Διεθνείς Οργανισμοί, Β' Έκδοση
Επιστημονικά Βιβλία

Διεθνείς Οργανισμοί, Β' Έκδοση Κωδικός: 31653069

Οι διεθνείς οργανισμοί αποτελούν ένα σπουδαίο εργαλείο για τη θεσμική συστηματοποίηση των διεθνών σχέσεων και μαζί με τα κράτη συμβάλλουν τα μέγιστα στο φαινόμενο της διεθνούς οργάνωσης.

Δες όλη την περιγραφή

Οι διεθνείς οργανισμοί αποτελούν ένα σπουδαίο εργαλείο για τη θεσμική συστηματοποίηση των διεθνών σχέσεων και μαζί με τα κράτη συμβάλλουν τα μέγιστα στο φαινόμενο της διεθνούς οργάνωσης.

Δες όλη την περιγραφή
  • Εκδότης: Σάκκουλας Αντ. Ν.
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2019
  • Αριθμός σελίδων: 586
  • Κωδικός ISBN-13: 9789606480119
  • Διαστάσεις: 17×24
40,50
ΠαράδοσηΠέμ, 18 Ιουλ - Δευ, 22 Ιουλ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

Απόθεμα 1 τεμάχιο

από 40,50 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 45,00 €

  2. 40,50 €

  3. 44,55 €

  4. 45,00 €

  5. 40,05 €

  6. 40,50 €

  7. 45,00 €

  8. 48,81 €

Περιγραφή

Οι διεθνείς οργανισμοί αποτελούν ένα σπουδαίο εργαλείο για τη θεσμική συστηματοποίηση των διεθνών σχέσεων και μαζί με τα κράτη συμβάλλουν τα μέγιστα στο φαινόμενο της διεθνούς οργάνωσης. Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η διεθνής οργάνωση δεν είναι φαινόμενο που περιορίζεται χρονικά στην εποχή της νεωτερικότητας, πολύ δε περισσότερο δεν είναι μια διαδικασία που απλά παρακολουθεί τη δημιουργία του νεωτερικού κράτους. Αντίθετα, η διεθνής οργάνωση τυποποιεί και επαναδιαμορφώνει σε βάθος χρόνου τους όρους με τους οποίους οργανωμένες πολιτικές κοινότητες επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Σήμερα, οι πολιτικές κοινότητες οργανώνονται με πρότυπο το κράτος, ωστόσο στο παρελθόν είχαν οργανωθεί διαφορετικά και με διαφορετικό βαθμό πολιτικής συνοχής, π.χ. πόλεις κράτη, αυτοκρατορίες. 

Ομοίως, οι πρόδρομοι των διεθνών οργανισμών δεν βρίσκονται στις αρχές του 18ου αιώνα, αλλά φθάνουν ως τον αρχαιοελληνικό θεσμό των αμφικτιονιών. Η δε πολλαπλότητα με την οποία οι πολιτικές κοινότητες εξελίσσονται και αναπτύσσουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους, αναδεικνύει το εύρος και την ευελιξία της διεθνούς οργάνωσης και τη σημασία της μελέτης και έρευνάς της τόσο σε ακαδημαϊκό πλαίσιο, όσο και στο επίπεδο της πολιτικής πράξης.

Ενώ λοιπόν τα κράτη οργανώνουν τις ανθρώπινες πολιτικές κοινότητες γύρω από εθνοφυλετικά χαρακτηριστικά, κοινές παραδόσεις και αξίες, και φυσικά την ιστορία και τον πολιτισμό, οι διεθνείς οργανισμοί διαμορφώνουν τους θεσμικούς χώρους και τους κανόνες με τους οποίους τα κράτη εναρμονίζουν τις συμπεριφορές τους και ακολουθούν πολιτικές για να επιτύχουν κοινούς στόχους ή να αμβλύνουν τις διαφορές τους. Και παρά το γεγονός ότι το αίτημα για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια μετά από δύο καταστρεπτικούς παγκόσμιους πολέμους αποτέλεσε τη μήτρα για τη σύσταση των σύγχρονων διεθνών οργανισμών, που υλοποιήθηκε θεσμικά με την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η δημιουργία διεθνών οργανισμών, μικρών και μεγάλων, με περισσότερες ή λιγότερες εξουσίες, αρμοδιότητες και υλικοτεχνικές υποδομές, αποτέλεσε στη συνέχεια του 20ού αιώνα την απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη διεθνή οργάνωση σε περισσότερους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Μέσα από συνεργατικές δράσεις, και μερικές φορές ακόμη και ανταγωνιστικές, οι διεθνείς οργανισμοί πλέον συμπληρώνουν τα ελλείμματα και διορθώνουν τις πλημμέλειες των ενεργειών και των πολιτικών των κρατών στο διεθνές περιβάλλον, προσφέροντας έτσι ένα αξιόπιστο στήριγμα στη διεθνή οργάνωση, αλλά και επιφορτισμένοι με τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου για όσα αρνητικά ή απλά δυσάρεστα ευθύνονται οι κυβερνήσεις των κρατών αλλά φυσικά δεν επιθυμούν να τους καταλογιστούν.

Παράλληλα, πρέπει να αναγνωρίσουμε τον κρίσιμο ρόλο του κράτους στην εξέλιξη της διεθνούς οργάνωσης, και κυρίως στη διάδοση και εξέλιξη του οργανωτικού μοντέλου των διεθνών οργανισμών. [...]
Η συστηματική μελέτη των διεθνών οργανισμών και η διδασκαλία τους στα ελληνικά πανεπιστήμια συνοδεύτηκε με το ενδιαφέρον για την εισδοχή της χώρας μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και την ανάγκη της διπλωματικής αντιμετώπισης της τουρκικής επεκτατικότητας μετά την εισβολή στην Κύπρο και την προβολή διεκδικήσεων στο Αιγαίο. [...]

Χαρακτηριστικά

Είδος
Δίκαιο - Δικαιώματα
Γλώσσα
Αγγλικά
Υπότιτλος
Β' Έκδοση
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
586
Έτος έκδοσης
2019
Διαστάσεις
17x24 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 5 αστέρια
    0
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 1
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν
  • Κακογραμμένο βιβλίο, στο οποίο φλυαρούν οι συγγραφείς. Δεν το συνιστώ.

    • Ποιότητα χαρτιού
    • Κατανόηση θεματολογίας
    • Δεν ήταν ευκολοδιάβαστο
    • Δεν ήταν ενδιαφέρον
    • Δε μου άρεσε το ύφος γραφής
    • Δε θα διάβαζα βιβλίο του ίδιου συγγραφέα
    • Δε θα το πρότεινα για ανάγνωση
    Σου φάνηκε χρήσιμη;

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες