Growatt SPF 5000 ES Inverter Καθαρού Ημιτόνου 5000W 230V Μονοφασικό
Inverters

Growatt SPF 5000 ES Inverter Καθαρού Ημιτόνου 5000W 230V Μονοφασικό Κωδικός: 37315404

Μονοφασικό inverter της εταιρίας Growatt με έξοδο καθαρού ημιτόνου. Μετατρέπει συνεχές ρεύμα(DC) 230V σε εναλλασσόμενο(AC) ρεύμα μίας φάσης και επιτρέπει την τροφοδοσία συσκευών και ηλεκτρικών...

Δες όλη την περιγραφή

Μονοφασικό inverter της εταιρίας Growatt με έξοδο καθαρού ημιτόνου. Μετατρέπει συνεχές ρεύμα(DC) 230V σε εναλλασσόμενο(AC) ρεύμα μίας φάσης και επιτρέπει την τροφοδοσία συσκευών και ηλεκτρικών δικτύων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά συστήματα και ανεμογεννήτριες.
Όλες οι συσκευές που τροφοδοτούνται με ένα inverter καθαρού ημιτονοειδούς...

Δες όλη την περιγραφή
965,00
ΠαράδοσηΤρί, 23 Ιουλ - Πέμ, 25 Ιουλ
+35,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

Απόθεμα 4 τεμάχια

Πώς το Skroutz είναι δίπλα σου μετά την αγορά;

After-sales Υποστήριξη

Αν παρουσιάσει βλάβη, μίλα απευθείας με το Skroutz! Εμείς θα σε βοηθήσουμε σε όλα και θα βρούμε την καλύτερη λύση για σένα, χωρίς ταλαιπωρία.

Δες αναλυτικά

Δωρεάν Επιστροφές

Αν αλλάξεις γνώμη ή αν δεν είναι στο μέγεθος που ήθελες, μπορείς να επιστρέψεις την παραγγελία σου εντελώς δωρεάν, με τον πιο εύκολο & γρήγορο τρόπο για σένα!

Δες αναλυτικά

Τι είναι το πράσινο κουμπί;

Δες το βίντεο

από 965,00 €

Περιγραφή

Μονοφασικό inverter της εταιρίας Growatt με έξοδο καθαρού ημιτόνου. Μετατρέπει συνεχές ρεύμα(DC) 230V σε εναλλασσόμενο(AC) ρεύμα μίας φάσης και επιτρέπει την τροφοδοσία συσκευών και ηλεκτρικών δικτύων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά συστήματα και ανεμογεννήτριες.
Όλες οι συσκευές που τροφοδοτούνται με ένα inverter καθαρού ημιτονοειδούς κύματος θα λειτουργούν σύμφωνα με τις πλήρεις προδιαγραφές τους.

Κατασκευαστής

Growatt (Inverters)

Χαρακτηριστικά

Τύπος
Καθαρού Ημιτόνου
Ονομαστική Ισχύς
5000 W
Ονομαστική Τάση Εισόδου
230 V
Παροχή Ρεύματος
Μονοφασικό

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 3
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1
Αξιολόγησε το προϊόν

Εικόνες αξιολογήσεων

Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
Εικόνες αξιολογήσεων
+2Εικόνες

Αξιολογήσεις χρηστών

  • Mach_Solven
    1
    10 στους 20 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Μακριά για όποιον θέλει να έχει μπαταρίες Μόλυβδου. Δεν τις φορτίζει καθημερινά όπως λένε οι κατασκευαστές 62,4 V και αυτός δίνει μόνο 58,4 V. Θα καταστρέψεις τις μπαταρίες σου καθώς η πυκνότητα του ηλεκτρολύτη σιγά σιγά θα πέφτει καθώς δεν συντηρούνται όπως λέει ο Κατασκευαστής, δηλαδή όταν η πυκνότητα πέσει κάτω από το 1245 τότε οπωσδήποτε πρέπει για 10 ώρες να φορτίσουν με 64,4 V για να επανέλθει η πυκνότητα στο 1240 με 1245. Κάθε μήνα πρέπει να ελέγχεται η στάθμη των υγρών και η πυκνότητα.
    Οι Μπαταρίες Λιθίου LiFe είναι καλύτερες σε αυτό το θέμα ... αλλά είναι ευαίσθητες, και αν χαλάσει έστω μία τότε θέλει αλλαγή όλο το ρακ ...
    ΥΣ. Βρήκα την λύση τελικά για να μην χάσω τις Μπαταρίες και το συμμερίζομαι για να βοηθήσω και άλλους
    1) 2V x 24 Batteries = 48 V Bulk Volt = 2,6V/cell, Float Volt = 2,3 V/cell
    2) Μηνιαία βλέπεις την πυκνότητα με το Εργαλείο (https://www.skroutz.gr/s/40016122/AMiO-Metritis-Ilektrolyton-Mpatarias.html) Πρέπει να είναι 1240-1245 ... Αν πλησιάζει στο κόκκινο 1180 ... ΑΜΕΣΩΣ Φόρτιση Revival Charge = 2,7 V/cell x 24 = 64.8 V !!! ...
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΝΒΕΡΤΕΡ ΜΟΝΟ 58,4 V ΔΙΝΕΙ !!! Επικοινώνησα με την Εταιρεία και προσπαθούσαν να δικαιολογηθούν για το Λάθος τους, ντροπή τους.
    3) Ευτυχώ όμως ο Γιός μου με ησύχασε και μου λέει = Μπαμπά ... απλώς Αφαίρεσε μια συστοιχία μπαταριών (2 μπαταρίες) οπότε = 22 Batteries x 2,7 V = 59.4 V πάλι λιγότερα είναι υιέ !!
    4) Μπαμπά = θα το ξεγελάσουμε με έναν κωδικό ... πατάς τα 2 βελάκια ταυτόχρονα και σου ζητάει κωδικό ... και δίνεις 111 ... πατάς Enter και επιλέγεις με τα βελάκια το μενού 030 ... πατάς Enter και μπορείς να αλλάξεις τις τιμές του Βολτάζ ... Δηλαδή ... Ενώ οι Μπαταρίες είναι 59,4 Βολτ ... του γράφεις ότι είναι 1 βολτ χαμηλότερα δηλαδή 58,4 βολτ !!! ... (σημείωση για να βοηθήσω) = όσο ανεβάζεις τις τιμές το βολτάζ πέφτει και όσο κατεβάζεις τις τιμές το βολτάζ ανεβαίνει ... δηλαδή πάει ανάποδα ... επομένως ανεβάζουμε κατά ένα βόλτ και αυτό βλέπει τις μπαταρίες και νομίζει ότι είναι 58,4 ενώ οι μπαταρίες είναι 59,4 ...
    5) Ακόμα ένα πρόβλημα που λύνει αυτή η μέθοδος = Έχω 2 Ινβερτερ Παράλληλα για 10 Κιλοβατ ... ΑΛΛΑ ο ένας Ινβερτερ έδειχνε λιγότερα Βολτ από τον Άλλο και έτσι δεν Φόρτιζε τις Μπαταρίες !!!
    ΟΠΟΤΕ με αυτό τον τρόπο που ανέφερα προηγουμένως Προσάρμοσα σε κάθε έναν Ξεχωριστά το Βοτάζ που πρέπει να βλέπει ώστε και οι 2 Ινβερτερ να δείχνουν το Ίδιο και επίσης να είναι λιγότερο από τις Μπαταρίες ώστε να Φορτίζουν Σωστά.
    Τι, να κάνουμε ; πριν αγοράσουμε δεν τα ξέραμε ... ήταν πιο φθηνοί και είχαν την δυνατότητα για παράλληλη σύνδεση και από διαφημιστικά πειστήκαμε ... Βέβαια με μπαταρίες Λιθίου δεν πιστεύω να έχουν τέτοιο πρόβλημα γιατί επικοινωνούν Ηλεκτρονικά μεταξύ τους (δεν ξέρω μπορεί και εκεί να υπάρχει πρόβλημα)
    Επιλέξαμε Μόλυβδου γιατί δεν καταλαβαίνουν από κακουχίες και δεν είναι επικίνδυνες, δεν χαλάνε έτσι εύκολα και αν χαλάσει μια, εύκολα την αλλάζεις ... ενώ στις Λιθίου ... είδα τι πάθανε αυτοκίνητα και άλλα που χρησιμοποιούν Λιθίου. Είδα και βίντεο του Καλογεράκη και είναι καταπληκτικός και γνώστης καλός πάνω στα Φωτ/κά

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • orizonclub
    5
    3 στους 3 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    πολύ αξιόπιστο μηχάνημα.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • campingcaravan73
    5
    37 στους 37 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Ένα από τα καλύτερα. Λειτουργεί και χωρίς μπαταρίες αλλά και με μπαταρίες. Μπορείς να το συνδέσεις με το ρεύμα αλλά και με γεννητρια και είναι το μόνο που έχει την δυνατότητα αν χρειαστείς πολύ δύναμη σε watt να παίρνει όλοι την δύναμη των φωτοβολταικων και αν χρειαστεί και άλλο εκείνη την στιγμή να παίρνει και αυτό το παραπάνω ταυτόχρονα από την ΔΕΗ ή μπαταρία....τα άλλα μόλις περάσουν το τα 5000w γυρίζουν αυτόματα μόνο στην ΔΕΗ και φυσικά πληρώνεις καθαρά ΔΕΗ. Απλές συνδέσεις απλό πρόγραμμα αλλά αν θέλετε για σιγουριά βάλτε κάποιον που να ξέρει μην το κάψετε..Έχει wifi για να βλέπετε πάντα τι γίνεται πόσο παράγουν τα φωτοβολταικα και ανάλυση κάθε, μερα ,βδομάδα, μήνα, χρόνο και στατιστικά και τι τρώει κάθε συσκευή. Έχει και πιστοποίηση για πολλούς και διάφορους λόγους. Επίσης αν έχετε πολλές μεγάλες καταναλώσεις μπορείτε να βάλετε μέχρι 6 ίδια παράλληλα να δουλεύουν. Εγώ πιστεύω ότι 2 είναι υπέρ αρκετά για ένα σπίτι για να πάνε μπάλα όλες οι συσκευές μαζί.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Pollux
    5
    194 στους 194 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Πολύ καλό all-in-one Inverter.
    Το συγκεκριμένο μοντέλο κατατάσσεται στα λεγόμενα hybrid off-grid συστήματα (υβριδικά εκτός δικτύου), κάτι που σημαινει ότι είναι πλήρως ανεξάρτητο από το δίκτυο της ΔΕΗ και δεν παρεμβαίνει στο να στείλει ρεύμα πίσω στο δίκτυο. Αντιθέτως, το συνδέεις σε μία πρίζα ή στον πινακα του σπιτιού και μπορεί να διατηρήσει τις συσκευές ενεργές ακόμα και όταν η παροχή από τα φωτοβολταϊκά πάνελ ή την μπαταρία δεν επαρκούν.
    Αρχικά, το inverter δουλεύει και χωρίς τη χρήση μπαταρίας. Συνεπώς αν κάποιος δε διαθέτει το budget να προμηθευτεί μπαταρίες λόγω κόστους, μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ημέρες με ηλιοφάνεια και να καλύψει μέρος της απαιτούμενης ενέργειας. Το υπόλοιπο καλύπτεται από το τοπικο δίκτυο και συνεπώς είναι σαν να βοηθάς μέσω του inverter να καλυφθεί η απαιτούμενη ενέργεια μεσα απο τα φ/β πάνελ και να μην τραβήξει όλο το φορτίο από το δίκτυο.
    Το συγκεκριμένο inverter μπορεί να αντέξει συνεχόμενο φορτίο 5kw συνεπώς μπορεί να υποστηρίξει ταυτοχρονα οποιαδήποτε συσκευή ή συσκευές χωρίς όμως να υπερβαίνουμε τα 5kw. Γι' αυτό το λόγο αν θέλουμε να έχουμε απεριόριστη ελευθερία στο τι ανάβουμε και πότε χωρίς να σκεφτόμαστε ότι θα μας ρίξει το ρελέ, μπορούμε να εγκαταστήσουμε 2 τέτοια inverter παράλληλα (10kw συνολική ισχύς), κάτι που θα μας επέτρεπε να δουλέψουμε ταυτόχρονα θερμοσίφωνα (4kw), φουρνο(3.5kw), καφετιέρες(1.5kw), βραστήρες (1.8kw), air condition(1.0kw), ΤV(0.2kw), κλπ, χωρίς κανέναν περιορισμό (μεχρι 10kw peak βεβαια).
    Υπάρχουν 4 είδη προτεραιότητας στον τρόπο που λειτουργεί το inverter:
    1. Solar First (σε αυτή τη ρύθμιση, όλη η απαίτηση καλύπτεται από το Φ/Β πάνελ, κατόπιν από τη μπαταρία ή και ταυτόχρονα σε περίπτωση μη επάρκειας από το Φ/Β και τέλος από το δίκτυο αν και η μπαταρία δεν καταφέρει να καλύψει την ανάγκη. Απλά σε αυτή τη ρύθμιση, το δίκτυο ενεργοποιείται τη στιγμη που είτε δεν υπάρχει φ/β ισχύς, είτε απόθεμα μπαταρίας. Άρα πρακτικά, όταν νυχτώνει, σε αυτή τη ρύθμιση ενεργοποιείται το δίκτυο και δεν δίνεται προτεραιότητα στην μπαταρία. Αυτή τη ρύθμιση καλό είναι να την ενεργοποιούν όσοι δεν έχουν μπαταρία.
    2. Utility First (σε αυτή τη ρύθμιση όλη απαίτηση καλύπτεται από το δίκτυο και μόνο εφόσον δεν υπάρχει επάρκεια δικτύου θα ενεργοποιηθούν τα πάνελ και η μπαταρία. Αυτή η ρύθμιση είναι η πλέον άχρηστη αφού το inverter είναι σαν να λειτουργεί σαν ένα απλό UPS,. Αυτή τη ρύθμιση συνήθως τη βάζουμε στις περιπτώσεις που δε μας ενδιαφέρει η αυτοπαραγωγή, απλά θέλουμε να έχουμε ένα εφεδρικό σύστημα που να με προστατεύει από τις διακοπές ρεύματος του δικτύου. Δλδ, σαν να έχουμε ένα τεράστιο UPS.
    3. SBU Priority (solar/battery/Utility): Σε αυτή την περίπτωση όπως και στην 1η, η προτεραιότητα δίνεται στο Φ/B πάνελ, κατόπιν ενεργοποιείται η μπαταρία και το δίκτυο ενεργοποιείται MONO όταν η μπαταρία δεν επαρκεί ή πέσει κάτω από τα όρια αποφόρτισης που έχουμε ορίσει. Αυτή η ρύθμιση είναι ιδανική γι' αυτούς που διαθέτουν μπαταρία.
    4. SUΒ Priority (solar/utility/battery). Εδώ δίνεται προτεραιότητα στα πάνελ, απλά η μπαταρία ενεργοποιείται μόνο εφόσον δεν υπάρχει διαθεσιμότητα Φ/Β και δεν υπάρχει δίκτυο. Εδώ το inverter λειτουργεί επίσης σαν μερικό UPS. Αυτή η ρύθμιση χρησιμοποιείται κυρίως από αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν όσο το περισσότερο αναλοίωτες τις μπαταρίες τους, κάνωντας ελάχιστη χρήση φορτίσεων/αποφορτίσεων (βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα, για ποιο λογο τις αγοράσαμε αν δεν τις χρησιμοποιούμε)...
    Επίσης, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με WIFI και μπορείς να βλέπεις μέσω κινητού (ShinePhone application), την κατάσταση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης αλλά και μέσω υπολογιστή από τον αντίστοιχο server (https://server.growatt.com/login).
    Εναλλακτικα μπορει να συνδεθει μεσω καλωδιου USB σε ενα raspberry pi, και χρησιμοποιωντας ενα νεο λογισμικο που κυκλοφορησε προσφατα (ονοματι solar assistant), να εχεις το πλεον ενημερωμενο και αυτοματοποιημενο περιβαλλον παρακολουθησης ολων των δεικτων του inverter και της μπαταριας real-time. Το συγκεκριμένο λογισμικό τραβάει πληροφορίες όπως θερμοκρασίες των inverters/μπαταρίας, και ένα σωρό ακόμη κρυμμένων παραμέτρων κάτι που σου επιτρέπει να κάνεις αυτοματοποιήσεις κλπ.
    Σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση του inverter, αυτή είναι πολύ απλή:
    Καταρχάς, υπάρχουν 2 θύρες για AC input/AC output.
    Α. Στην AC input συνδέεις το inverter σε μία πρίζα (ή απευθείας στον πίνακα) του σπιτιού για να έχεις την ικανότητα να τροφοδοτείς το σπίτι από το δίκτυο όπως ανέφερα παραπάνω (τη νύχτα πχ όπου δεν έχεις παροχή Φ/Β και έχεις ξεμείνει και από μπαταρία). Όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα της συνδεσμολογίας, τα AC input από κάθε inverter συνδέονται με 4mm2 καλώδιο και καταλήγουν σε ένα ασφαλειοδιακόπτη των 40Α. Η έξοδος του ασφαλειοδιακόπτη καταλήγει στον πίνακα του σπιτιού με ένα 6mm2 καλώδιο.
    Β. Η AC output είναι η παροχή που βγαίνει από το inverter και τροφοδοτεί τις συσκευές του σπιτιού. Εδώ τραβάμε καλώδιο (εξωτερική γραμμή και τη φέρνουμε μέσα στο σπίτι για να συνδέσεις τις συσκευές σου). Το inverter εχει εξοδο 22Α max, άρα με ενα 4mm2 τρίκλωνο καλωδιο εισαι καλυμμενος. Αν στο μέλλον επεκτείνεις το συστημα με σύνδεση 2ου inverter παραλληλα, πας στα 44A, οπότε καλό ειναι να μπει 6αρι καλωδιο από την αρχή. Στο σχεδιάγραμμα, η συνδεσμολογία από κάθε inverter (4mm2 καλώδιο έκαστος) καταλήγει σε ένα ρελέ διαρροής 40Α και κατόπιν συνδέεται σε πίνακα διανομής για την τροφοδοσία των συσκευών σας.
    Γ. Είσοδος για σύνδεση με τα Φ/Β πάνελ (+/-). Στο σχεδιάγραμμα τα πάνελ είναι συνδεδεμένα σε σειρά, όπου ο θετικός πόλος του πρώτου πάνελ με τον αρνητικό πόλο του τελευταίου πάνελ συνδέονται στον κεντρικό διακόπτη (PV switch) για να μπορείτε να απομονώνετε τα πάνελ σε περίπτωση ελέγχου/συντήρησης, κατόπιν συνδέονται σε αντικεραυνικό (SPD) και ασφαλειοδιακόπτη των 15Α (MCB). Προσοχή ο ασφαλειοδιακόπτης να είναι με προδιαγραφές DC και όχι AC (το ηλεκτρικό τόξο που δημιουργείται από DC είναι πολύ ισχυρότερο σε σχέση με το AC και γι' αυτό η κατασκευή των αποζευκτών είναι διαφορετική στα DC).
    Δ. Είσοδος για σύνδεση μπαταρίας (+/-). Το Inverter δέχεται μπαταρίες AGM (βαθείας εκφόρτισης), λιθίου (LiFePO4) με ενσωματωμένο BMS, είτε λιθίου χωρίς BMS. Τα καλώδια που φεύγουν από την μπαταρία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50mm2 ώστε να καλύψουν τη συνολική απαίτηση (σε περίπτωση που έχουμε 2 inverter παράλληλα, διαφορετικά και με 35mm2 καλώδιο είμαστε οκ). Συγκεκριμένα, για ένα inverter 5000w στα 48v, το ρεύμα που θα τραβήξει από την μπαταρία φτάνει τα 105Α DC ρεύμα. Συνεπώς απαιτείται ασφάλεια τουλάχιστον 125-150Α ανά inverter. Επίσης η μπαταρία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 120Ah ώστε η μέγιστη αποφόρτισή της να είναι περίπου 0.8C, διαφορετικά κινδυνεύετε να κάψετε το inverter. Ο κατασκευαστής προτείνει 200Ah μπαταρία για έναν inverter και 400Ah αν συνδεθούν δύο παράλληλα. H ασφάλεια πρέπει να συνδεθεί όσο πιο κοντά γίνεται στη μπαταρία.
    Το κάθε καλώδιο που φεύγει από τη μπαταρία πρέπει να καταλήγει σε ένα bus-bar (ένα που να συγκεντρώνει τα θετικά φορτία και ένα ακόμα για τα αρνητικά φορτία). Από τα bus-bar του θετικού και αρνητικού πόλου, φεύγουν καλώδια είτε προς το inverter είτε προς άλλους ρυθμιστές φόρτισης (βλέπε σχεδιάγραμμα).
    Προσοχη, η εξοδος απο τα bus-bars που θα καταληξει στην μπαταρια χρειαζεται να εχει καλωδιο που να αντεχει στο συνολικο φορτιο ολων των φορτιων που καταληγουν στο bus-bar (βλεπε σχεδιο).
    Η συνδεση της ασφαλειας της μπαταρίας που αναφερω παραπανω γίνεται στην πλευρά του θετικού πόλου, ενώ στην πλευρά του αρνητικού πόλου θα παρεμβάλετε διακόπτη ώστε να απομονώνετε την μπαταρία σε περίπτωση συντήρησης.

    Ενημερωτικά, το inverter διαθέτει ρύθμιση ώστε να φορτίζετε την μπαταρία από το δίκτυο της ΔΕΗ συγκεκριμένες ώρες της ημέρας (πχ χρήση νυχτερινού ρεύματος) σε περίπτωση συννεφιάς.

    Σου φάνηκε χρήσιμη;

Ερωτήσεις

32 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
selnm2018

Καλησπέρα θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με την ενεργοποίηση του wifi δεν συνδέεται με τίποτα. Εχω δημιουργήσει κανονικά λογαριασμό στην GROWATT Αλλά δεν εχω καταφέρει να συνδεθεί με το router. Eυχαριστώ για τον χρόνο σας

Pollux
theokalam

Κώστα καλησπέρα, HELP ! Η στέγη μου 10,5m x 4,8m περίπου, χωράει 9 πάνελ portrait και άλλα 9 σε άλλη μια σειρά και μένει και ένα κενό ανάμεσα στις 2 σειρές για μια σειρά landscape. Ψάχνοντας το περισσότερο εντόπισα οτι το Σεπ 12:00 το μεσημέρι έχω μια τεράστια σκιά απο έναν φοίνικα 10+ μέτρων, συγκεκριμένα τις φυλωσιές του ψηλα που βρίσκεται ως προς το σπίτι στα 3-4 μέτρα περίπου Νότιο-ΝοτιοΑνατολικά και καλύπτει το 40% της"καλής" νότιας στέγης μου. Σε άλλους μήνες βέβαια μειώνεται αυτή η σκίαση στο 10% αλλά όπως και να το κάνεις δεν περνά η φυλωσιά αλλά περνά η σκιά του κορμού του δέντρου. Μπορώ να κάνω κάτι εκτός απο το να τον κόψω ? Mikroinverters, inverter κανονικό με κάποιο διαμοιρασμό ίσως ?

Pollux
orizonclub

ωραίο το σχέδιο και η περιγραφή καλλίτερη και από επαγγελματία θυμίζει Θουκυδίδη λόγου της περιεκτικότητας πολλών σε λίγες γραμμές. Περίπου το ίδιο σύστημα έχω και εγώ, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το τι γίνετε με την γείωση γιατί μόλις την συνδέω πέφτει η ασφάλεια, και ετσι σύνδεσα χωρίς γείωση όπως φαίνεται και στο σχέδιο σου.

Pollux
Jo_Jo1664

παιδια.... εχω ενα growatt 5000....... ξερει καποιος τη ρυθμιση για να κανει float charge....???
εχω το absorption στο 55.4 και το float στο 54 αλλα οταν πιανει το 55.4 κοβει τελειως τη φορτιση...... εχει καποιος καμια ιδεα???

Δες όλες τις ερωτήσεις (32)
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες