Φυτά

Agrosmart Δράκαινα Μαρτζινάτα Ύψους 60εκ.Κωδικός: 36946269

Η δράκαινα είναι ένα εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1 με 2 μέτρα.

Δες όλη την περιγραφή

Η δράκαινα είναι ένα εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1 με 2 μέτρα.

Δες όλη την περιγραφή
10,45
ΠαράδοσηΠαρ, 20 Σεπ - Τρί, 24 Σεπ
+8,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 10,00 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. 10,00 €

  2. 10,45 €

Περιγραφή

Η δράκαινα είναι ένα εντυπωσιακό δενδροειδές φυτό με σχετικά αργή ανάπτυξη που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1 με 2 μέτρα.

Έχει καταγωγή από τις τροπικές χώρες της Αφρικής και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε σαλόνια και επαγγελματικούς χώρους, καθώς έχει την δυνατότητα να επιβιώνει ακόμα και σε σημεία με λίγο φως. 

Τι συνθήκες χρειάζεται η δράκαινα μέσα στο σπίτι;

Η δράκαινα είναι φυτό που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ευδοκιμεί σε φωτεινά μέρη που δεν την χτυπά άμεσα το ηλιακό φως, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Είναι ανθεκτική και μπορεί να επιβιώσει και σε χώρους που έχουν λιγότερο φως. 

Μπορούμε να την τοποθετήσουμε και στο μπαλκόνι μας, αρκεί την τοποθετήσουμε σε σκιερή θέση, φροντίζοντας να την προστατεύουμε από τις χαμηλές νυχτερινές θερμοκρασίες του χειμώνα μεταφέροντας την μέσα στο σπίτι. Κατάλληλες θερμοκρασίες για να αναπτυχθεί η δράκαινα είναι μεταξύ των 16-25°C. Καλό είναι να διατηρούμε τη δράκαινα μακριά από πηγές θερμότητας, όπως τζάκι και καλοριφέρ, καθώς και από τα ψυχρά ρεύματα των κλιματιστικών την περίοδο του καλοκαιριού.

Τι ανάγκες σε πότισμα και λίπανση έχει η δράκαινα;

Η δράκαινα χρειάζεται πότισμα περίπου κάθε 10 μέρες, ενώ την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού ποτίζουμε κάθε 5 μέρες. Πριν ποτίσουμε τη δράκαινα ελέγχουμε ότι το χώμα της έχει στεγνώσει. Αν δεν την ποτίζουμε επαρκώς, θα παρατηρήσουμε ξηράνσεις στις άκρες των φύλλων που μαρτυρούν ότι το φυτό μας χρειάζεται περισσότερο νερό. 

Αν τα φύλλα της δράκαινας κιτρινίζουν, αυτό σημαίνει ότι δέχεται υπερβολικό πότισμα. Για να βοηθήσουμε τη δράκαινα να αναπτυχθεί, προσθέτουμε υγρό λίπασμα για πράσινα φυτά 1-2 φορές το μήνα την περίοδο της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ η συμπληρωματική λίπανση με σίδηρο θα βοηθήσει στο έντονο πρασίνισμα του φυλλώματος.

Τι άλλη φροντίδα χρειάζεται η δράκαινα;

H δράκαινα χρειάζεται μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα περίπου κάθε 2 χρόνια όταν γεμίσουν ασφυκτικά οι ρίζες μέσα στη γλάστρα. Η μεταφύτευση καλό είναι να γίνεται μέσα στην άνοιξη ή αρχές φθινοπώρου χρησιμοποιώντας ειδικό φυτόχωμα για φυτά εσωτερικού χώρου με αρκετό περλίτη και ελαφρόπετρα για να εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση. 

Σχετικά με την αντιμετώπιση του εντόμου του ψευδόκοκκου και του τετράνυχου που προσβάλλουν την δράκαινα, ο προληπτικός ψεκασμός με διάλυμα τριμμένου σαπουνιού ή φυσικής πυρεθρίνης κάθε 2 βδομάδες είναι πολύ βοηθητικός.

Πώς κλαδεύεται και πώς πολλαπλασιάζεται η δράκαινα;


Κλαδεύουμε την δράκαινα την περίοδο της άνοιξης ή του φθινοπώρου για να ελέγξουμε το ύψος της και να διαμορφώσουμε το σχήμα της. Ο πολλαπλασιασμός της δράκαινας γίνεται πολύ εύκολα με τη μέθοδο των μοσχευμάτων κόβοντας βλαστούς μήκους 10-15 εκατοστών από την κορυφή του βλαστού και από τη βάση, στις αρχές της άνοιξης. 

Φυτεύουμε τα μοσχεύματα της δράκαινας σε γλάστρες με αφράτο φυτόχωμα σε δροσερό υγρό περιβάλλον και θερμοκρασία περίπου 20°C και σε 2-3 μήνες όταν τα μοσχεύματα αναπτύξουν ρίζα τα μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα.

Και ένα μυστικό για τη δράκαινα

Η δράκαινα θεωρείται ένα από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι και στο γραφείο απορροφώντας τοξικές ουσίες και δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για να αναπνέουμε.




Κατασκευαστής

Agrosmart (Φυτά)

Χαρακτηριστικά

Κωδικός Προϊόντος
ΑΝΘ005

Χαρακτηριστικά

Μπονσάι
Όχι

Ειδικά Χαρακτηριστικά

Ανάγκη Φωτισμού
Μεσαία
Ανάγκη Ποτίσματος
Λίγο
Αντοχή σε Κρύο
Μικρή
Εποχή Άνθησης
Ιούνιος έως Αύγουστος
Φύλλωμα
Αειθαλές
Terrarium
Όχι
Αρωματικό
Όχι

Διαστάσεις

Ύψος
60 εκ.
Διάμετρος
-

Οικογένεια

Φοινικοειδή
Δράκαινα

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

10 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη