Ψάχνεις ακουστικά; Ώρα να μάθεις όσα χρειάζεται να προσέξεις, πριν αγοράσεις!

Ψάχνεις ακουστικά; Ώρα να μάθεις όσα χρειάζεται να προσέξεις, πριν αγοράσεις!

Έλα να ανακαλύψουμε μαζί ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την αγορά headphones και ποια είναι τα πιο σημαντικά, με βάση τη χρήση που θες να κάνεις.

Κύρια χαρακτηριστικά

Ποιότητα ήχου

Στη σελίδα με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος θα βρεις την απόκριση συχνότητας και την ευαισθησία, με τις οποίες μπορείς να καταλάβεις την ένταση και την έκταση, που υποδεικνύουν την ποιότητα ήχου. 

Απόκριση συχνότητας 

Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει το εύρος των ήχων που μπορούν να αναπαράξουν τα ακουστικά. Το πιο συνηθισμένο εύρος είναι αυτό της ανθρώπινης ακοής, δηλαδή 20 - 20000 Hz.

Ευαισθησία

Η ευαισθησία των ακουστικών μετριέται σε db
Όσο πιο μεγάλη η ευαισθησία των ακουστικών τόσο πιο δυνατά θα ακούγονται σε μία συγκεκριμένη ένταση της πηγής. Σε γενικές γραμμές, ακουστικά με τιμή 90db ή μεγαλύτερη θεωρούνται μια καλή επιλογή.

Σχεδίαση και άνεση (On Εar vs Over Εar)

Με βάση τον σχεδιασμό, τα ακουστικά χωρίζονται σε 2 είδη:

Over Ear: εφαρμόζουν γύρω από το αυτί και απομονώνουν καλύτερα τους εξωτερικούς θορύβους.

On Ear: εφαρμόζουν πάνω στο αυτί, προσφέροντας καλύτερη επαφή με το περιβάλλον. 

Συνδεσιμότητα

Τα ενσύρματα ακουστικά προσφέρουν αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας ήχο, αλλά μπορεί να είναι λιγότερο βολικά. 

Τα ασύρματα, από την άλλη, παρέχουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αλλά θα πρέπει πάντα να θυμάσαι να τα φόρτιζεις. Μπορείς να βρεις ασύρματα με σύνδεση μέσω bluetooth ή με τεχνολογία RF, μέσω ενός πομπού δηλαδή, που συνδέεται στη συσκευή (πχ για τηλεόραση, ηχοσύστημα) και μεταδίδει σήμα.

Επίσης, αν τα προορίζεις για προβολή ταινιών, τα ενσύρματα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, καλύτερη επιλογή, μιας και έτσι θα ξέρεις πως δεν θα υπάρχει καθυστέρηση ήχου. 

Απομόνωση και ακύρωση εξωτερικών θορύβων

Ενεργή απομόνωση: Αν βρίσκεσαι συχνά σε περιβάλλοντα με έντονους εξωτερικούς θορύβους, προτίμησε headphones με Active Noise Cancellation (ANC). Πώς λειτουργούν; Χρησιμοποιούν ενσωματωμένα μικρόφωνα, που καταγράφουν τους εξωτερικούς θορύβους και, παράγοντας αντίστοιχους ήχους, τους ‘’ακυρώνουν’’. 

Παθητική απομόνωση: Η παθητική απομόνωση θορύβου επιτυγχάνεται χάρη στο σχήμα και το υλικό του ακουστικού, τα οποία σε έναν βαθμό μπλοκάρουν τους ανεπιθύμητους εξωτερικούς θορύβους.

Ψάχνεις ακουστικά; Ώρα να μάθεις όσα χρειάζεται να προσέξεις, πριν αγοράσεις!

Για τι χρήση το προορίζεις; 

Δες τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις περισσότερο, με βάση τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά κάποιες βασικές κατηγορίες χρήσης.

Για τους λάτρεις της μουσικής;

Αν θες να απολαμβάνεις μουσική στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, προτίμησε ακουστικά με μεγάλο εύρος απόκρισης συχνότητας ( 20Hz έως 20kHz), ενσύρματα, over ear και με απομόνωση εξωτερικών θορύβων: ενεργητική ή παθητική.

Για τις ώρες της γυμναστικής;

Αν θες υψηλής ποιότητας μουσική κατά την άσκηση, επίλεξε ασύρματα ακουστικά, για να μην μπλέκεσαι με καλώδια, με αντοχή στον ιδρώτα και on ear σχεδιασμό, ώστε να μη γεμίζουν ιδρώτα. 

Για τα ταξίδια σου;

Αν ταξιδεύεις συχνά, προτίμησε over ear headphones, με ενεργή ακύρωση θορύβου, για να μπορείς να βρίσκεις την ησυχία σου, ακόμα και σε μέρη με πολύ θόρυβο!

Για προβολή ταινιών;

Αν θες συναρπαστικό ήχο σε κάθε ταινία που βλέπεις, προτίμησε ενσύρματα headphones, για να μην έχεις καθυστέρηση στον ήχο, over ear σχεδιασμό και μεγάλη απόκριση συχνότητας, ώστε να ακους όπως πρέπει όλα τα εφέ.

Για studio; 

Για τις ανάγκες του studio, προτίμησε ενσύρματα headphones, για να αποφύγεις την καθυστέρηση ήχου, με υψηλή ποιότητα ήχου, over ear σχεδιασμό και active noise cancellation.

Σχετικά Άρθρα

Τα καλύτερα ακουστικά ψείρες για το 2024
Τα καλύτερα Headphones & Gaming Headsets (2024)
Lovesongs Playlist: Τα top ερωτικά τραγούδια
Τα top 3 Noise cancelling ακουστικά για το τραπέζι
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες