- Ως διογκωτική σκόνη, αντί του μπέικιν πάουντερ.
- Στα φρεσκοκομμένα φρούτα αποτρέπεται το μαύρισμα της επιφάνειάς τους.
- Στην παρασκευή οσπρίων. Η προσθήκη σόδας την διάρκεια που τα όσπρια μουλιάζουν γίνονται ευκολοπεπτα και μειώνουν το αίσθημα του φουσκώματος μετά την βρώση τους.
- Κατά την παρασκευή ντοματοχυμού, για να μειώσει την οξύτητα της ντομάτας.
- Στο κρέας για να το κάνει πιο τρυφερό.
- Ως γενικό καθαριστικό για το σπίτι.
Ασφάλεια αγορών Skroutz
Άφησε πρώτος το σχόλιό σου!