Προμηθευτήκαμε την νέα φριτέζα αέρος της Rohnson με μεγάλη περιέργεια για την νέα λειτουργία SOFT COOKING που υπόσχεται να κάνει πιο ζουμερά φαγητά όπως το ψάρι και το κρέας .
Με μια πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς τις ομοιότητες που έχει με το ομολογουμένως πολύ επιτυχημένο air fryer μοντέλο της εταιρίας Rohnson Smartchef XL R-2834 και απ ‘ότι φαίνεται η R-2858 είναι κατά κάποιο τρόπο ο συνεχιστής μιας και ονομάζετε Smartchef XL 2.
Έχουν λοιπόν τα ίδια κοινά πολύ επιτυχημένα χαρακτηριστικά όπως τον τεράστιο κάδο των 8 λίτρων στον οποίο μπορείς να μαγειρέψεις άνετα για 3-4 άτομα με το πολύ βολικό Easy View διπλό τζαμί και φωτισμό για να μπορείς να παρακολουθείς το φαγητό σε όλα τα στάδια του ψησίματος.
Επίσης η συσκευή συνδέεται με Wi-Fi στο smartphone σου και μπορείς από το Rohnson app να παρακολουθείς τον κύκλο ψησίματος , να δέχεσαι ειδοποιήσεις όταν για παράδειγμα πρέπει να ανακινήσεις τον κάδο ή να ανακατεψεις το φαγητό και να βρίσκεις έτοιμες συνταγές στο ψηφιακό βιβλίο της εφαρμογής .
Επιπλέον στη εμφάνιση της R-2858 διακρίνουμε ακριβώς από επάνω την μικρή δεξαμενή νερού της νέας λειτουργίας SOFT COOKING.
Λειτουργία SOFT COOKING : Αφαιρούμε πολύ εύκολα και γεμίζουμε την δεξαμενή νερού των 200ml με νερό και αν το φαγητό μας απαιτεί την ενεργοποίηση της λειτουργίας πατάμε το κουμπί Soft cooking από την οθόνη αφής της συσκευής . Το εικονίδιο soft cooking αναβοσβήνει όταν είναι σε λειτουργία και έτσι η συσκευή αν τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέξαμε ψεκάζει νερό στο φαγητό μας ώστε να διατηρήσει την υγρασία και να μην επιτρέψει να στεγνώσει.
Δοκιμάσαμε να ψήσουμε ψάρι , φιλέτα κοτοπουλου , μπριζόλες , κότσι χοιρινό και ρολό κοτοπουλο και ομολογουμένως τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά .
Παρακάτω σας δίνουμε την θερμοκρασία και τον χρόνο που χρειάστηκαν για κάθε συνταγή ξεχωριστά :
Ψάρι : Ψήσαμε τσιπούρες στους 195°C - 18 λεπτά .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : 10/10
Το Ψάρι ήταν καλοψημένο εξωτερικά και εσωτερικά ήταν ζουμερό και πολύ γευστικό .
Το Soft cooking βοήθησε στην περίπτωση του ψαριού να διατηρήσει την ντελικάτη γεύση του και να μην στεγνώσει .
Φιλέτα κοτόπουλου : Επιλέξαμε φιλέτα απο μπούτι και τα ψήσαμε στους 200°C - 23 λεπτά .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : 10/10
Απίστευτα ζουμερό στο εσωτερικό με μια πολύ λαχταριστή ξεροψημένη πέτσα εξωτερικά . Δείτε εδώ την συνταγή : https://youtu.be/UvDf67lcAmY?si=9M_FGd8fAvjCKT7S
Κότσι χοιρινό : Ψήσαμε κότσι 600γρ. στους 180°C για 55 λεπτά σε προθερμασμένο κάδο αφού κάναμε ορισμένες τρύπες για να βοηθήσουμε να ψηθεί στο εσωτερικό .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : 9/10
Ξεροψημένη λαχταριστή πέτσα και ζουμερό και καλοψημένο στο εσωτερικό κότσι που το συνοδέψαμε με πατάτες baby για να έχουμε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο πιάτο . Δείτε εδώ τη συνταγή : https://youtu.be/3N1cT7HXkYA?si=EwTIuDR8PrxnCHQZ
Ρολό κοτόπουλο :
Ψήσαμε ρόλο κοτόπουλου 1 κιλού σε προθερμασμένο κάδο στους 185°C για 45 λεπτά .
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : 10/10
Το ρολό μας ψήθηκε πολύ σωστά χωρίς να στεγνώσει και ήταν πραγματική λιχουδιά .
Δείτε εδώ την συνταγή : https://youtu.be/ojsZmLTt7v8
Η νέα λειτουργία φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά σε όλες τις περιπτώσεις και πραγματικά χάρισε την απαιτούμενη υγρασία ώστε να κάνει τα φαγητά μας πιο ζουμερά και λαχταριστά .
Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις που χρησιμοποιήσαμε soft cooking διαπιστώσαμε πως το καθάρισμα του κάδου ήταν πολύ πιο εύκολο . Πιστεύουμε πως η υγρασία δεν άφησε τα υπολείμματα φαγητού στον κάδο να στεγνώσουν και να καούν με αποτέλεσμα να γίνεται το καθάρισμά τους πολύ πιο εύκολο .
Είμαστε περίεργοι για το τι άλλο μπορεί να μας προσφέρει η νέα αυτή λειτουργία γι αυτό έχουμε προγραμματίσει να δοκιμάσουμε να ψήσουμε ρύζι ,μπιφτέκια και ζύμη για να δούμε αν και σε αυτές τις περιπτώσεις το soft cooking έχει να μας δώσει το κάτι παραπάνω .
Ακολουθήστε μας στο Skroutz feed https://www.skroutz.gr/u/Cook%20is%20in%20the%20Air?utm_campaign=skroutz_share&utm_source=ios και στα υπόλοιπα Social media για να μην χάσετε καμία συνταγή μας .
Καλά μαγειρέματα !
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!