Μαχαίρια

Tojiro Hammered Μαχαίρι Chef από Ανοξείδωτο Ατσάλι 24cm F-1116Κωδικός: 17302914

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Μαχαίρι Chef
  • Υλικό: Ανοξείδωτο Ατσάλι
  • Μήκος λεπίδας: 24 cm
  • Συνολικό Μήκος: 38.5 cm
  • Βάρος: 190 gr
Δες όλη την περιγραφή
ΠαράδοσηΠαρ, 04 Οκτ - Τρί, 08 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Επιλεγμένο κατάστημα

Απόθεμα 2 τεμάχια

Αναφορά προϊόντος

από 182,00 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. Επίσημος μεταπωλητής
    182,00 €

  2. Επίσημος μεταπωλητής
    182,00 €

  3. Επίσημος μεταπωλητής
    182,00 €

Περιγραφή

Μαχαίρι Chef

To μαχαίρι σεφ είναι το αγαπημένο μαχαίρι κάθε επαγγελματία αλλά και ερασιτέχνη μάγειρα, και όχι άδικα. Έχει ίσως τις περισσότερες χρήσεις από κάθε άλλο μαχαίρι της κουζίνας, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κόψετε μεγάλες μερίδες, να ψιλοκόψετε ή να τεμαχίσετε από λαχανικά και φρούτα μέχρι κρέας και ψάρι. Η φαρδιά του λάμα και η κυρτή του λεπίδα το κάνουν ιδανικό για γρήγορο ψιλοκόψιμο μέσω της γνωστής λικνιστής κίνησης. Το πάχος της λάμας στη ράχη είναι αρκετό για να σας δώσει το βάρος και τη δύναμη που χρειάζεστε, ενώ το μήκος της καλύπτει ένα μεγάλο εύρος καθημερινών εργασιών.

Υλικό λεπίδας

Κάθε γιαπωνέζικο μαχαίρι ξεχωρίζει πρώτα από όλα για τη λάμα του, και το Hammered διαθέτει λάμα με εξαιρετική αιχμηρότητα, που διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.

Αποτελείται από το καινοτόμο γιαπωνέζικο κράμα ανοξείδωτου ατσαλιού VG10 στο κέντρο της, που εξασφαλίζει εξαιρετική σκληρότητα και αντοχή. Το VG10 καλύπτεται από δύο στρώσεις από μαλακό ανοξείδωτο ατσάλι περιεκτικότητας 13% σε χρώμιο για το ευκολότερο ακόνισμα και την καλύτερη προστασία του μαχαιριού. 

Κάθε Hammered ακονίζεται στο χέρι από έμπειρους Γιαπωνέζους τεχνίτες και στις δύο πλευρές του στις 15°, προκειμένου να παραλάβετε ένα απόλυτα αιχμηρό μαχαίρι. Η λάμα διαθέτει μοναδική εμφάνιση και η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη ώστε τονίζεται η σφυρήλατη κατασκευή του μαχαιριού δίνοντας ένα μοναδικό εφέ και χαρακτήρα στο μαχαίρι.

Ο βαθμός σκληρότητα της είναι 58 (±1) HRC (ένα μαχαίρι με σκληρότητα πάνω από 56 HRC θεωρείται καλό).

Άνετη ξύλινη λαβή

Η λαβή του συγκεκριμένου χειροποίητου μαχαιριού τιμάει την παράδοση της Ιαπωνικής κουζίνας και είναι κατασκευασμένη από ξύλο μανόλιας, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρη χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας. Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας εργονομία αλλά και απόλυτο έλεγχο κατά τη χρήση. Η ξύλινη λαβή από μανόλια έχει λιτή εμφάνιση, ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει σφιχτά μαζί της με ένα κολάρο από ρητίνη.

Επιφάνεια κοπής

Προτείνεται οι κοπές να γίνονται πάνω σε ξύλινες ή πλαστικές επιφάνειες κοπής. Οι γυάλινες, οι πέτρινες και οι μαρμάρινες επιφάνειες κοπής είναι ακατάλληλες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στις λάμες των μαχαιριών.

Καθαρισμός

Πλύνετε το μαχαίρι με ζεστό νερό πριν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Μετά από κάθε χρήση, βεβαιωθείτε ότι πλένετε το μαχαίρι χωρίς καθυστέρηση (με ένα απλό απορρυπαντικό) και στεγνώστε το με ένα μαλακό πανί. Ειδικά αν έχετε κόψει όξινες τροφές, πρέπει να πλένετε το μαχαίρι αμέσως μετά τη χρήση.

Για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει πάντα να σκουπίζετε το μαχαίρι μακριά από το σώμα σας και μακριά από την ακμή του, με πανί ή πετσέτα.

Δεν ενδείκνυται το πλύσιμο του στο πλυντήριο πιάτων αλλά στο χέρι, έτσι ώστε να προστατέψετε το υλικό του και να διατηρήσετε την αιχμηρότητά του για καιρό.

Ακόνισμα

Όσο κοφτερό κι αν είναι ένα μαχαίρι στην αρχή, μετά από κάποια χρήση χρειάζεται ακόνισμα κάτι που μπορείτε να επιτύχετε με ακονιστήρι, πέτρα ακονίσματος ή μασάτι.

Μπορείτε να καταλάβετε εάν το μαχαίρι σας κόβει καλά με μια εύκολη δοκιμή χρησιμοποιώντας το μαχαίρι και ένα φύλλο χαρτί. Ένα κοφτερό μαχαίρι μπορεί εύκολα και καθαρά να κόψει ένα φύλλο χαρτί. Αντίθετα ένα μαχαίρι που χρειάζεται ακόνισμα θα δυσκολευτεί πολύ και το κόψιμο του θα είναι άτσαλο.

Επίσης, ενδείκνυται να ακονίζετε τα μαχαίρια σας σε κάποιον επαγγελματία περιστασιακά, για την επιδιόρθωση πιθανής φθοράς στην ακμή της λάμας και για την διατήρηση της αιχμηρότητας.

Κατασκευαστής

Tojiro

Χαρακτηριστικά

Είδος
Chef
Υλικό
Ανοξείδωτο
με Αντικολλητική Επίστρωση
Όχι
Τεμάχια
1 τμχ
Διάσταση
24 cm
Επαγγελματική Σειρά
Ναι

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 1
  2. 1
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν

Αξιολογήσεις χρηστών

  • leonleontas
    4
    2 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Επιβεβαιωμένη αγορά

    Η αξιολόγηση αφορά διάσταση: 18 cm

    Αν και είμαι ευχαριστημένος με το ατσάλι όλα τα άλλα δεν είναι πολύ καλα για αυ΄το και η χαμηλή βαθμολογία
    Θετικά
    -Κρατάει την κόψη του αν το περνάς από δέρμα με αλοιφή γυαλίσματος σε καθημερινή βάση που είναι αρκετά σημαντικό
    -Το D-Shape της λαβής με βολεύει καλύτερα απο το ευρωπαϊκα στύλ και μπορεί να αλλαξει με ευκολία
    -Το πλάτος της λάμας είναι τόσο όσο για να μην χτυπάνε τα δάχτυλα στο ξ΄ύλο κοπής αλλά και αρκετό για να μαζέυεις τα κομμένα λαχανικά με το μαχαίρι
    -Ειναι 114-120γραμμάρια και καλά μπαλανσαρισμένο για κάποιους
    -Αποτελείται από ανοξείδωτα μέρη οπότε δεν χρειάζεται να το προσέχεις πολύ με την υγρασία
    Αρνητικά
    -Η λάμα είναι επικαλυμένη με μία είδους πλαστική επικάλυψη που κάνει τα αρχικά κοψίματα περιέργως δύσκολα καθώς κολλάνε στο μαχαίρι τα κομμένα και προσθέτει πάχος και τριβή.Στα καλα είναι οτι φευγει έυκολα η επικάλυψη αν αρχίσει να ξεφτάει
    -Το μαχαίρι είναι ακονισμένο σε μία γωνία που δεν κόβει πολύ καλά και πρέπει να το περάσεις απο 600 + πέτρα για να του φτιάξεις καινούργια γωνία που να κομπλιμεντάρει το ατσάλι
    -Η λαβή χρειάζεται Γυαλόχαρτάρισμα στο ξύλινο μέρος του για να συνατήσει το μαύρο πλαστικο αλλα άν δεν ξέρετε από αυτά καλύτερο είναι να την αλλάξετε ολοκληρη την λαβή για μία αποτελούμενη από ξυλο. Η αλλαγή γίνεται σχετικά εύκολα
    -Η λαβή είναι ελαφριά αλλα ο καθής έχει διαφορετικά γουστα σε αυτόν τον τομέα
    Update: Tο ατσάλι κρατάει οντως πολύ καλά
    Με την καινούργια λαβή και βγάζοντας την πλαστική επικάλυψη που ....για καποιον λόγο υπάρχει(....?!) κόβει μακράν καλύτερα αλλα τα φαγητά κολλάνε περισσότερο
    Η λαβή η προηγούμενη δεν μου άρεσε και την άλλαξα με μία πιο βαρία αλλα απο τις φωτογραφίες μπορείτε να καταλάβετε και γτ ,Με βολεύει περισσότερο η εξάγωνη

    • Βάρος
    • Σταθερότητα λαβής
    • Μέτρια κοφτερό
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    • Εργονομία λαβής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Η αξιολόγηση αφορά διάσταση: 18 cm

    • Βάρος
    • Εργονομία λαβής
    • Σταθερότητα λαβής
    • Είναι κοφτερό
    • Σχέση ποιότητας-τιμής

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

1 χρήστης έχει το προϊόν και μπορεί να σε βοηθήσει

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη