Χύτρες Ταχύτητας

Woll Pressure Pro 6ltΚωδικός: 17827188

Η χύτρα ταχύτητας της Woll, έχει χωρητικότητα 6 λίτρα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μια τριμελούς οικογένειας. Είναι συμβατή με όλες τις εστίες (αερίου, κεραμικές, επαγωγικές, ηλεκτρικές) και η διάμετρός της είναι 22cm. Επιπλέον διαθέτει καλάθι ατμού, το οποίο είναι ιδανικό όταν θέλετε να μαγειρέψετε στον ατμό φαγητά με διαφορετικούς χρόνους ψησίματος, όπως για παράδειγμα ψάρι πάνω από τα λαχανικά.

  • Διάμετρος: 22cm
  • Χωρητικότητα: 6lt
187,00
ΠαράδοσηΤρί, 24 Σεπ - Δευ, 30 Σεπ
+8,00 €μεταφορικά

Επιλεγμένο κατάστημα

Αναφορά προϊόντος

από 187,00 €

Όλα τα καταστήματα

Υπολογισμός τιμών για:Κύπρος, Άλλοι τρόποι πληρωμής

  1. Επίσημος μεταπωλητής
    187,00 €

  2. Επίσημος μεταπωλητής
    187,00 €

Περιγραφή

Η χύτρα ταχύτητας της Woll, έχει χωρητικότητα 6 λίτρα και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μια τριμελούς οικογένειας. Είναι συμβατή με όλες τις εστίες (αερίου, κεραμικές, επαγωγικές, ηλεκτρικές) και η διάμετρός της είναι 22cm. Επιπλέον διαθέτει καλάθι ατμού, το οποίο είναι ιδανικό όταν θέλετε να μαγειρέψετε στον ατμό φαγητά με διαφορετικούς χρόνους ψησίματος, όπως για παράδειγμα ψάρι πάνω από τα λαχανικά.

  • Διάμετρος: 22cm
  • Χωρητικότητα: 6lt

Χαρακτηριστικά

Διάμετρος
22 cm
Χωρητικότητα
6 lt
Set Quattro
Όχι
Συμβατότητα Εστίας
Αερίου, Επαγωγική, Ηλεκτρική, Κεραμική
Με Καλάθι Ατμού
Ναι
Τεμάχια
1 τμχ

Σημαντική πληροφορία

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από τις επίσημες σελίδες των προϊόντων. Επιβεβαίωσε τα στοιχεία πριν προχωρήσεις στην τελική αγορά. Εάν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα μπορείς να το αναφέρεις εδώ.

Αξιολογήσεις

  1. 2
  2. 4 αστέρια
    0
  3. 3 αστέρια
    0
  4. 2 αστέρια
    0
  5. 1 αστέρι
    0
Αξιολόγησε το προϊόν

Αξιολογήσεις χρηστών

  • axinos55
    5
    2 στους 2 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη

    Χρησιμοποιούσα για 5 χρόνια χύτρα SEB η οποία κατασχέθηκε από συγγενη μου και αποφάσισα να πάρω νέα.
    H χύτρα WOLL είναι φοβερό εργαλείο για κάθε επαγγελματία ή ερασιτέχνη μάγειρα.
    Εχει το μοναδικό τρόπο που κλείνει ή ανοίγει με κλικ-κλακ, ενω όλες οι χύτρες ταχύτητας κλείνουν δύσκολα και ανοιγουν πιο δύσκολα, η φλάντζα σφραγίσματος του καπακιού ειναι σιλικόνη και όχι απλό λάστιχο. Eχει την βαλβίδα ασφαλείας (άσπρη σε περιπτωση που εχετε πολύ δυνατά το μάτι της κουζινας) και το μοναδικό Safe Window στην περιπτωση που ξεχασατε την χυτρα επανω στο μάτι και φυγατε!!
    Η πίεση της χύτρας WOLL στην χαμηλή σκάλα ειναι 0.6Bar ενώ στην μεγάλη σκάλα 1Bar και Max=1.8Bar
    η SEB και Tefal Clipso στην χαμηλή σκάλα ειναι 0.85Bar ενώ στην μεγάλη σκάλα 0.9Bar και Max=1.6Bar
    η Fissler Vitaquick στην χαμηλή σκάλα ειναι 0.45Bar ενώ στην μεγάλη σκάλα 0.75Bar
    η Fissler Vitavit Premium στην χαμηλή σκάλα ειναι 0.45Bar , στην μεσαία σκάλα 0.6Bar και μεγάλη σκάλα 0.75Bar
    Tην χύτρα WOLL την συνιστώ με κλειστά μάτια, ειναι η καλύτερη επιλογή στην Ευρωπαική αγορά.
    25χρόνια εγγύηση για το σώμα της χύτρας και 3 χρόνια για τις βαλβίδες, χερουλια
    Εχω μαγειρέψει φασόλια γιγαντες σε 20min και εγιναν λουκούμια ενω σε συμβατική χύτρα τα εβραζα για 2,5ωρες. Εχω μαγειρέψει φασολάκια με αρακά στο καλαθάκι του ατμου σε 10min. Κρέας ψαρονέφρι στο καλαθάκι του ατμου σε 30min και εγινε πολύ μαλακό χωρίς να είναι μουλιασμένο όπως οταν το βράζουν μέσα στο νερό, έτσι το κρέας στον ατμό τρώγεται ευχάριστα από ηλικιωμένους.
    Η χύτρα αυτή ειναι 6Lit αλλά όπως όλες γεμίζουν μέχρι τα 2/3 του όγκου δηλ. περίπου 4Lit, οι διαστάσεις είναι βάση Φ=18.5cm, άνω μέρος Φ=24cm, ύψος=18cm και με το καπάκι ύψος=20cm .
    Χρησιμοποιώ το μάτι 15cm με 3 διαβαθμίσεις και το μάτι 18cm με 9 διαβαθμίσεις.
    Ειναι ιδανική για οικογένεια 2-4 άτομα. Εχω μαγειρέψει μόνο στην μεγάλη σκάλα υψηλής πίεσης 1bar.
    Μπορείτε να μαγειρέψετε στην μεγάλη σκάλα φασόλια γιγαντες 6 μερίδες σε 30min, κρέας ρολό 4 μερίδες σε 40min, φασολάκια/αρακα/καλαμπόκι στο καλαθάκι του ατμου 4 μερίδες σε 10min, ένα μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια στο καλαθάκι του ατμου 4 μερίδες σε 30min, εάν βάλετε το κοτόπουλο χωρίς το καλαθάκι και γεμίσετε νερό μέχρι την ενδειξη 1/2 φτιάχνετε κοτόσουπα για 6 άτομα σε 30min. Οι Γαλοπούλες συνηθως έχουν μέγεθος μεγαλυτερο από την χύτρα αλλά μπορείτε να βάλετε μισή γαλοπούλα σε κομματια στο καλαθάκι του ατμου αλλά θα την αφήσετε 40min. Εάν βάλετε μπροκολα, κουνουπίδια στο καλαθάκι του ατμου πρέπει να τα αφήσετε μόνο 5min στην χαμηλή σκάλα διότι σε 10min θα γίνουν αλοιφή, στα 5min σβηστε το μάτι και αφήστε τα άλλα 5min και μετά ακολουθήσετε την Διαδικασία Ανοίγματος.
    περισότερες πληροφοριες εδω:
    https://woll.de/shop/unsere-serien/edelstahl-kochgeschirr/pressure-pro/
    https://woll.de/media/pdf/52/91/8e/Pressure-Pro-Use-and-Care-2018_IB_148x148-DE-EN-SCREEN.pdf

    ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΧΥΤΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΟΣ
    Πρέπει να κάνετε πειράματα με την δική σας χύτρα στην δική σας κουζίνα και να μετράτε τους χρόνους, εάν αλλάξετε χύτρα ή κουζίνα τότε πρέπει να επαναλάβετε όλα τα πειράματα από την αρχή.

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ
    1) Εβαλα ζεστό νερό από τον βραστήρα λίγο πιο πάνω από την ενδειξη MINIMUM για να μην περιμενω πολύ χρόνο να βράσει. Μετά το τέλος του μαγειρέματος 30min που η χυτρα εβγαζε συνεχως ατμό το νερό είχε ελαττωθεί μόνο 10%-15% ενω ανησυχούσα μήπως τελειώσει το νερό και περίμενα να έχει μειωθεί >50%
    2) Βάζω το φαγητό με μυρωδικά
    3) Πατάω τα 2 κόκκινα κουμπιά που ειναι στο χερούλι επάνω στο καπάκι και τα κρατάω πατημενα, προσαρμόζω το καπάκι ευθυγραμμιζοντας το στην κατσαρόλα, το πατω ελαφρά και αφηνω τα κόκκινα κουμπιά, τότε με κλικ κλεινει το καπάκι και στο επάνω μερος του καπακιού πρέπει να κρυφτούν τα μαυρα βελάκια που εχει στην περιφέρεια, εάν φαίνονται σημαινει ότι δεν το εθυγραμμισατε καλά και ειναι ανοιχτό.
    4) Ρυθμίζω τον επιλογέα πίεσης που είναι επάνω στην κανονική βαλβίδα στην θέση 1: ( θέση χαμηλής πίεσης 0.6Bar) ή στην θέση 2: (θέση υψηλής πίεσης 1Bar), υπάρχει και ένα ενδιάμεσο κλικ χωρίς ενδειξη. βλέπε στις φωτο.
    Δεν φεύγω αλλά περιμένω μέχρι να βγάλει ατμό από την κανονική βαλβίδα και να κατεβάσω την ενταση στο μάτι.

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    1) Ελέγχω τον επιλογέα πίεσης επάνω στην κανονική βαλβίδα (θέση χαμηλής πίεσης 0.6Bar) ή στην θέση 2: (θέση υψηλής πίεσης 1Bar), εάν ειναι στην επιθυμητή θεση ανάλογα με το είδος του φαγητού.
    Βάζω την χύτρα στο Νο7 σε μάτι με 9διαβαθμίσεις διαμέτρου 18cm ή στο Νο2.5 σε μάτι με 3διαβαθμίσεις διαμέτρου 15cm. Μην χρησιμοποιείτε μάτι >18cm που ειναι η διάμετρος του πάτου της χύτρας.
    Σε 2min περιπου η κόκκινη βαλβίδα σηκώνεται και αρχίζει να βγαζει ατμό αλλά μετά από 1min σταματάει. Οσο η κόκκινη βαλβίδα ειναι σηκωμένη σημαινει ότι η χύτρα ειναι υπό πίεση και μην επιχειρήσετε να την ανοίξετε πατωντας τα 2 κόκκινα κουμπιά , τα οποία μάλλον θα είναι αδυνατον να πατηθούν λόγω τις πίεσης που εχει στο καπακι.
    2) Μετά από 1min περίπου αρχίζει να βγάζει ατμό η κανονική βαλβίδα. Από αυτή την στιγμή μετράει ο χρόνος μαγειρέματος και όχι από την αρχή. Τότε πρέπει αμέσως να κατεβάσετε την ενταση στο μάτι στο Νο3 σε μάτι με 9διαβαθμίσεις ή στο Νο1.5 σε μάτι με 3διαβαθμίσεις διότι γνωρίζω ότι στο Νο1.5 το νερό βράζει ενω στο Νο1 είναι απλως ζεστό.
    3) Σε όλη την διάρκεια του μαγειρέματος πρέπει η κανονική βαλβίδα να βγάζει ατμό με μικρή ταχύτητα.
    Εάν η κανονική βαλβίδα βγάζει ατμό με μεγάλη ταχύτητα, σημαίνει ότι πρέπει να χαμηλώσετε λίγο την ενταση στο μάτι. Εάν η κανονική βαλβίδα σταματήσει να βγάζει ατμό, σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσετε λίγο την ενταση στο μάτι. Τώρα μπορείτε να φυγετε για 10-30min και να επιστρέψετε για να σβήσετε το μάτι.
    4) Εάν ξεχάσετε να χαμηλώσετε την ενταση στο μάτι στο βήμα (2) τότε θα ανοίξει η άσπρη βαλβίδα ασφαλείας που σημαίνει ότι η πίεση είναι 1.8Bar, τότε πρέπει να χαμηλώσετε την ενταση στο μάτι και σε 1-2min να πατήσετε την άσπρη βαλβίδα με ενα κουτάλι ή πιρούνι για να κατέβει κάτω γιατί αλλιως θα βγαζει ατμό συνέχεια και δεν θα ανεβασει πίεση.
    Εάν ξεχαστείτε εντελώς στο τηλέφωνο ή στο facebook τότε θα ανοίξει το Safe Window που είναι στο πλαϊνό μέρος στο καπάκι και σημαίνει ότι η πίεση είναι επικίνδυνη >2Bar. Τότε πρέπει να απομακρύνετε την χύτρα από το μάτι, να σβήσετε το μάτι και να περιμένετε 30min μέχρι να σταματήσει να βγαζει ατμό και να ακολουθήσετε την Διαδικασία Ανοίγματος. Καλό είναι να μην ξαναχρησιμοποιήσετε χύτρα ταχύτητας ούτε συμβατικές κατσαρόλες αλλά να ασχοληθείτε με πιο ήπια χόμπυ.
    Οταν ανοίξει το Safe Window και εσείς λείπετε μακριά σε 10-15min θα τελειωσει το νερό μέσα στην χύτρα και θα σταματήσει να βγαζει ατμό και θα στραβώσει ο πάτος, ή θα κοκκινήσει και θα λειωσουν τα χερούλια και τελικά θα καταστραφεί η χύτρα!!.
    5) Οταν συμπληρωθεί ο χρόνος που θέλετε να μαγειρέψετε σβήστε το μάτι και αφήσετε την χύτρα 5min πριν αρχίσετε την Διαδικασία Ανοίγματος.

