Καλλίπολις ψυχή, Ανάγνωσι της Πολιτείας του Πλάτωνος
Βιβλία Φιλοσοφίας

Καλλίπολις ψυχή, Ανάγνωσι της Πολιτείας του ΠλάτωνοςΚωδικός: 4148501

Η "Πολιτεία" είναι από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ανθρώπινου πνεύματος . Ανήκει στην κατηγορία των έργων τα οποία πολλοί θα επέλεγαν σε περίπτωση που θα έπρεπε να σωθεί μόνο ένα εάν καταστρέφονταν...

Δες όλη την περιγραφή

Η "Πολιτεία" είναι από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ανθρώπινου πνεύματος . Ανήκει στην κατηγορία των έργων τα οποία πολλοί θα επέλεγαν σε περίπτωση που θα έπρεπε να σωθεί μόνο ένα εάν καταστρέφονταν όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί.

Αποτελεί το ιδρυτικό κείμενο της πολιτικής επιστήμης και από την άποψη αυτή αιμοδοτεί ανά τους αιώνες τον πολιτικό...

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Στέλιος Ράμφος
  • Εκδότης: Αρμός
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2013
  • Αριθμός σελίδων: 336
  • Κωδικός ISBN-13: 9789605277895
  • Διαστάσεις: 25×17
19,71
ΠαράδοσηΠέμ, 03 Οκτ - Δευ, 07 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 18,02 €

Περιγραφή

Η "Πολιτεία" είναι από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του ανθρώπινου πνεύματος . Ανήκει στην κατηγορία των έργων τα οποία πολλοί θα επέλεγαν σε περίπτωση που θα έπρεπε να σωθεί μόνο ένα εάν καταστρέφονταν όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί.

Αποτελεί το ιδρυτικό κείμενο της πολιτικής επιστήμης και από την άποψη αυτή αιμοδοτεί ανά τους αιώνες τον πολιτικό προβληματισμό όσων εμβαθύνουν στις σελίδες του. Αγωνία του Πλάτωνος είναι πώς οι άνθρωποι να συνυπάρχουν ειρηνικά στους κόλπους ενός κράτους και το επιχειρεί θέτοντας όρο της πολιτικής ενότητος της αλήθεια και την δικαιοσύνη, κάτι που διεκδικούμε διακαώς σήμερα στην Ελλάδα.

Η ερμηνευτική ανάγνωση του μεγάλου πλατωνικού έργου που επιχειρεί εδώ ο Στέλιος Ράμφος δεν έχει σχέση με σχολαστικό υπομνηματισμό ούτε μια παρελθοντολογία χωρίς όμως να παραβλέπει , κατά δύναμιν, κεκτημένα της φιλολογίας και της ιστορικής έρευνας. Ανταποκρίνεται κατά κύριο λόγο σε απαιτήσεις των καιρών και στις πιεστικές ανάγκες σταθερών προϋποθέσεων του ευ ζην μιας σύγχρονης πολιτείας. Θα ήθελε να λειτουργήσει μέσα στις οδυνηρές δυσκολίες της κοινωνίας μας σαν σκεπτικό οδικού χάρτη προοπτικής.

Χαρακτηριστικά

Υπότιτλος
Ανάγνωσι της Πολιτείας του Πλάτωνος
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
336
Έτος έκδοσης
2013
Διαστάσεις
25x17 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη