Οι Νταβατζήδες, Μαλακό εξώφυλλο
Πολιτικά Βιβλία

Οι Νταβατζήδες, Μαλακό εξώφυλλοΚωδικός: 31387889

"Νίκο, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή της πολιτικής. Οι οικονομικοί παράγοντες πρέπει να αναφέρονται στην εκάστοτε κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο". Αυτές ήταν οι λέξεις του Κώστα

Δες όλη την περιγραφή

"Νίκο, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή της πολιτικής. Οι οικονομικοί παράγοντες πρέπει να αναφέρονται στην εκάστοτε κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο". Αυτές ήταν οι λέξεις του Κώστα Καραμανλή που με έπεισαν να αφήσω την καριέρα μου στον ιδιωτικό τομέα και να αφιερωθώ στα κοινά.

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Νίκος Καραχάλιος
  • Εκδότης: Ινφογνώμων
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2021
  • Αριθμός σελίδων: 168
  • Κωδικός ISBN-13: 9786185219987
  • Διαστάσεις: 14×21
14,00
ΠαράδοσηΠέμ, 19 Σεπ - Δευ, 23 Σεπ
+5,00 €μεταφορικά

Επιλεγμένο κατάστημα

Απόθεμα 1 τεμάχιο

Αναφορά προϊόντος

από 10,50 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 14,00 €

  2. 10,50 €

Περιγραφή

"Νίκο, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή της πολιτικής. Οι οικονομικοί παράγοντες πρέπει να αναφέρονται στην εκάστοτε κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο". Αυτές ήταν οι λέξεις του Κώστα Καραμανλή που με έπεισαν να αφήσω την καριέρα μου στον ιδιωτικό τομέα και να αφιερωθώ στα κοινά. Πίστευα -και πιστεύω ακράδαντα-, ακόμη και αν ακούγεται ρομαντικό ή ακατόρθωτο, ότι για την Πατρίδα που όλοι ονειρευόμαστε, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η διαπλοκή. Ως ανίκητο αντίπαλο την έβλεπαν άλλοι πέντε Έλληνες που διετέλεσαν Πρωθυπουργοί τα τελευταία 40 χρόνια. Διαχρονικά αποδεικνυόταν πιο μεγάλη από τη δύναμη του κράτους. Το φαινόμενο το συμπύκνωσε ο Καραμανλής σε μια λέξη: "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ".

"Την Ελλάδα κυβερνούν πέντε Νταβατζήδες". Έτσι απλά και εύληπτα έδειξε ποιος είναι ο αόρατος εχθρός της προόδου.

Το βιβλίο αυτό έχει διπλό στόχο. Είναι μια πολιτική παρέμβαση, ένα αφήγημα, μια κατάθεση ψυχής, για να καταλάβουν οι πολλοί πώς μας καταδυναστεύουν, πώς μας στερούν τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή μια χούφτα -μετρημένες στα δάκτυλα- οικογένειες.

Είναι, επίσης, μια ιστορική διαδρομή που καταδεικνύει πως εδώ και 200 χρόνια άλλαζαν προσωπεία, αλλά όχι και πρακτικές: Κοτζαμπάσηδες, δοσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, διαπλεκόμενοι, ολιγάρχες, βαρόνοι, νταβατζήδες.

Φέτος, το 2021, γιορτάζουμε την επέτειο της Επανάστασης του 1821. Μένει ανοιχτή μια ακόμη μάχη που δεν έχει δοθεί. Μπορούμε να τους βγάλουμε από τις μαύρες σκιές που καλύπτουν αυτά τα απάνθρωπα βαμπίρ. Σιχαίνονται τη δημοσιότητα, παρ' ότι ελέγχουν τα Μέσα Ενημέρωσης. Και ρίχνουν πέπλα συγκάλυψης κάθε φορά που απειλούνται τα συμφέροντά τους. Υπηρέτες τους μικροί νταβατζήδες, κυρίως ανέντιμοι πολιτικοί, ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι, επίορκοι κρατικοί λειτουργοί.

Δεν μας βλέπουν ούτε σαν πολίτες ούτε σαν υπαλλήλους, ούτε καν σαν πελάτες, αλλά σαν ασήμαντα μυρμήγκια.

Η Ελλάδα μας, η πιο όμορφη χώρα του κόσμου, σκιάζεται και πάλι από ένα βαρύ πέπλο διαφθοράς. Βιάζεται ο πολιτισμός μας από τη δυσοσμία της έλλειψης κοινωνικής ηθικής.

Στον νέο κύκλο τής μετά COVID-19 εποχής, ακόμη πιο μεγάλοι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ απειλούν τους ντόπιους και μαζί ό,τι απέμεινε από την υγεία, τη σκέψη και την ελευθερία μας: BIG-TECH, BIG-PHARMA, BIG BANKS. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα το 2021, το 2022 θα είναι πολύ αργά...

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η πρώτη ανοιχτή πρόκληση σ' αυτούς. Είναι μια αχτίδα φωτός απέναντι στις σκιές. Ακολουθούν και άλλες. Ο νέος αγώνας τώρα αρχίζει. (Νικόλας Καραχάλιος, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

Υπότιτλος
Μαλακό εξώφυλλο
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
168
Έτος έκδοσης
2021
Διαστάσεις
14x21 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 1
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Κατανόηση θεματολογίας
    • Ήταν αρκετά ενδιαφέρον
    • Μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Θα διάβαζα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα
    • Θα το πρότεινα για ανάγνωση

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

1 χρήστης έχει το προϊόν και μπορεί να σε βοηθήσει

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη