Ανα-γνώσεις, Ενός κόσμου που θα μπορούσε να είναι άλλος
Επιστημονικά Βιβλία

Ανα-γνώσεις, Ενός κόσμου που θα μπορούσε να είναι άλλοςΚωδικός: 174288

Το νόημα μιας ζωής προσδιορίζεται από αυτά που έτυχε να συναντήσει στην πορεία της. Είμαστε οι άνθρωποι που συναντάμε, οι τόποι που περπατάμε, οι ιδέες που διαπραγματευόμαστε. Η αναπόληση του...

Δες όλη την περιγραφή

Το νόημα μιας ζωής προσδιορίζεται από αυτά που έτυχε να συναντήσει στην πορεία της. Είμαστε οι άνθρωποι που συναντάμε, οι τόποι που περπατάμε, οι ιδέες που διαπραγματευόμαστε. Η αναπόληση του παρελθόντος, η μνήμη και η λήθη, το βιωμένο και κατασκευασμένο "άλλοτε" και "αλλού" συντίθενται λοιπόν πάντα σε μιαν αφηγηματική πλοκή που αναζητείται μέσα από όσα...

Δες όλη την περιγραφή
15,90
ΠαράδοσηΠέμ, 03 Οκτ - Δευ, 07 Οκτ
+5,00 €μεταφορικά

Αναφορά προϊόντος

από 14,91 €

Περιγραφή

Το νόημα μιας ζωής προσδιορίζεται από αυτά που έτυχε να συναντήσει στην πορεία της. Είμαστε οι άνθρωποι που συναντάμε, οι τόποι που περπατάμε, οι ιδέες που διαπραγματευόμαστε. Η αναπόληση του παρελθόντος, η μνήμη και η λήθη, το βιωμένο και κατασκευασμένο "άλλοτε" και "αλλού" συντίθενται λοιπόν πάντα σε μιαν αφηγηματική πλοκή που αναζητείται μέσα από όσα έμειναν. Μια πλοκή που κινείται ελεύθερα ανάμεσα στο μέσα και στο έξω, ανάμεσα σε έναν εσωτερικό και εν πολλοίς άγνωστο εαυτό μας και σε όσα πρόσωπα και πράγματα συνέβαλαν στην εξέλιξή του.
Το βιβλίο αυτό αφηγείται μερικές από τις περιπέτειες μια τέτοιας πλοκής. Αναφέρεται σε τόπους, πρόσωπα και βιβλία, όμως έχει εντέλει να κάνει με την ανασύνθεση του δικού μου παρελθόντος. Σαν ψήγματα ενός ανολοκλήρωτου μωσαϊκού, τα κείμενα έχουν λοιπόν κάτι κοινό - αποτελούν απτά ίχνη μιας αυτοβιογραφίας που παραμένει ανοιχτή - και με αυτήν την έννοια υπόκεινται στην παγίδα κάθε αυτοβιογραφικής γραφής, που είναι πάντα εγκλωβισμένη στα πλοκάμια μιας υποκειμενικότητας η οποία υπαγορεύει τις δικές της κατασκευασμένες αλήθειες, τους δικούς της δυσεντόπιστους νόμους.

Κ.Τ.

[Τα κείμενα του τόμου χωρίζονται στις ομάδες: Α' "Τόποι", Β' "Μνήμες ανθρώπων", Γ' "Ίχνη"]

Χαρακτηριστικά

Είδος
Κοινωνιολογία
Γλώσσα
Ελληνικά
Υπότιτλος
Ενός κόσμου που θα μπορούσε να είναι άλλος
Μορφή
Μαλακό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων
347
Έτος έκδοσης
2002
Διαστάσεις
22x13 cm

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

Όσοι χρήστες έχουν το προϊόν μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη