Πως να επιλέξεις το σωστό μέγεθος κράνους μηχανής.

Πως να επιλέξεις το σωστό μέγεθος κράνους μηχανής.

Η επιλογή ενός κράνους που να εφαρμόζει σωστά στο κεφάλι σου, είναι πολύ πιο εύκολη από ότι φαντάζεσαι, και για αυτό το λόγο γράψαμε για σένα αυτό τον οδηγό όπου μέσα σε λίγα λεπτά, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το σωστό μέγεθος που χρειάζεσαι.

Πριν ξεκινήσουμε να αναφέρουμε τα βήματα που θα πρέπει να κάνεις πριν αποφασίσεις ποιο νούμερο σου ταιριάζει, αξίζει να αναφέρουμε πως το σωστό μέγεθος κράνους είναι ουσιώδης για την προστασία σου αλλά και για την άνεση κατά την οδήγηση. Για αυτό λοιπόν ακολούθησε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα για να εξασφαλίσεις ότι το κράνος που θα επιλέξεις ταιριάζει απόλυτα στο κεφάλι σου.

Βήμα 1 | Μέτρηση κεφαλιού

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί πως να μετρήσεις σωστά την περίμετρο του κεφαλιού σου, και για αυτό τον λόγο είμαστε εμείς εδώ! Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, βρες μια μεζούρα όπως θα δεις και στο παρακάτω βίντεο και τύλιξε την γύρω από το κεφάλι σου (πάνω από τα αυτιά), στο σημείο ακριβώς όπου είναι πιο φαρδύ, δηλαδή περίπου 2.5 εκατοστά πάνω από τα φρύδια, περίπου στην μέση του μετώπου σου.

Στην συνέχεια εκεί ακριβώς όπου θα ενωθεί η μεζούρα το νούμερο που θα δεις είναι το νούμερο που θα χρειαστείς έτσι ώστε να επιλέξεις το κατάλληλο κράνος.

#Tipsbyskroutzteam: Αν συνηθίζεται να φοράτε κράνος με καλύμματα κεφαλής ή μπαλακλάβα καλό θα ήταν κάνετε μια μέτρηση και με αυτά.

Βήμα 2 | Επιλογή κράνους 

Αφού πλέον γνωρίζεις το μέγεθος σου και είσαι έτοιμος να βρεις το κράνος που σου αρέσει, τότε ανάλογα την εταιρεία που θα επιλέξεις θα πρέπει να συμβουλευτείς και τον πίνακα μεγεθών της. Όπως για παράδειγμα φαίνεται στο παρακάτω βίντεο όπου έχω επιλέξει ενδεικτικά ένα κράνος της Shoei και ακριβώς κάτω από τα μεγέθη επιλέγω το “Βρες το μέγεθος σου”. Συνεπώς έστω ότι έχω καταλήξει πως η περίμετρος του κεφαλιού μου είναι 57 εκατοστά, η αντιστοίχιση του όπως αναφέρει η Shoei είναι το Medium.

Αυτό ήταν όλο! Λίγα και εύκολα βήματα! Ας δούμε όμως και μερικές πληροφορίες για τα κράνη μηχανής που θα πρέπει να γνωρίζεις.

Ανάλογα την εταιρεία που θα επιλέξεις ή ακόμη και τα διαφορετικά μοντέλα μίας εταιρείας δεν έχουν πάντα την ίδια εφαρμογή. Π.χ τα κράνη την εταιρείας AGV διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο όπως για παράδειγμα τα AGV K5 S διαθέτουν διαφορετική αντιστοίχηση μεγεθών από τα AGV K6 S.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις πως η εσωτερική επένδυση στα κράνη χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να πάρει το ακριβές σχήμα του κεφαλιού σου.

Αν λοιπόν σε βοήθησα πως να επιλέξεις το σωστό μέγεθος κράνους, τότε και αυτός ο οδηγός αγοράς το "Πως να επιλέξεις το κατάλληλο κράνος μηχανής" είναι αυτό που χρειάζεσαι. Θα σε βοηθήσει έτσι ώστε να καταλήξεις στο σωστό κράνος μηχανής σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σου.

# Be safe and enjoy the ride


Σχετικά Άρθρα

Ποια είναι τα καλύτερα κράνη μηχανής για το 2024;
Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο κράνος μηχανής
Εσύ τι τακάκια θα βάλεις στην μηχανή σου;
Τα καλύτερα ηλεκτρικά πατίνια για το 2024
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες