1941: Όταν ο πόλεμος εξαπλώθηκε στον κόσμο
Βιβλία Ιστορίας

1941: Όταν ο πόλεμος εξαπλώθηκε στον κόσμο Κωδικός: 14032160

Ο βραβευµένος Γιόακιµ Κέπνερ ξεδιπλώνει το χρονικό της πραγµατικής αφετηρίας του Β’ Παγκόσµιου Πολέµου. Μέσα από αρχειακές πηγές και προσωπικές µαρτυρίες από τις εµπλεκόµενες χώρες -ανάµεσά τους και...

Δες όλη την περιγραφή

Ο βραβευµένος Γιόακιµ Κέπνερ ξεδιπλώνει το χρονικό της πραγµατικής αφετηρίας του Β’ Παγκόσµιου Πολέµου. Μέσα από αρχειακές πηγές και προσωπικές µαρτυρίες από τις εµπλεκόµενες χώρες -ανάµεσά τους και αυτή της Άλκης Ζέη για την Ελλάδα- αναλύει τις σηµαντικές και αµετάκλητες αποφάσεις και επιλογές του 1941, µιας χρονιάς-σηµείο καµπής για τη µοίρα εκατοµµυρίων...

Δες όλη την περιγραφή
  • Συγγραφέας: Joachim Kappner
  • Εκδότης: Μεταίχμιο
  • Μορφή: Μαλακό Εξώφυλλο
  • Έτος έκδοσης: 2018
  • Αριθμός σελίδων: 376
  • Κωδικός ISBN-13: 9786180311006
  • Διαστάσεις: 21×14
7,08
ΠαράδοσηΤετ, 14 Αυγ - Τετ, 21 Αυγ
+5,00 €μεταφορικά

από 7,08 €

Περιγραφή

Ο βραβευµένος Γιόακιµ Κέπνερ ξεδιπλώνει το χρονικό της πραγµατικής αφετηρίας του Β’ Παγκόσµιου Πολέµου. Μέσα από αρχειακές πηγές και προσωπικές µαρτυρίες από τις εµπλεκόµενες χώρες -ανάµεσά τους και αυτή της Άλκης Ζέη για την Ελλάδα- αναλύει τις σηµαντικές και αµετάκλητες αποφάσεις και επιλογές του 1941, µιας χρονιάς-σηµείο καµπής για τη µοίρα εκατοµµυρίων ανθρώπων.
Ο Κέπνερ µιλά για τον πόλεµο ως µέσο της πολιτικής και για την πολιτική στο πλαίσιο ενός πολέµου κατά τον οποίο δεν υπήρξαν η παραµικρή διάθεση για συµφιλίωση και ο παραµικρός συµβιβασµός. Ασχολείται µε τους πολιτικούς που τον αποφάσισαν και τον διεύθυναν· µε τους στρατιώτες που τον διεξήγαγαν· µε τους ανθρώπους τους οποίους διέλυσε σαν φλεγόµενος οδοστρωτήρας· ασχολείται µε την κτηνωδία και την απόγνωση, µε το θάρρος και την αντίσταση.

Ασχολείται επίσης µε την καθυστερηµένη, σχεδόν µοιραία καθυστερηµένη συνειδητοποίηση του ελεύθερου κόσµου, ενός κόσµου βασισµένου σε ηθικά θεµέλια, τον οποίο σήµερα εν πολλοίς θεωρούµε δεδοµένο. Όµως δεν είναι δεδοµένος. Είναι ένα ιστορικό ανεπανάληπτο επίτευγµα, και το 1941 σηµατοδοτεί το έτος κατά το οποίο ξαναβρήκε τη φωνή του, την αξιοπρέπειά του και τη δύναµή του.

Ο Κέπνερ καταφέρνει να φτάσει στην καρδιά των γεγονότων, και µάλιστα στις µισές σελίδες απ’ όσες χρειάζονται άλλοι συγγραφείς.
Westfalische Nachrichten

Χαρακτηριστικά

Είδος
Ιστορία της Ευρώπης
Γλώσσα
Ελληνικά
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
376
Έτος έκδοσης
2018
Διαστάσεις
21x14 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 1
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν
  • εμπεριστατωμένα γεγονότα με τις πηγές στο τέλος του βιβλίου.
    τι συνέβη στο προσκήνιο αλλά κ στο παρασκήνιο του πολέμου. (πολιτικά κ στρατιωτικά)

    Σου φάνηκε χρήσιμη;

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

6 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες
Δες όλες τις κατηγορίες