Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Σωστό πλύσιμο κι αποθήκευση
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μαρούλι, η ρόκα, το σπανάκι, το κάλε και το μπρόκολο, είναι απαραίτητα συστατικά ενός υγιεινού και θρεπτικού γεύματος.
Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, ενώ έχουν λίγες θερμίδες.
Για να απολαύσουμε όμως τα οφέλη τους, πρέπει να τα πλύνουμε και να τα αποθηκεύσουμε σωστά.
Σωστό πλύσιμο
Αφού αφαιρέσεις όλα τα μέρη που είναι χαλασμένα, μουλιάζεις τα υπόλοιπα σε μία λεκανίτσα με νερό και μαγειρικό ξίδι, με αναλογία τρία προς ένα. Μετά από δέκα λεπτά τα βγάζεις και τα αφήνεις για λίγο να στραγγίσουν.
Ακριβώς όπως πλένουμε σωστά και τα αρωματικά βότανα.
Σωστή αποθήκευση
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι ευαίσθητα και χαλάνε εύκολα. Γι' αυτό είναι πολύ βασικό, αφού τα πλύνεις, να τα αποθηκεύσεις σωστά.
Το πρώτο βήμα είναι να τα στεγνώσεις, για να φύγει η περιττή υγρασία.
Ο καλύτερος τρόπος, είναι να χρησιμοποιήσεις ένα σουρωτήρι-στεγνωτήριο λαχανικών.
Αμέσως μετά, τα μοιράζεις σε σακούλες τροφίμων με ειδικό κλείσιμο ή σε τάπερ με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Αν πάλι δεν προλαβαίνεις να πλύνεις τα λαχανικά σου, για να τα διατηρήσεις φρέσκα, μπορείς απλά να τα βάλεις σε σακουλάκια τροφίμων, αλλά να αφαιρέσεις τον αέρα.
Αν πλύνεις και αποθηκεύσεις σωστά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, θα έχεις έτοιμα στο ψυγείο σου βασικά συστατικά για σαλάτες, smoothies, σούπες, σαντουιτσάκια και τα ταπεράκια της δουλειάς!
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!