Μετάβαση από μικρή αερίου σε μεγάλη όπως η συγκεκριμένη. Σαφώς και έψησα πιο γρήγορα και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ κοντά στο επιθυμητό (και με ωραία γεύση). Έψησα λαχανικά κατευθείαν στις σχάρες, με αρχικό ζέσταμα μέχρι τους 200oC. Εν συνεχεία, με κλειστό καπάκι μου πήρε περίπου 15' να ετοιμαστούν (τα ήθελα καλοψημένα, στα όρια του καμένου).
Ωστόσο, θεωρώ αρνητικά τα παρακάτω:
1. το γεγονός ότι η προθέρμανση δεν ανεβαίνει πάνω από τους 250oC, τους οποίους πιάνει σε περίπου 15' (μάλλον λόγω των κενών που έχει στην πίσω πλευρά τα οποία δεν βοηθούν (αν και μάλλον είναι για να "αναπνέει" καλύτερα κατά το ψήσιμο). Από το άνοιξε-κλείσε του καπακιού δεν χάνει την θερμότητα, εκτός και αν την αφήσεις ανοικτή πολύ ώρα. Άρα, οι μαντεμένιες σχάρες είναι καλής ποιότητας και κάνουν την δουλειά τους (δεν είναι βέβαια κεκλιμένες όπως στις Weber ή στις Briol King).
2. Inox είναι ότι βλέπεις, δηλαδή το καπάκι, τα πλήκτρα χειρισμού και οι πόρτες του ντουλαπιού. Όλα τα υπόλοιπα είναι σίδερο. Γι' αυτό και κοστίζει παραπάνω 50€ από την 4100 (η οποία όμως έχει λίγο πιο δυνατούς καυστήρες). Πάραυτα, έχει ποιοτικά ροδάκια που επιτρέπουν την εύκολη μετακίνησή της.
3. Επίσης, η υποστήριξη από την εταιρεία δεν είναι και στο καλύτερο επίπεδο. Αρνητικό το ότι δεν υπάρχει καν σε ηλεκτρονική μορφή το εγχειρίδιο χρήσης, οπότε αν απουσιάζει για κάποιο λόγο από το κουτί ή είναι αλλοιωμένη η εκτύπωση, τότε δεν ξέρω με ποιον τρόπο θα μονταριστεί. Ακόμα αναζητώ πληροφορίες για τα παρελκόμενα και ιδιαίτερα την σούβλα (ευτυχώς τον ρυθμιστή τον πουλάνε τα ελληνικά μαγαζιά).
Γενικά πρόκειται για μια ποιοτική κατασκευή με αρκετά καλά στοιχεία. Αν όμως θες το καλύτερο, τότε ότι πληρώνεις παίρνεις (και πας σε ακριβότερες κατασκευές όπως αυτές που προανέφερα). Για εμένα που θέλω να ψήνω 3-4 φορές τον μήνα καλή είναι.