Προλήψεις του ελληνικού λαού και ερμηνεία τους
Επιστημονικά Βιβλία

Προλήψεις του ελληνικού λαού και ερμηνεία τους Κωδικός: 138845

Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της πνευματικής ζωής του ελληνικού λαού, έτσι και στις προλήψεις του αποδεικνύεται ότι παράλληλα με την αρχαία παράδοση υπάρχει και νεότερη δημιουργία αντάξια της αρχαίας,...

Δες όλη την περιγραφή

Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της πνευματικής ζωής του ελληνικού λαού, έτσι και στις προλήψεις του αποδεικνύεται ότι παράλληλα με την αρχαία παράδοση υπάρχει και νεότερη δημιουργία αντάξια της αρχαίας, που γεννιέται από τις ίδιες ακριβώς ανάγκες. Οι προλήψεις αυτές είναι χαρακτηριστικές της νοοτροπίας του λαού και αποτυπώνουν τις ηθικές και πνευματικές δυνάμεις...

Δες όλη την περιγραφή
5,00
ΠαράδοσηΤετ, 24 Ιουλ - Παρ, 26 Ιουλ
+5,00 €μεταφορικά

Πωλείται από

από 5,00 €

Περιγραφή

Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της πνευματικής ζωής του ελληνικού λαού, έτσι και στις προλήψεις του αποδεικνύεται ότι παράλληλα με την αρχαία παράδοση υπάρχει και νεότερη δημιουργία αντάξια της αρχαίας, που γεννιέται από τις ίδιες ακριβώς ανάγκες. Οι προλήψεις αυτές είναι χαρακτηριστικές της νοοτροπίας του λαού και αποτυπώνουν τις ηθικές και πνευματικές δυνάμεις του.
Με το βιβλίο αυτό δεν επιδιώκεται η ταύτιση ή ο παραλληλισμός των σημερινών προλήψεων με όμοιες ή ανάλογες αρχαίες, ούτε η διάκριση των κοινών απ' όσες προλήψεις απαντούν μεμονωμένα σε κάποιους τόπους. Επίσης δεν επιδιώκεται ο καθορισμός των τόπων όπου καθεμιά από τις μη κοινές προλήψεις απαντά. Απλώς αναφέρονται οι κυριότερες σημερινές προλήψεις που επικράτησαν σε διάφορους τόπους της Ελλάδας συνοδευόμενες από μια απόπειρα σύντομης ερμηνείας του σχηματισμού τους, όπου αυτό είναι δυνατό.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

Είδος
Λαογραφία
Γλώσσα
Ελληνικά
Μορφή
Σκληρό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
204
Έτος έκδοσης
2006
Διαστάσεις
18x12 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

1 χρήστης έχει το προϊόν και μπορεί να σε βοηθήσει

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες