Έχουμε την τοστιέρα 13 μήνες. Η χρήση της είναι τυπική. Καθημερινά, θα ψήσουμε 3-4 φέτες ψωμί και 1-2 τοστ. Από τον 6ο μήνα, η επίστρωση άρχισε σταδιακά να αλλοιώνεται και περιμετρικά να αποκολλιέται. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε είναι η ταχύτητα και η ποιότητα του ψησίματος. Όταν θέσουμε σε λειτουργία τη συσκευή οι αντιστάσεις αρχίζουν να θερμαίνονται σχετικά γρήγορα και η τοστιέρα, με βάση τις ενδεικτικές λυχνίες που διαθέτει, δείχνει ότι έφθασε στη μέγιστη θερμοκρασία της, σε περίπου 4 λεπτά. Μετά από το χρόνο αυτό, ο θερμοστάτης της συσκευής "κόβει" την παροχή ρεύματος, με αποτέλεσμα οι πλάκες να μη θερμαίνονται, απλά να έχουν τη θερμοκρασία που απέκτησαν η οποία όμως μειώνεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Με μετρήσεις με θερμόμετρο επαφής η θερμοκρασία των αποσπόμενων πλακών έδειξε να πέφτει με ρυθμό 11οC/λεπτό (που είναι εξαιρετικά μεγάλος ρυθμός απώλειας θερμοκρασίας). Και το κυριότερο, ο θερμοστάτης ενεργοποιείται ξανά όταν η θερμοκρασία έχει πέσει στις αποσπώμενες πλάκες περίπου κατά 25-27 βαθμούς Κελσίου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι οι εξής δύο περιπτώσεις: 1) Αν αυτό που έχουμε βάλει να ψήσουμε έχει γίνει στα 4 πρώτα λεπτά λειτουργίας τότε καλώς. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το πάχος του ψωμιού, το είδος, τη θερμοκρασία που έχει κλπ. Π.χ έτοιμες φέτες "για τοστ" συγκεκριμένης εταιρείας ψήθηκαν στα 4 λεπτά με λεπτή φέτα κασέρι για τοστ (λιπαρά περισσότερα από 34%). Οι ίδιες φέτες ψωμί, με κασέρι (λιπαρά 11-16%), δεν μπόρεσε να ψηθεί το τοστ σωστά. 2) Αν μέσα στα 4 πρώτα λεπτά το τοστ ή/και οι φέτες ψωμί δεν έχουν ψηθεί τότε το ψήσιμο πρακτικά θα ολοκληρωθεί σε περίπου 13-16 λεπτά για ένα τυπικό λευκό ψωμί με πάχος φέτας 1,5 εκατοστό (σε θερμοκρασία δωματίου) και σε περίπου 19-23 λεπτά για ένα ψωμί ολικής άλεσης με πάχος φέτας 1,5 εκατοστό. Θεωρώ, ότι υπάρχει κατασκευαστική δυσλειτουργία (τουλάχιστον στη συσκευή που έχω εγώ) όσον αφορά τον θερμοστάτη (κόβει νωρίς την παροχή ρεύματος και ενεργοποιείται αργοπορημένα). Με βάση τα παραπάνω θεωρώ ότι είναι πολύ κουραστικό να πρέπει να λαμβάνω υπόψη κάθε φορά το πάχος της φέτας ψωμιού, το είδος του ψωμιού, τη θερμοκρασία του (κάποιες φορές το ψωμί είναι μέσα στο ψυγείο) για να έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε λογικό χρονικό διάστημα. Για το λόγο αυτό δεν συνιστώ το συγκεκριμένο μοντέλο της Pyrex για καθημερινή απλή χρήση που περιλαμβάνει και ψήσιμο διαφορετικών ειδών ψωμιού. Εννοείται ότι για οποιοδήποτε άλλο υλικό για ψήσιμο εκτός αυτών που αναφέρθηκαν είναι τελείως αναποτελεσματική η χρήση της.