Υπερσοκολατένιο ρόφημα χωρίς ζάχαρη
Λατρεύω τη σοκολάτα, δεν θέλω όμως να τρώω κάθε μέρα ζάχαρη…
Επιπλέον, υπάρχουν μέρες που νιώθω κούραση κι έχω ανάγκη από ένα ζεστό ρόφημα για να μου δώσει την απαραίτητη ενέργεια…
Μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα σε ένα υπερσοκολατένιο ρόφημα, σούπερ θρεπτικό, δυναμωτικό, υγιεινό, γεμάτο πρωτεΐνη και καλές θερμίδες.
Χωρίς ζάχαρη ή ζωικά προΐόντα, με πλούσια γεύση σοκολάτας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Είναι κατάλληλο για vegetarians ή vegans (αρκεί να αντικαταστήσεις το μέλι με σιρόπι αγαύης).
Ιδανικό σε περιόδους νηστείας, δίαιτας, αλλά και μετά την προπόνηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να απογειώσεις τη γεύση αλλά και τη δυναμική του, προσθέτοντας ένα scoup φυτικής πρωτεΐνης με γεύση σοκολάτα.
Τα συστατικά μου
- 1 ώριμη μπανάνα
- 250 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (και λίγο ακόμα για το μούλιασμα της βρώμης)
- δύο κ.σ. αλεύρι βρώμης
- 1 κ.γλ. σπόρους τσία
- 1 κ.γλ. raw κακάο (ωμό ακατέργαστο κακάο) ή απλό κακάο
- 1 κ.γλ. φυστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
Πώς φτιάχνεις το υπερσοκολατένιο ρόφημα
- Αρχικά, ετοιμάζεις το αλεύρι βρώμης. Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι βάζεις τις νιφάδες βρώμης και τις αλέθεις μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στη συνέχεια, βάζεις δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης κι ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους τσία, σε ένα βάζο με καπάκι. Ρίχνεις λίγο γάλα αμυγδάλου και το αφήνεις όλο το βράδυ στο ψυγείο να μουλιάσει. Έτσι η βρώμη θα γίνει πιο εύπεπτη και θα αποβάλλει μεγάλο μέρος του φυτικού οξέως που περιέχει, όπως ακριβώς και στα όσπρια.
- Το επόμενο πρωί, ζεσταίνεις το γάλα αμυγδάλου, μαζί με τη μουλιασμένη βρώμη.
- Ρίχνεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σερβίρεις σε ψηλό ποτήρι κι απολαμβάνεις... Αν κι εγώ ανυπομονώ τόσο πολύ, που το πίνω από την κανάτα με καλαμάκι!
Πόση σοκολάτα αντέχεις κάθε μέρα; Αν είσαι chocoholic όπως εγώ, η σωστή απάντηση είναι “ατελείωτη"!
Αυτό το υπερσοκολατένιο ρόφημα είναι ιδανικό για εσένα...
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!