Έχω τη μηχανή κανά δίμηνο τώρα. Γενικά κάνει καλό καφέ, αλλά πρέπει να μάθεις τις ιδιαιτερότητες της. Καταρχήν, το καλαθάκι είναι pressurized οπότε το πάτημα του καφέ δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Ίσα ίσα, παρατήρησα ότι όταν πάταγα τον καφέ "δυνατά", μπούκωνε η εκχύλιση και έβγαζε σταγόνες, όχι κανονική ροή. Άρα, όχι tamping. Δεύτερον, το κόψιμο του καφέ. Δοκίμασα από coffee island το master blend στα 2.5 και στα 2.2. Στο 2.2 πάλι μπούκωσε και έσταζε, άρα ξαναπήγα στα 2.5. Και εκεί, για να βγει καλός ο καφές, δεν θέλει γερό πάτημα, ίσα ίσα για να γίνει επίπεδη η επιφάνεια του καφέ μέσα στο καλαθάκι. Τρίτον, η ποσότητα του καφέ έχει μεγάλη σημασία. Εγώ πίνω πάντα διπλό, οπότε χρησιμοποιώ μόνο το μεγάλο μπασκετάκι. Αν το γεμίσω πλήρως με δυο δόσεις, σύμφωνα με τη μεζούρα του, ο καφές είναι περισσότερος απ' όσο πρέπει και δημιουργεί μια τρύπα κατά την εκχύλιση, οπότε και δεν βγαίνει καλός. Το καλαθάκι έχει ένα σημαδάκι μέσα που λέει max. Καλό είναι να γεμίζει μέχρι εκεί ο καφές, για να υπάρχει ένα κενό ώστε να γεμίζει σωστό με το νερό το μπασκετάκι και να μην κάνει τρύπες. Αν βλέπετε κυκλικά σημάδια στο κατακάθι του καφέ μετά την εκχύλιση, τότε έχετε βάλει πολύ.
Για το γάλα, πάρτε μια σωστή γαλατιέρα και πάντα με το ακροφύσιο, ώστε να βγει decent το αφρόγαλο. Δεν έχω καταφέρει να το κάνω "βελούδο" ακόμα, αλλά γενικά πίνεται, αν και έχει φυσαλίδες μέσα.
Η μηχανή είναι value for money κατά την άποψη μου. Μην περιμένετε να κάνει καφέ όπως οι επαγγελματικές, αλλά είναι αρκετά καλός, άμα μάθεις να τον φτιάχνεις σωστά
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!