Αγαπητού Διακόνου, Έκθεσις κεφαλαίων παραινετικών, Νουθεσίες στον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α΄
Βιβλία Κλασικής Γραμματείας

Αγαπητού Διακόνου, Έκθεσις κεφαλαίων παραινετικών, Νουθεσίες στον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α΄ Κωδικός: 13700925

Η Έκθεσις Κεφαλαίων Παραινετικών είναι το µοναδικό κείµενο που µας κληροδότησε η γραφίδα του Αγαπητού Διακόνου. Το έργο αυτό, αποδέκτης του οποίου ήταν ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός Α (527-565), γνώρισε...

Δες όλη την περιγραφή

Η Έκθεσις Κεφαλαίων Παραινετικών είναι το µοναδικό κείµενο που µας κληροδότησε η γραφίδα του Αγαπητού Διακόνου. Το έργο αυτό, αποδέκτης του οποίου ήταν ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός Α (527-565), γνώρισε πολύ µεγάλη διάδοση ήδη κατά τους βυζαντινούς χρόνους, αξιοποιήθηκε από την εποχή της Αναγέννησης ως εγχειρίδιο για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Δύση...

Δες όλη την περιγραφή
  • Εκδότης: Γρηγόρη
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2017
  • Αριθμός σελίδων: 290
  • Κωδικός ISBN-13: 9789606120633
  • Διαστάσεις: 21×14
15,00
ΠαράδοσηΤρί, 13 Αυγ - Παρ, 16 Αυγ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

Απόθεμα 1 τεμάχιο

από 15,00 €

Περιγραφή

Η Έκθεσις Κεφαλαίων Παραινετικών είναι το µοναδικό κείµενο που µας κληροδότησε η γραφίδα του Αγαπητού Διακόνου. Το έργο αυτό, αποδέκτης του οποίου ήταν ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός Α΄ (527-565), γνώρισε πολύ µεγάλη διάδοση ήδη κατά τους βυζαντινούς χρόνους, αξιοποιήθηκε από την εποχή της Αναγέννησης ως εγχειρίδιο για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Δύση και στις παραδουνάβιες ηγεµονίες, µεταφράστηκε σε πλήθος γλωσσών (βουλγαρική, λατινική, εκκλησιαστική σλαβονική, αγγλική, γαλλική, γερµανική κ.ά.) και επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλο βυζαντινό κείµενο τον πολιτικό στοχασµό των λαών, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή µε τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Το ευσύνοπτο αυτό πόνηµα αποκαλύπτει µε ενάργεια τις θεµελιώδεις αρχές της πολιτικής σκέψης των Βυζαντινών κατά τον 6ο αιώνα αναφορικά µε τις αρετές του ιδανικού ηγεµόνος και µε τον ιδεατό τρόπο άσκησης της βασιλικής εξουσίας.

Ο παρών τόµος περιλαµβάνει το πρωτότυπο κείµενο της Εκθέσεως Κεφαλαίων Παραινετικών και την πρώτη απόδοση του έργου στη νεοελληνική γλώσσα. Με την εισαγωγή και τα εκτενή ερµηνευτικά σχόλια που συνοδεύουν το κείµενο, το πόνηµα του Αγαπητού Διακόνου εντάσσεται πλήρως στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της εποχής του, το ζήτηµα της χρονολόγησης του έργου εξετάζεται υπό νέο πρίσµα και η διαχρονική αξία του κειµένου καθίσταται προφανής.

Χαρακτηριστικά

Είδος
Βυζαντινή Γραμματεία
Υπότιτλος
Νουθεσίες στον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α΄
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
290
Έτος έκδοσης
2017
Διαστάσεις
21x14 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες