχεται πρώτη.
    Η τοποθέτηση είναι εύκολη για κάποιον που γνωρίζει. Προσοχή θέλει λίγο στο bracket. Δείτε καλύτερα στο YouTube πως την στήνουν, μην βάλεται σε λάθος τρύπες τις βίδες.
    Το μοναδικό μείον που βρήκα είναι πως το site της Arctic δεν λειτουργεί πολλές φορές για να δείτε το online manual σε pdf μορφή - μιας και δεν υπάρχει σε έντυπη μορφή. Αλλά όπως προανάφερα για κάποιον που γνωρίζει ή εάν έχει παρακολουθήσει κάποια videos δεν θα χρειαστεί καμία βοήθεια και το manual είναι περιττό.
    Η συγκεκριμένη AIO δεν χρειάστηκε να τοποθετήσει την αντλία εκτός ψυγείου όπως κάνουν κάποιοι κατασκευαστές, που ναι μεν είναι σωστή πρακτική για λόγους τριγμών και θορύβου, αλλά από την στιγμή που δεν βγάζει προβλήματα δεν χρειάστηκε.
    Τα fans της, είναι φυσικά τα Arctic P12 PWM PST A-RGB τα οποία είναι απίστευτα αθόρυβα. 0db μέχρι το 65% της ταχύτητας τους.
    Εγώ προσωπικά στο κύριο build μου χρησιμοποιώ συνολικά x14 fans Arctic P12 PWM PST A-RGB 120mm και x2 Arctic 80mm P8 για να σπρώχνουν πίσω τον ζεστό αέρα γρηγορότερα σε κουτί LianLi O11 Dynamic Midi αν και δεν χρειάζεται στην ουσία τα πίσω fans.
    Έχω ρυθμίσει όλα τα fans έτσι ώστε το κουτί να είναι εξαιρετικά αθόρυβo και όντως είναι.
    Eάν ψάχνετε απόδοση σε fans θα πρότεινα της Arctic, εκτός άμα κοιτάτε τόσο πολύ το αισθητικό κομμάτι με τα πλαϊνά RGB στα fans όπως της LianLI που αγαπώ. Πλέον τα RGB δεν είναι must. Ήταν μόδα και πέρασε. Ο μοναδικό όμορφος φωτισμός κατά την γνώμη μου γίνεται μόνο σε λούπες και με μέτρο.

    Η αποσύνδεση του Pump για αλλαγή πάστας είναι παιχνιδάκι. Για κάποιον που "γνωρίζει καλά και το έχει" γίνεται και refill (αλλαγή ψυκτικού υγρού και καθαρισμός).
    Κάτι σημαντικό είναι πως δεν έχει καλώδιο σύνδεσης για το PUMP στο motherboard διότι τα fans και το PUMP συνδέονται μεταξύ τους με ένα καλώδιο. Το ότι το ψυγείο είναι τεράστιο είναι πάρα πολύ θετικός παράγοντας ψύξης εάν δεν έχετε πρόβλημα στον όγκο του. H Arctic μου έστειλε επίσημα απαντήσεις με το που πρωτοκυκλοφόρησε στις τις 3 πιο σοβαρές ερωτήσεις που κάνουν στα social και πρέπει να σας τις αναφέρω.

    Οι ερωτήσει και οι απαντήσεις είναι οι εξής:
    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
    1) To μοναδικό καλώδιο του Pump μαζί με τα fans συνδέονται όλα μαζί. Το pump γνωρίζω πως λειτουργεί στο 100% ανεξάρτητα από την ταχύτητα των ανεμιστήρων...

    Ναι, το μονό 4-pin ελέγχει την αντλία, τους ανεμιστήρες και τον ανεμιστήρα για τα VRM μαζί και ναι το Pump λειτουργεί στο 100% όπως θα έπρεπε μετά από πολλές δοκιμές.

    2) Είναι κακό να αυξομειώνεται η ταχύτητα της αντλίας ή να λειτουργεί σε πολύ χαμηλές στροφές; Έχω δει ανθρώπους να συμβουλεύουν να δουλεύουν το Pump με σταθερή ταχύτητα χαμηλότερα από το 100%, άλλοι με curve και άλλοι στο 100%...

    Δεν είναι ισχύει κάτι τέτοιο - πραγματικά ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν αντλίες AIO όπως "ΑΥΤΗ" σε πλήρη ταχύτητα στο 100%, επειδή κάνουν πολύ λίγο θόρυβο. Πιθανότατα δεν πρόκειται να δείτε μια τεράστια διαφορά απόδοσης. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας του, εκτός εάν δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. Επίσης η αυξομείωση της ταχύτητας της αντλίας σε βάθος χρόνου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, τα λεγόμενα bubbles μέσα στην αντλία πράγμα που αποφέρει πολύ κακή λειτουργία και θόρυβο (οπότε το curve στο PUMP είναι λάθος).

    3) Αν υποθέσουμε ότι θέλω να τα ελέγξω ξεχωριστά (fans και pump) μπορώ και αν ναι τι είδους καλώδιο πρέπει να αγοράσω; Ξέρω ότι θα χρειαστώ τουλάχιστον κάποιο είδος επέκτασης.

    Οποιοσδήποτε διαχωριστής ανεμιστήρα PWM 4 είναι μια χαρά.. Οι ανεμιστήρες δεν τραβούν πολύ ρεύμα, επομένως οποιαδήποτε καλώδιο PWM στην μητρική σας θα πρέπει να είναι καλό και να κουμπώνει καλά.
    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
    Το Pump λειτουργεί στο 100% όταν πιάσουν τα fans της AIO το 40%. Οπότε το πιο σωστό curve είναι να το ρυθμίσετε στο πρώτο στάδιo: 20 ή 25C / 40% fan speed για να μην υπάρχει αυξομείωση στην αντλία.
    Ένα καλό curve optimize στα fans της AIO που χρησιμοποιώ είναι:
    20C - 40% Normal {} 25C - 40% Silent
    50C - 60% Normal {} 50C - 45% Silent
    70C - 100% Normal {} 73C - 100% Silent
    -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

    Συνεχίζω...
    Το ψυγείο είναι πολύ μεγάλο 1cm έως και 1.3cm μεγαλύτερο σχεδόν με τα υπόλοιπα της αγοράς.
    Εδώ πρέπει να ξαναδώσετε προσοχή στο εάν χωράει στο κουτί σας. Εμένα χώρεσε άνετα και την έχω σε διάταξη push/pull δηλαδή 6 fans στην ΑΙΟ, οπότε της έδωσα ακόμα μεγαλύτερο όγκο σε ATX motherboard.

    Πραγματικά άμα την βρείτε διαθέσιμη κάτω από 100€ πάρτε την με κλειστά μάτια. Υπάρχουν περίοδοι που εξαντλείτε και την τιμή της την εκμεταλλεύονται εδώ κάποια καταστήματα όταν υπάρχουν περιορισμένα κομμάτια. Σκεφτείτε πως έχω άλλες 2 "γκαβάτζα" σφραγισμένες.

    Mε αυτήν την AIO δεν θα δείτε μεγάλες θερμοκρασίες και θα έχετε 6 χρόνια εγγύηση.
    Θα σωθείτε και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
    Στην συσκευασία έχει πάστα MX5 για 2 χρήσης. Καλό είναι να μην την χρησιμοποιήσετε διότι μπορεί να είναι λίγο ξερή - ανάλογα την παραγωγή του package.

    Εδώ και καιρό κυκλοφορεί η νεότερη πάστα της Arctic, η MX6 η οποία είναι πολύ πιο εύκολη στην εφαρμογή σε σχέση την MX5 και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα, Σε σύγκριση η MX6 με την MX4 η πρώτη είναι πιο ανθεκτική στα μεγάλα φορτία αλλά χάνει 2c σε κατάσταση idle σε σχέση την MX4.

    Εύγε και πάλι ARCTIC!

    Update: March 2024
    Στα 85€ πλέον πέρνετε την νέα "Liquid Freezer III" οn site προσφορά!

    • Αποτελεσματική ψύξη
    • Τοποθέτηση
    • Αθόρυβη
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Όγκος ψυγείου
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Mitch Murder
    3
    5 στους 7 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Ειναι αναμφισβητητα VFM και κανει πολυ καλη δουλεια. Πανω σε εναν 5900Χ κανει θαυματα. Ο λογος για τα 3 αστερακια ειναι οτι εχει βγαλει 4 revisions και πρεπει να εισαι τυχερος αν θα σου τυχει κανενα προσφατο. Εγω για καποιο λογο πηρα revision 1 και η τοποθετηση ειναι τραγικη. Χρειαζεσαι 3 χερια, οι online οδηγιες τοποθετησης ειναι τραγικες και ελλειπεις και επισης στην μητρικη μου (Gigabyte Aorus Master X570), τα brackets της βασης τοποθετησης της, ακουμπανε πανω σε πυκνωτες που βρισκονται διπλα στα VRM

    • Αποτελεσματική ψύξη
    • Αθόρυβη
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Τοποθέτηση
    • Όγκος ψυγείου
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • KOSTAS MAVRIKAKIS
    5
    1 στους 1 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Παιδια εχω εναν i9 10850κ στα στοκ πιανει 170w stress test στο cinebench 23 με κομπλαρισμενο το avx εννοειται και ουτε το καταλαβαινει με λιγο overclocking στα 5 mhz παει 75 ταβανι ! σε απλο stress test 60 plus μονο εχω βεβαια κουτι Lian Li Lancool II Mesh Performance και extra fan το μονο που δεν μου αρεσε ειναι επειδη ολα ειναι προεγκατεστημενα δεν μπουρουσα ευκολα να γυρισω argb σε front intake που το ηθελα και εβαλα αλλο extra splitter δικο μου δεν ειχε αρκετο μηκος το καλωδιο μπορει στο μελλον να το φτιαξουν η να ετυχε στο δικο μου κομματι γιατι στα fan δεν ειχα προβλημα ελπιζω να βοηθησα

    • Αποτελεσματική ψύξη
    • Τοποθέτηση
    • Αθόρυβη
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Όγκος ψυγείου
    • Ποιότητα κατασκευής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • caberaman
    5
    6 στους 6 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Μπήκε σε ryzen 7 5800x. Θεωρείται ζεστός επεξεργαστής. Με θερμοκρασία δωματίου γύρω στους 26 βαθμούς ο επεξεργαστής είναι στους 41 βαθμούς με προγράμματα γραφείου, Firefox και τηλεδιάσκεψη ανοιχτή. Τα ανεμιστηράκια δουλεύουν στην τέρμα χαμηλή ταχύτητα.
    Σε μια δοκιμή που έκανα και τα έβαλα στο φουλ, σε λιγότερο από 5 λεπτά η θερμοκρασία του cpu πήγε στους 31.
    Ο θόρυβος δεν ήταν υπερβολικός ούτε ενοχλητικός αλλά δεν υπάρχει λόγος να το έχεις στο φουλ…
    Έχει τοποθετηθεί σε lian li 011 xl στο πάνω μέρος και το κουτί δουλεύει με θετική πίεση.
    Χωρίς να έχω εμπειρία από άλλη υδροψυξη αλλά από αυτά που είδα και από τις κριτικές που παίρνει σε stress tests και με overclock από ξένους overclockers θεωρώ πως για τα χρήματα που δίνεις είναι από τις καλύτερες.
    Ποιοτική κατασκευή, εύκολη τοποθέτηση, έρχεται συναρμολογημένη και με cable management (ουσιαστικά μόνο δυο φις έχεις να συνδέσεις)
    Τα addressable rgb είναι πολύ καλά.
    Εάν η προτεραιότητα σας είναι η ψύξη καθαρά πάτε στην απλή έκδοση. Λίγο φθηνότερη και λίγο καλύτερη σε ψύξη λόγω άλλου τύπου ανεμιστήρα αλλά και λίγο πιο θορυβώδης. Εγώ επειδή ήθελα τα rgb έμεινα εδώ.
    Θα αγοράσω και μια 240 για ένα παλιό build που έχω.

    • Αποτελεσματική ψύξη
    • Τοποθέτηση
    • Αθόρυβη
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Όγκος ψυγείου
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Αποτελεσματική ψύξη
    • Τοποθέτηση
    • Αθόρυβη
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Όγκος ψυγείου
    • Αποτελεσματική ψύξη
    • Τοποθέτηση
    • Αθόρυβη
    • Όγκος ψυγείου
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής

Ερωτήσεις

163 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Elias1984

Ναι έχει. Δυο καλώδια συνολικά. Ένα για fan header που τροφοδοτεί ανεμιστήρες, αντλία και ανεμιστηράκι των vrm και ένα για το rgb header και παίζει με το πρόγραμμα της μητρικής σου.

papadopoulosgiannis008

Μπένει σε r9 5900x ο αλλος λεει οτι μπηκε σε r7 5800x ενω το combatability ειναι για intel;

Mitch Murder

Μην κοιτας τα χαρακτηριστικα εδω. Πηγαινε στην σελιδα του κατασκευαστη η οποια λεει ξεκαθαρα Socket Compatibility Intel™ 115X, 2011-3, 2066 *Square ILM
AMD™ AM4

Δες όλες τις ερωτήσεις (5)

Είδες πρόσφατα