Μετά από εκεί μήνες συχνής χρήσης ( σίγουρα μια φορά την εβδομάδα και πολλές φορές 2-3).
1. Ποιότητα κατασκευής ανάλογη του τι πληρώνεις αλλά πολύ καλή χωρίς κάτι πολύ φτηνιάρικο ή κινεζια.
2. Συναρμολόγηση εύκολη σχετικά από ένα άτομο. Μου πήρε περίπου μια ώρα χαλαρά όμως χωρίς να βιάζομαι.
3. Μέγεθος ικανοποιητικό, εχει ανταπεξέλθει σε μεγάλα καλέσματα με πολλά κρέατα για ψήσιμο.
4. Οι καυστήρες είναι δυνατοί αλλά δεν ανεβαίνει πάνω από 250C λόγω μεγάλου ανοίγματος στην πισω όψη. Θα δοκιμάσω πατέντα κάποια στιγμή να μειώσω το άνοιγμα για μα πιάνει περισσότερους βαθμούς. Και πάλι είναι αρκετά καλή θερμοκρασία για ψήσιμο καθώς στην επιφάνεια του μαντεμιού πιάνει περίπου τους 330C. Άλλαξα τον ρυθμιστή μποτίλιας υγραερίου με έναν ρυθμιζόμενης πίεσης από 20 έως 60mbar και πιάνει 330C στα 15 λεπτά περίπου στα 50 mbar. Αυτό είναι καλό γιατί όταν βάζεις κοντοσούβλι το ψήνω αργά στους 140 για δυο ώρες και μετά το ανεβάζω φουλ για τις καμένες άκρες και γίνεται τέλειο χωρίς να στεγνώσει. Τη θερμοκρασία τη θελω για ψήσιμο πίτσας που θέλει 350C, αν δεν έχετε τέτοια κολλήματα στην πίτσα δε χρειάζεται παραπάνω θερμοκρασία είναι καλά.
5. Η σούβλα είμαι φοβερή, αθόρυβη, εύκολη προσαρμογή, καλό μέγεθος.
6. Η πισω πλευρά όντως καίει πολύ περισσότερο και πρέπει να κανείς σωστή αλλαγή στα κρέατα για να είσαι οκ.
7. Η μαντεμενια πλάκα πολύ καλή για ψήσιμο λαχανικών και smashed burgers.
8. Το μάτι ικανοποιητικό όταν δεν φυσάει . Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα στα 50mbar για να δω αλλά αν κρίνω από τους καυστήρες θα καίει πολύ καλά.
9. Εύκολο καθάρισμα.
Πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή θα την ξανά έπαιρνα και στα λεφτά της πραγματικό value for money. Είχα ενδοιασμούς για το υγραέριο Προτιμούσα κάρβουνο. Το έλυσα και αυτό βάζοντας ένα ταψάκι αλουμινίου με λίγα κάρβουνα και ξύλα καπνίσματος έχετε την μυρωδιά του κάρβουνου. Υπάρχουν κουτιά καπνίσματος δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά θα δοκιμάσω. Καλό είναι να δείτε κανα βιντεάκι στο YouTube για κάπνισμα σε bbq υγραερίου.
Η μποτίλια διαρκεί περίπου 2-3 μήνες, το κόστος της είναι στα 23 ευρώ γέμισμα, αλλά με τη συχνότητα ψησίματος κατά μέσο όρο δυο φορές την εβδομάδα και κυρίως σούβλα σε χαμηλή θερμοκρασία όποτε οι ώρες ψησίματος είναι πολλες. Καλό να έχετε δυο μποτίλιες από διαφορετικές εταιρίες για να μην ξεμένετε στο ψήσιμο. Η μια coral gas γιατί τη βρίσκεις και σε βενζινάδικα όπως έχω εγώ κοντά στη γειτονιά μου όποτε πετάγεσαι και την αλλάζεις. Η ευκολία στο ψήσιμο σε σχέση με κάρβουνο δεν υπάρχει, απλά ανοίγεις αφήνεις να ζεσταθεί 15λεπτα και ψήνεις.