    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ
    1) Σβήνω το μάτι και περιμένω 5min να μειωθεί η πίεση
    2) Οταν σταματήσει να βγάζει ατμό, γυρίζω τον επιλογέα της κανονικής βαλβίδας στην χαμηλή σκάλα πίεσης 0.6Bar και περιμένω μέχρι να σταματήσει πάλι να βγάζει ατμό.
    3) Γυρίζω τον επιλογέα της κανονικής βαλβίδας στην θέση αφαίρεσης ατμού και περιμένω μέχρι να σταματήσει να βγάζει ατμό. Τότε θα πρέπει να κατέβει η κόκκινη βαλβίδα.
    4) Για να σιγουρευτώ ότι η χύτρα δεν έχει πίεση, πατάω το καπάκι προς τα κάτω και βλέπω εάν έχει ελαστικότητα. Τότε πατάω τα 2 κόκκινα κουμπιά που ειναι στο χερούλι επάνω στο καπάκι και τα κρατάω πατημενα και σηκώνω το καπάκι. Προσέξτε μην καείτε διότι η χύτρα και το καπάκι ζεματάνε. Εάν σας πέσει το καπάκι κάτω θα σπάσουν οι βαλβίδες ή το χερούλι.
    Oi φωτο ειναι εδώ:
    https://postimg.cc/gallery/qCBbX9v

    ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
    Εψαξα πολύ για να βρω μειονεκτήματα που δεν τα θεωρώ σημαντικά γι' αυτό εβαλα 5*
    1) Oι ενδειξεις στον επιλογέα πίεσης επάνω στην κανονική βαλβίδα δεν ειναι εμφανή και φαίνονται μόνο με δυνατό φωτισμό. Αντί να βάλουν 0: (θέση αφαίρεσης ατμού), 1: ( θέση χαμηλής πίεσης), 2: (θέση υψηλής πίεσης), έβαλαν κάτι δυσδιάκριτα σχέδια που ειναι ανοησίες.
    2) Το φυλάδιο οδηγιών έχει γκρίζα γράμματα σε γκρίζο φόντο που ειναι μεγάλη ανοησία.
    Το γεγονός ότι το φυλλαδιο οδηγιών περιέχει μόνο Γερμανικά, Αγγλικά και όχι Ελληνικά είναι ασήμαντο αφού οι περισσότερες μεταφράσεις στα Ελληνικά είναι ακαταλαβίστικες και χρειάζεται να ανατρέξουμε στο Αγγλικό κείμενο για να καταλάβουμε τι εννοεί.
    Καλή τύχη.

    • Ποιότητα μαγειρέματος
    • Ταχύτητα μαγειρέματος
    • Μέγεθος
    • Δεν έχει διαρροές όταν μαγειρεύω
    • Εύκολη χρήση
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής
    Σου φάνηκε χρήσιμη;
  • Επιβεβαιωμένη αγορά

    • Ποιότητα μαγειρέματος
    • Ταχύτητα μαγειρέματος
    • Μέγεθος
    • Δεν έχει διαρροές όταν μαγειρεύω
    • Εύκολη χρήση
    • Ποιότητα κατασκευής
    • Σχέση ποιότητας-τιμής

Ερωτήσεις

Έχεις απορία για το προϊόν;

3 χρήστες έχουν το προϊόν και μπορούν να σε βοηθήσουν

Ρώτησε για το προϊόν
Όνομα χρήστη
Δες όλες τις ερωτήσεις (1)